nikpoth Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 6, 2008 #1 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 6, 2008 για σας παιδιά.χρειάζομαι βοήθεια για να κάνω σταθερό το σύστημα μου.πείτε καμια γνώμη,καμια αλλαγή στα νούμερα.setup:Core2Duo E8500 -Mobo:Asus P5Q Deluxe -4x1GB Kit Corsair DDR2 800Mhz 4-4-4-12 ρuθμισις bios:AI Overclock tuner: ManualCPU Ratio Setting: autoFSB Strap to North Bridge: AutoFSB Frequency: 400PCI-E Frequency: 101DRAM Frequency: DDR2-801DRAM CLK Skew on Channel A1: AUTODRAM CLK Skew on Channel A2: AUTODRAM CLK Skew on Channel B1: AUTODRAM CLK Skew on Channel B2: AUTODRAM Timing Control: manualCAS# Latency: 4DRAM RAS# to CAS# Delay: 4DRAM RAS# Precharge: 4DRAM RAS# Activate to Precharge: 12RAS# to RAS# Delay : AUTORow Refresh Cycle Time: 55Write Recovery Time: AUTORead to Precharge Time: AUTOREAD to WRITE Delay (S/D): AUTOWrite to Read Delay (S): AUTOWRITE to READ Delay (D): AUTOREAD to READ Delay (S): AUTOREAD to READ Delay (D): AUTOWRITE to WRITE Delay (S): AUTOWRITE to WRITE Delay (D): AUTOWRITE to PRE Delay: AUTOREAD to PRE Delay: AUTOPRE to PRE Delay: AUTOALL PRE to ACT Delay: AUTOALL PRE to REF Delay: AUTODRAM Static Read Control: DisabledDRAM Read Training: DisabledMEM. OC Charger: AUTOAI Clock Twister: AUTOAI Transaction Booster:AUTOCPU Voltage: 1.275CPU GTL Voltage Reference (0/2): 630CPU GTL Voltage Reference (1/3): 670CPU PLL Voltage: 1.52FSB Termination Voltage: 1.32DRAM Voltage:2.1NB Voltage: 1.32NB GTL Reference: AUTOSBridge Voltage: 1.20PCIE SATA Voltage: AUTOLoad Line Calibration: DisabledCPU Spread Spectrum: DisabledPCIE Spread Spectrum: DisabledCPU Clock Skew : AutoNB Clock Skew : AutoCPU Margin Enhancement: OptimizedAdvance CPU SettingsCPU Ratio Setting: 9.5C1E Suppport: DisabledMax CPUID Value Limit: DisabledIntel® Virtualization Tech:EnabledCPU TM Function: DisabledExecute Disable Bit: Enabled
nikpoth Δεκέμβριος 6, 2008 Author #2 Δεκέμβριος 6, 2008 πείτε καμια γνώμη ρε παιδια.οι μισοι από το thelab και παραπάνω έχουνε core duo.και μάλιστα στρωμένα μηχανάκια.λίγη βοήθεια ζητάω.οποιος βοηθήσει τον ευχάριστw.
nikpoth Δεκέμβριος 6, 2008 Author #4 Δεκέμβριος 6, 2008 Γνωμη για τι ακριβως? Τι θελεις να κανεις?θέλω μια γνώμη για τα ρεύματα και αν μπορεί να διόρθωση κάποιος κάποιες λάθος ρύθμισις που βλέπει να έχω κάνει .αν θέλεις κανε ένα κόπο.prime 4ώρες δεν έβγαλε error,το super pi όμως δεν αποκρίνεται στο 1Μ.
alphaX Δεκέμβριος 6, 2008 #5 Δεκέμβριος 6, 2008 Με πρωτη ματια θα αλλαζαfsb term vol σε 1.2loadline calibration σε enabledτα δυο cpu gtl ref σε autoRaw refresh cycle σε autoαλλα τι εννοεις το superpi δεν αποκρινεται? κρασαρει μετα απο λιγη ωρα το μηχανημα?δε ξεκιναει καθολου η εφαρμογη?
nikpoth Δεκέμβριος 6, 2008 Author #6 Δεκέμβριος 6, 2008 Με πρωτη ματια θα αλλαζαfsb term vol σε 1.2loadline calibration σε enabledτα δυο cpu gtl ref σε autoRaw refresh cycle σε autoαλλα τι εννοεις το superpi δεν αποκρινεται? κρασαρει μετα απο λιγη ωρα το μηχανημα?δε ξεκιναει καθολου η εφαρμογη?μόλις πατήσω να τρέξει κρεμάει το πρόγραμμα και δεν αποκρίνεται στο 1μ.στο 512 κανονικα τρεχει.
