Efialtis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 3, 2008 #1 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 3, 2008 Καταρχήν καλησπέρα.Έχω μια Sapphire 4870 την οποία αγόρασα από αγγελία στο lab με την απόδειξή της κομπλέ.Η κάρτα για κάνα μήνα άψογη. Έτρεξε Far Cry 1 & 2, Crysis Warhead, Bioshock και άλλα χωρίς πρόβλημα.Κάποια στιγμή την περασμένη Παρασκευή λέω δεν βάζω το πρώτο Crysis να δω διαφορές από την προηγούμενη κάρτα μου;Παίζω και περνάω μια-δυο πίστες ώσπου ξαφνικά τα γραφικά στην οθόνη έπαθαν πατατράκ. Διαλυμένη γεωμετρία, textures να αναβοσβήνουν, αλλοιωμένα χρώματα. Φορτώνω πιο παλιό save μην και χάλασε κάτι, τα ίδια.Την δίνω για έλεγχο στο μαγαζί (Πλαίσιο) και με παίρνουν τηλέφωνο και μου λένε τρέξαμε 3dmark και δεν έβγαλε πρόβλημα. Την παραλαμβάνω έπειτα από δυο-τρεις σχετικές ερωτήσεις που έκανα στον τεχνικό σχετικά με το τί θα μπορούσε να είναι και μου απάντησε οτι συνήθως αυτά τα συμπτώματα είναι πυρήνας ή μνήμη της κάρτας.Την δοκιμάζω πάλι σπίτι σε Crysis- Crysis Warhead και μετά από καμιά 15αριά λεπτά πάλι τα ίδια.Καπάκι τρέχω 3dmark και εμφάνιζε και εκεί πρόβλημα. Την επιστρέφω στο service 2 ώρες αργότερα αφότου την παρέλαβα. Μου πιάνει κουβέντα ένας άλλος τεχνικός σχετικά με drivers-motherboard κλπ.Του λέω οτι έχω τους τελευταίους, δεν είχα πρόβλημα στην αρχή και οτι αυτό παρουσιάστηκε ξαφνικά κλπ. και βάλε του λέω να κάνει μερικές λούπες στο 3dmark γιατί δεν το παρουσιάζει αμέσως.Μου τηλεφωνούν νωρίτερα σήμερα οτι η κάρτα δεν έχει πρόβλημα, τρέξαν 3dmark κλπ. Απαντώ οτι εγώ δεν παίζω 3dmark σε τελική ανάλυση και αν θέλουν να τους φέρω τα δισκάκια του Crysis να αναπαράγουν το πρόβλημα.Έκλεισα λέγοντας οτι θα περάσω από το μαγαζί αύριο.Εχει κανένας κάποια ιδέα-άποψη για το τί μπορεί να είναι; Τί μπορώ να κάνω για να αποδείξω οτι δεν είμαι ελέφαντας;Ευχαριστώ για τα όποια σχόλιά σας
amartolos Δεκέμβριος 3, 2008 #2 Δεκέμβριος 3, 2008 ειχα παρομοιο προβλημα και εφταιγε το τροφοδοτικο,(αλλα και παλι αλλο αυτο που ειχα εγω(tagan -και αλλο αυτο που εχεις εσυ) δοκιμασε την και σε κανενα αλλο pc, και αν και εκει σου κανει νερα πας στο service με full tower.
Eddie Δεκέμβριος 4, 2008 #3 Δεκέμβριος 4, 2008 Κατέβασε το furmark, μετονόμασε το σε κάτι άλλο για να μην το αναγνωρίζουν οι catalyst και μειωσουν την απόδοση της κάρτα (πχ σε f.exe) και αστο να τρέξει για κανα μισάωρο Ειδικά αν είναι ο πυρήνας θα σου βγάλει σχετικά γρηγορα πρόβλημα. Εχε το νου σου στις θερμοκρασίες.
The_Blade Δεκέμβριος 4, 2008 #4 Δεκέμβριος 4, 2008 το γεγονός ότι το προβλημα εμφανίζεται μετά από χρήση πιθανώς σημαίνει ότι είναι θερμοκρασίες. τσέκαρε το ccc μην έχει κολήσει σε κανένα χαμηλό ποσοστό ανεμηστήρα. άνοιξε το κουτί και δες αν ο ανεμιστήρας δουλεύει. έκανες επανεγκατάσταση στους driver?
