vassilis_pap Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4, 2008 #1 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4, 2008 Καταρχήν καλησπέρα σε όλους και καλώς σας βρήκα...Σκέφτομαι από καιρό να φτιάξω ένα καινούργιο HTPC μιας και το παλιό δε τραβάει πια. Επειδή θα τοποθετηθεί στο σαλόνι και θα ήταν επιθημητό να λειτουργεί και σα κατεβαστήρι δουλεύοντας μάλλον για 24/7, πρώτα σε ιεράρχηση μπαίνει η ησυχία και η οικονομία σε ρεύμα. Τα παιχνίδια γενικά με ενδιαφέρουν κάπως (οι κακές συνήθειες δε κόβονται εύκολα!) αλλά επειδή προφανώς αυτή είναι η πιο ασύμβατη χρήση με τις άλλες δύο, κλείνω τελικά στο να τη θυσιάσω ελπίζοντας να γίνει η δουλειά για τα άλλα δυο πραγματικά καλά χωρίς πολλούς συμβιβασμούς. Μετά από αρκετή σκέψη λοιπόν έχω καταλήξη σε κάτι τέτοιο περίπου :1. THERMALTAKE VH3001BNS DH103 BLACK 169,90 2. Enermax PSU EPR425AWT PRO82 + 425W 50,50 €3. GIGABYTE GA-MA78GM-S2H 78,04 €4. Adata 4GB DDR2-800 Ram Kit 59,00 €5. AMD ATHLON 64 X2 5050E 2.60GZ AM2 BOX 61,00 €6. Logitech diNOVO Edge 140,00 €Το παραπάνω "κοστούμι" πηγαίνει σύνολο περί τα 560 ευρώ ενώ να πω πως ήδη έχω ένα WD5000AKS σκληρό και ένα LITEON BR τα οποία και σκοπεύω να χρησιμοποιήσω. Επίσης να πω πως το PC αυτό θα συνδεθεί σίγουρα σε προβολέα 1080p και ίσως και σε τηλεόραση 32" 1360Χ768 που υπάρχουν ήδη στο χώρο. Πάνω σε αυτά θα ήθελα να ρωτήσω ορισμένα πραγματάκια για όποιον γνωρίζει:α) Καταρχήν πως σας φαίνεται η παραπάνω σύνθεση και αν υπάρχουν καλύτερες προτάσεις. β) Υπάρχει καμιά ιδέα για το θόρυβο που θα παράγει το παραπάνω σύστημα και πόσο μπορεί να βελτιωθεί η κατάσταση με καλύτερους ανεμιστήρες από τους στοκ, κουτιού και επεξεργαστή? γ) Γνωρίζει κανείς αν ο συγκεκριμένος επεξεργαστής παίζει με παθητική ψύξη ή θα ψήνεται? δ) Τέλος είναι καλή ιδέα να κοιτάξω για solid state δίσκο για να βάλω το λειτουργικό και τις εφαρμογές (ότι χωράει τέλος πάντων...)???Ευχαριστώ για το χρόνο σας
SirDiman Δεκέμβριος 7, 2008 #2 Δεκέμβριος 7, 2008 α) Καταρχήν πως σας φαίνεται η παραπάνω σύνθεση και αν υπάρχουν καλύτερες προτάσεις. γενικα νομιζω οτι ειναι πολυ καλη η συνθεση β) Υπάρχει καμιά ιδέα για το θόρυβο που θα παράγει το παραπάνω σύστημα και πόσο μπορεί να βελτιωθεί η κατάσταση με καλύτερους ανεμιστήρες από τους στοκ, κουτιού και επεξεργαστή?καλυτερα να το στησεις πρωτα και βλεπεις στην πορεια γ) Γνωρίζει κανείς αν ο συγκεκριμένος επεξεργαστής παίζει με παθητική ψύξη ή θα ψήνεται? εξαρταται απο το κουτι, με λιγα λογια το airflow δ) Τέλος είναι καλή ιδέα να κοιτάξω για solid state δίσκο για να βάλω το λειτουργικό και τις εφαρμογές (ότι χωράει τέλος πάντων...)??? καθολου καλη... καλυτερα παρε 2 μεγαλους δισκους και καντους raid1 Ευχαριστώ για το χρόνο σας welcome
Spanaks Δεκέμβριος 7, 2008 #3 Δεκέμβριος 7, 2008 Το παραπάνω "κοστούμι" πηγαίνει σύνολο περί τα 560 ευρώ ενώ να πω πως ήδη έχω ένα WD5000AKS σκληρό και ένα LITEON BR τα οποία και σκοπεύω να χρησιμοποιήσω. Επίσης να πω πως το PC αυτό θα συνδεθεί σίγουρα σε προβολέα 1080p και ίσως και σε τηλεόραση 32" 1360Χ768 που υπάρχουν ήδη στο χώρο. Πάνω σε αυτά θα ήθελα να ρωτήσω ορισμένα πραγματάκια για όποιον γνωρίζει:α) Καταρχήν πως σας φαίνεται η παραπάνω σύνθεση και αν υπάρχουν καλύτερες προτάσεις. β) Υπάρχει καμιά ιδέα για το θόρυβο που θα παράγει το παραπάνω σύστημα και πόσο μπορεί να βελτιωθεί η κατάσταση με καλύτερους ανεμιστήρες από τους στοκ, κουτιού και επεξεργαστή? γ) Γνωρίζει κανείς αν ο συγκεκριμένος επεξεργαστής παίζει με παθητική ψύξη ή θα ψήνεται? δ) Τέλος είναι καλή ιδέα να κοιτάξω για solid state δίσκο για να βάλω το λειτουργικό και τις εφαρμογές (ότι χωράει τέλος πάντων...)