alphaX Δεκέμβριος 6, 2008 #7 Δεκέμβριος 6, 2008 Bαλε κ το dram read training σε autoEδω ειναι το Spihttp://www.xtremesystems.com/pi/super_pi_mod-1.5.zip για δες παλιΕπισης για την μητρικη σου εχει μπολικες πληροφοριες το XS εδω:http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=189437Α, κ αν εχεις Vista ειχα διαβασει για ασυμβατοτητες παλιοτερα.
nikpoth Δεκέμβριος 6, 2008 Author #8 Δεκέμβριος 6, 2008 Bαλε κ το dram read training σε autoEδω ειναι το Spihttp://www.xtremesystems.com/pi/super_pi_mod-1.5.zip για δες παλιΕπισης για την μητρικη σου εχει μπολικες πληροφοριες το XS εδω:http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=189437Α, κ αν εχεις Vista ειχα διαβασει για ασυμβατοτητες παλιοτερα.νάσε καλά!ευχάριστω αν και στο super_pi μια από τα ίδια.
poison6 Ιανουάριος 11, 2009 #9 Ιανουάριος 11, 2009 καλησπέρα,για να μην ανοίγω νέο θέμα μιας και έχω τον ίδιο επεξεργαστή e8500 και την ίδια μητρική p5q deluxe θέλω λίγο βοήθεια όσο αφορά το overclocking.μέχρι στιγμής το μόνο που έχω αλλάξει είναι :FSB Frequency: 370PCI-E Frequency: 100CPU Voltage: 1.2000δεν έχω πειράξει τίποτα άλλο.3514,83Μhz (370x9.5) είναι σε 33oC idle και 45oC σε full load.επειδή θέλω να τον ανεβάσω και άλλο αλλά δεν είμαι σίγουρος για τις ρυθμίσεις τι πρέπει να αλλάξω?(με αυτή τη τάση πόσο μπορεί να ανέβει?)(οσο αφορά τις μνήμες πρέπει να ανεβάσω τα timmings ?)thnx
venom7 Ιανουάριος 11, 2009 #10 Ιανουάριος 11, 2009 Φίλε θα σε βοηθούσα αλλά είναι πολλά που πρέπει να ξέρω όπως το πόσο ρεύμα δίνεις σε καθένα από αυτά από τα bios και πόσο δίνουν στα windows και έτσι να προχωρίσεις και αλλάζοντας κάποια βασικά για αρχή όπως DRAM Static Read Control: autoCPU GTL Voltage Reference: 63xNB GTL Reference: 67xLoad Line Calibration: enabledAdvance CPU SettingsIntel® Virtualization Tech: disabledExecute Disable Bit: disabledΑυτά! Τώρα για τα ρεύματα πρέπει να γίνει όπως σου είπα παραπάνω ( πόσο δίνεις bios και πόσο στα windows).
poison6 Ιανουάριος 12, 2009 #11 Ιανουάριος 12, 2009 λοιπόν,όταν λες "σε καθένα από αυτά" πια εννοείς?παντως το cpu voltage ενώ στο bios το έβαλα 1,2000 στα windows me to cpu-z δείχνει 1,184v+3.3v είναι 3,31+5v είναι 5,06+12ν είναι 11,93+5ω standby είναι 5,12εδώ επειδή εχει δύο αναφορές σε "CPU GTL Voltage Reference" υποθέτω τα βάζω έτσι:CPU GTL Voltage Reference (0/2): 630CPU GTL Voltage Reference (1/3): 670τώρα είναι auto..οι μνήμες τώρα που είδα παίζουν 1:1 δλδ είναι τώρα στα 370 mhz (υπόψην είναι 800αρες)
nikpoth Ιανουάριος 12, 2009 Author #12 Ιανουάριος 12, 2009 εφόσον έχεις την ίδια μητρική και cpu,θα σου πρότεινα να βάλεις τις ρύθμισις από το πρώτο post.to έχω ένα μηνα έτσι και είναι σταθερό.και σε κάνα τετράωρο prime και σε game.απλά πες τι μνήμες έχεις και πια ψήκτρα(μάρκες,χαρακτηριστικά κατασκευαστή μνημών)
poison6 Ιανουάριος 12, 2009 #13 Ιανουάριος 12, 2009 έχω αυτές εδώ(Adata 4GB DDR2-800 Ram Kit (2 x 2GB, PC2 6400, 5-5-5-12, AD2800G002GOU))και ψύκτρα Xigmatek Achilles
nikpoth Ιανουάριος 12, 2009 Author #14 Ιανουάριος 12, 2009 έχω αυτές εδώ(Adata 4GB DDR2-800 Ram Kit (2 x 2GB, PC2 6400, 5-5-5-12, AD2800G002GOU))και ψύκτρα Xigmatek Achillesστις μνήμες βάλε 5-5-5-15 και ρεύμα 1.9.τρέξε prime η ορθός με ανοιχτό το real temp να βλέπεις πως πάει
poison6 Ιανουάριος 13, 2009 #15 Ιανουάριος 13, 2009 αυτό τι ώφελος θα έχει??επειδη το δοκίμασα και δεν είδα τπτ διαφορετικό..μηπως να έβαζα ρεύμα 1.9 και αντι για auto το DRAM Frequency:να το έβαζα ξερω γώ 874mhz?ευχαριστώ για την βοηθεια by the way
poison6 Ιανουάριος 16, 2009 #16 Ιανουάριος 16, 2009 τι ρεύμα πρέπει να δώσω ώστε να πάω τον επεξεργαστή στα 400χ9.5 και να δουλεύουν οι μνήμες 1:1??