Efialtis Δεκέμβριος 5, 2008 Author #5 Δεκέμβριος 5, 2008 Ευχαριστώ για τις προτάσεις. Θα τις δοκιμάσω αργότερα που θα γυρίσω σπίτι και θα δούμε τι θα βγει. Απλώς παρέλαβα χθες την κάρτα και έπιασα κουβέντα με ένα τεχνικό. Πάντως θα με τρελάνουν, το 3dmark είναι λέει διεθνώς αναγνωρισμένο εργαλείο για να ελέγχονται οι κάρτες και όλες οι εταιρίες αυτό χρησιμοποιούν. Όταν ρώτησα που μπορώ να το διαβάσω αυτό μου απάντησαν με μια φυσικότητα "στο site της nVidia" (Εγώ ρε παιδιά ATi έχω λολ) Ξέχασα να πω οτι ρώτησα πιο 3dmark χρησιμοποιούν και μου απάντησαν το 06 και οτι κανένα παιχνίδι δεν στρεσάρει την κάρτα περισσότερο από αυτό (εδώ γελάνε, τότε γιατί βγήκε το 08 και άντε να με πείσουν οτι το το crysis σε full settings την πιέζει λιγότερο)
Tsakonas Δεκέμβριος 5, 2008 #7 Δεκέμβριος 5, 2008 Ξέχασα να πω οτι ρώτησα πιο 3dmark χρησιμοποιούν και μου απάντησαν το 06 και οτι κανένα παιχνίδι δεν στρεσάρει την κάρτα περισσότερο από αυτό (εδώ γελάνε, τότε γιατί βγήκε το 08 και άντε να με πείσουν οτι το το crysis σε full settings την πιέζει λιγότερο) προσεχε με το furmark και την μετονομασια που ειπε ο φιλος παραπανω,η κατασκευαστρια εταιρια εχει βαλει δικλειδα ασφαλειας ειδικα για αυτο το προγραμμα και αν την παρακαμψεις με την μετονομασια θα τσιτωσεις υπερβολικα την καρτα )google ATI+CATALYST+FURMARK( ...τωρα για το 3d mark παιζει και να χουν δικιο,..ειχα μια ελαττωματικη καρτα,εβγαζε aquamark κανονικα και στα βαρια παιχνιδια αντεχε ` μισαωρο..ε το 3d mark δεν το καταφερνε στο τελευταιο τεστ,κι ας εβγαζε το μισαωρο κανονικα στα παιχνιδια...Δοκιμασε κι αλλα παιχνιδια,το crysis ειναι και κατιτις ιδιοτροπο...
Efialtis Δεκέμβριος 11, 2008 Author #8 Δεκέμβριος 11, 2008 Μετά από επανεγκατάσταση οδηγών, τρέξιμο furmark κλπ δεν έχω παρατηρήσει artifacts. Η θερμοκρασία σε xtreme-stress furmark δεν ξεπέρασε τους 78-79 βαθμούς αν θυμάμαι καλά.Παρόλα αυτά με πετάει έξω σε ακανόνιστες χρονικές στιγμές σε crysis. Στο darkstar one άμα αλλάξω ρυθμίσεις ανάλυσης/ποιότητας γραφικών από τα default πετάει exeption.Σε Spaceforce rogue universe κανένα πρόβλημα. Λόγω περιορισμένου χρόνου αυτό τον καιρό δεν μπορώ να ασχοληθώ με περισσότερα παιχνίδια.Έβαλα 8.12 εχθές με folding@home. Έτρεχε ακόμα το πρωί που κοίταξα.Δεν βγάζω άκρη.
alexkhr Δεκέμβριος 12, 2008 #10 Δεκέμβριος 12, 2008 Εγώ θα πήγαινα όλο το pc στο πλαίσιο για να δούν με τα μάτια τους το πρόβλημα της κάρτας και θα ζητούσα προληπτική αντικατάσταση!
FocusX Δεκέμβριος 16, 2008 #11 Δεκέμβριος 16, 2008 Εχω κι εγώ παρόμοιο πρόβλημα με τη δική μου, μετά από 5 μήνες απροβλημάτιστης λειτουργίας μου κάνει τα ίδια, μπορεί να γίνει μετά από 2 λεπτά gaming ή μετά 2 ώρες. Σημειωτέον ότι δεν την κλοκαρα καθόλου όλο αυτό το διάστημα. Κράτησα και screen από cod 5 το οποίο δε δείχνει πλήρως το πρόβλημα, συνήθως τα γραφικά είναι τόσο corrupted που δε φαίνεται τίποτα Δοκίμασα με διάφορα set drivers, μέχρι και επανεγκατάσταση vista, καμία διαφορά. Αυτή τη στιγμή έχω βάλει την παλιά μου 8800 και δεν έχει πρόβλημα. (τροφοδοτικό εχω το PC P&C 750) Ώρα να δοκιμάσω για πρώτη φορά το RMA του Πλαισίου...
Goku Δεκέμβριος 16, 2008 #12 Δεκέμβριος 16, 2008 καλή σου τύχη εμένα 2 φορές μέχρι στιγμής για κάρτες γραφικών ξηγήθηκαν σπαθί
FocusX Δεκέμβριος 16, 2008 #13 Δεκέμβριος 16, 2008 Ναι για να είμαι ειλικρινής, δεν αμφιβάλλω ότι θα με εξυπηρετήσουν. Έχω ήδη επικοινωνήσει μαζί τους. Το μόνο κακό είναι ότι μια που μένω Χανιά θα πρέπει να κάνω αρκετά χιλιόμετρα για να πάω στο κατάστημα Ηρακλείου
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.