???Ευχαριστώ για το χρόνο σαςΔες και το ρημάδι μου...http://www.thelab.gr/showthread.php?t=54058και στα δικά σου...α). Για ταινίες κλπ είναι μια χαρά η σύνθεση. Για παιχνίδια... εεε... ναι... (εγώ πάντως θα κοτσάρω ένα ps3 αργότερα)β). Το μαμά φουρφούρι αρχίζει να ακούγεται σε 1080p με coreavc... δεν είναι ενοχλητικό αλλά έχω παραγγείλει μια shurikenγ). Δεν ξέρω τι παθητική ψύξη χωράει στο κουτί... (δεν νομίζω να έχει πρόβλημα θερμοκρασίας, ειδικά αν χρησιμοποιείς και hardware acceleration στα h264)δ). Καλή ιδέα είναι, αλλά επειδή είναι λίγο παράξενη η αγορά των ssd σε θέμα απόδοσης/τιμή αν σε παίρνει οικονομικά χτύπα ένα καλό.Παρατήρηση για τη μητρική: τα hdmi - dvi δεν δουλεύουν ταυτόχρονα. (επειδή λές ότι θες να συνδέσεις και προβόλι και tv)
vassilis_pap Δεκέμβριος 9, 2008 Author #4 Δεκέμβριος 9, 2008 Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας...Spanaks, διάβασα με μεγάλο ενδιαφέρον το thread σου για το ... ρημάδι σου. Ωραίο μηχανάκι ομολογώ το ζήλεψα.Έχω μπερδευτεί σε κάτι και η γνώμη σου με ενδιαφέρει. Διάβασα κάπου δε θυμάμαι όμως που, πως ο επεξεργαστής είναι οριακός για video 1080p και πως ασφαλής επιλογή είναι κάποιος 5600+ και πάνω. Εγώ είχα την εντύπωση πως ο επεξεργαστής είναι "άνετος" για οποιοδήποτε βίντεο (χωρίς h/w acc εννοείται) και για να πω την αλήθεια αυτό με θορύβησε λίγο. Από την άλλη στο thread σου βγάζω πάλι το συμπέρασμα πως μάλλον είναι άνετα τα πράγματα... Μύλος. Εσένα ποια είναι η εμπειρία σου; Παίζουν άνετα τα δύσκολα 1080p και γενικά για βίντεο σε καλύπτει το μηχανάκι η θα ψάχνομαι άμεσα για αναβάθμιση; Δε θα με πείραζε να δώσω κάτι παραπάνω για κανένα phenom (ή και intel) να έχω το κεφάλι μου ήσυχο απλώς τα 45W κατανάλωση του επεξεργαστή αυτού είναι πολύ ελκυστικό χαρακτηριστικό για πολλούς λόγους.Το ssd δε το βλέπω να προχωράει άμεσα γιατί θα συμφωνήσω μαζί σας πως η αγορά είναι κάπως ακόμα οπότε νομίζω καλύτερα είναι να περιμένω λίγο.Επίσης πρόσεξα πως το τροφοδοτικό το πλαίσιο το έχει σε αναμονή. Υπάρχει κάποια καλή εναλακτική σε περίπτωση που αυτό κολλήσει; Το πρώτο που με ενδιαφέρει είναι η ησυχία και η αξιοπιστία. Αν είναι και modular ακόμα καλύτερα...ΥΓ Το DVI + HDMI δε παίζει σε καμιά 780G ή μόνο στη συγκεκριμένη; Υπάρχει κάποιος διπλός συνδιασμός (πχ HDMI + VGA ή DVI + VGA) που να παίζει; Αν όχι είναι σοβαρό πρόβλημα για μενα.
Spanaks Δεκέμβριος 9, 2008 #5 Δεκέμβριος 9, 2008 Ο 4850e δεν πιάνει πάνω από 50-55% σε 1080p με coreavc... υποθέτω ο 5050e θα πηγαίνει (ελάχιστα μεν, αλλά) καλύτερα.Η έννοια κολλήματα είναι απλά αστεία. Αλλά, ενδέχεται ανάλογα με το software να χρειαστούν κανά 2 ρυθμισούλες... (εδώ είμαστε, τα λύνουμε)Δεν ξέρω για τις άλλες μητρικές αλλά σε αυτή δεν παίζουν ταυτόχρονα. (Ναι μπορείς να έχεις vga και μία από τις hdmi ή dvi)Εναλλακτικές προτάσεις για τροφοδοτικά:http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.700633ήhttp://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.700112 (αν και αν είναι να δώσεις τόσα, παίρνεις το enermax 425 σε modular)
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.