ApolloTonKosmo Ιανουάριος 16, 2009 #17 Ιανουάριος 16, 2009 τι ρεύμα πρέπει να δώσω ώστε να πάω τον επεξεργαστή στα 400χ9.5 και να δουλεύουν οι μνήμες 1:1?? λογικα 1.2 ισωσ και κατι παραπανω
nikpoth Ιανουάριος 16, 2009 Author #18 Ιανουάριος 16, 2009 λογικα 1.2 ισωσ και κατι παραπανωΜε 1.2 χλομό το κόβω...ξεκινα από εκεί και ανέβαζε ώσπου να βρείς την κατάλληλη τιμή.πρόσεχε τις θερμοκρασίες.
poison6 Ιανουάριος 16, 2009 #19 Ιανουάριος 16, 2009 το ρεύμα στις μνήμες τλκ πρέπει να το πειράξω?εφόσον θα δουλεύουν 1:1 δεν έχουν πρόβλημα έτσι?
nikpoth Ιανουάριος 16, 2009 Author #20 Ιανουάριος 16, 2009 Δεν κανεις ένα κόπο να δούμε που βρίσκεσαι?συμπλήρωσε στα κενάJumperFree Configuration SettingsAI Overclock tuner: CPU Ratio Setting: FSB Strap to North Bridge: FSB Frequency: PCI-E Frequency: DRAM Frequency: DRAM CLK Skew on Channel A1: DRAM CLK Skew on Channel A2: DRAM CLK Skew on Channel B1: DRAM CLK Skew on Channel B2: DRAM Timing Control: 1st Information : CAS# Latency: DRAM RAS# to CAS# Delay: DRAM RAS# Precharge: DRAM RAS# Activate to Precharge: RAS# to RAS# Delay : Row Refresh Cycle Time: Write Recovery Time: Read to Precharge Time: 2nd Information :READ to WRITE Delay (S/D): Write to Read Delay (S): WRITE to READ Delay (D): READ to READ Delay (S): READ to READ Delay (D): WRITE to WRITE Delay (S): WRITE to WRITE Delay (D): 3rd Information :WRITE to PRE Delay: READ to PRE Delay: PRE to PRE Delay: ALL PRE to ACT Delay: ALL PRE to REF Delay: DRAM Static Read Control: DRAM Read Training: MEM. OC Charger: AI Clock Twister: AI Transaction Booster: Common Performance Level [5]Pull-In of CHA PH1: Pull-In of CHA PH2: Pull-In of CHA PH3: Pull-In of CHA PH4: Pull-In of CHB PH1: Pull-In of CHB PH2: Pull-In of CHB PH3:Pull-In of CHB PH4: CPU Voltage: CPU GTL Voltage Reference (0/2): CPU GTL Voltage Reference (1/3): CPU PLL Voltage: FSB Termination Voltage: DRAM Voltage: NB Voltage: NB GTL Reference: SBridge Voltage: PCIE SATA Voltage: Load Line Calibration: CPU Spread Spectrum: PCIE Spread Spectrum: CPU Clock Skew : NB Clock Skew : Advance CPU SettingsCPU Ratio Setting: CPU VID: C1E Suppport: Max CPUID Value Limit: Intel® Virtualization Tech: Vanderpool Technology: CPU TM Function: Execute Disable Bit:
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.