Jump to content

Vista + Audigy. Δε παιζει το sub σε 5.1 (Analog)

SlotKiller

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Εχω συνδεσει το sub των Z2300 (με ενα δορυφορο πανω) στο output της Audigy που προοριζετε για SPDIF out ή Sub + Center οταν παιζει Analog.

Οταν παω να κανω configure τα ηχεια μεσα απο τα vista τα 2 ηχεια παιζουν τελεια. Το center παιζει σαν center, το sub σαν sub.

To προβλημα μου ειναι οτι με κανενα προγραμμα δε μου παιζει το sub. Εχω δοκιμασει ffdshow - BSplayer - DVD με 5.1, αλλα το sub ειναι σχεδον νεκρο ενω το center παιζει αψογα. Και με wmp τα ιδια.

Τι παιζει? Εσεις που εχετε 5.1 αναλογικα τι συνδεσμολογια κανετε?

Audigy απλη. SB_090

Προσπαθησα να βαλω τους τελευταιους χθες. Κρασαρε το μηχανημα και μετα δε γινοταν εγκατασταση με την καμια. Πετουσε το κλασικο λαθος οτι εκανα install drivers και δεν εκανα restart.

Μετα απο 2-3 ωρες καταφερα να τους βαλω απο device manager. (the hard way)

Για δοσε κανενα λινκ!

edit: Κατεβαζω 2.15.0004 του Daniel_K. Αντε να δουμε τι θα γινει......

Αυτα τα drivers θα σου ελεγα κι εγω να κατεβασεις. Ολοκληρο το iso ετσι? ;)

Εγω ειχα τα ιδια προβλημα με την Audigy 2 ZS και με αυτους τους οδηγους ειναι ολα ενταξει

Το κατεβασα full αλλα το iso ειναι για xp λεει.

To αρχειακι για τα vista ετρεξα αλλα δεν εκανε εγκατασταση.

Παλι το ιδιο λαθος.

Το εβαλα μεσω device manager, αλλα δε νομιζω οτι αλλαξε κατι.

Περισσοτερες λεπτομερειες το απογευμα. Θα κοιταξω να μπουταρω με καποια πιο παλια OS που εχω στους δισκους (xp & vista).

Μηπως κατεβασες λαθος Drivers? Για Xp απο Daniel_k δεν ειναι, για vista ειχε επεξεργαστει τα Drivers. Εγω με αυτα δουλευω την καρτα μου :hmm:

Δυστυχως χθες δε βρηκα χρονο για δοκιμες. Εβαλα αυτο που δινει ο tjole7 αλλα δεν αλλαξε τιποτα ουτε στους drivers ουτε στην ουσια. Δε καταλαβα τι ακριβως ηταν αυτο...

@ArisG88: Ειχε ενα Iso μεσα που ειναι το full cd των audigy ή XFI ενισχυμενο για winxp ελεγε. Για vista ήταν ενα self-extraction σαν αυτα που δινει η creative. Ιδιο.

To εκανα extract με winrar, περασα τον driver απο το device manager και μου εδωσε ενα driver xx/10/2007 χωρις ψηφιακη υπογραφη.

Ελπιζω σημερα να βρω χρονο για να ριξω μια ματια.

Χαζη ερωτηση... αλλα.... Δε θα επρεπε να παιζει το sub απο το Center/Sub Output jack της καρτας ακομα και με απλη ακροαση μουσικης απο wmp ή winamp?

Οταν παιζω με το balance 0%-100% του sub απο τα vista δεν υπαρχει καμια διαφορα...

Ναι εχω δοκιμασει DVD (Πειρατες της Καραϊβικης)

Το center επαιζε κανονικα.... αλλα οχι το sub.

Δεν εχω τετοιο πραγμα. Μονο ενα Creative Audigy Console (something like that)

το Mode των ηχειων πειραζεις, το SPDIF, το CMDSS... τετοια πραγματα

Δεν εχω τετοιο πραγμα. Μονο ενα Creative Audigy Console (something like that)

το Mode των ηχειων πειραζεις, το SPDIF, το CMDSS, τα εφε περιβαλλοντος... τετοια πραγματα

• 4 weeks later...

Λίγο αργά αλλά επειδή έχουμε την ίδια κάρτα και είχα και εγώ προβλήματα με τα Vista (όχι το συγκεκριμένο βέβαια)

Καταρχάς κάνε πλήρης απεγκατάσταση σε ότι drivers έχεις βάλει μέχρι τώρα. Γιατί δεν βάζει η Creative έναν uninstaller στους drivers ποτέ δεν το κατάλαβα. Anyway αφού βγάλεις τα όποια προγράμματα από το Programs and features χρησιμοποίησε το driver sweeper http://www.guru3d.com/category/driversweeper/ σε safe mode ώστε να καθαρίσει τους drivers. Καλό είναι να το τρέξεις δύο φορές.

- Optional - Μέσα από τον device manager κάνε uninstall σε όσες κρυφές συσκευές της Creative έχουνε μείνει αφού πρώτα τρέξεις φυσικά το driver sweeper.

Τέλος χρησιμοποίησε αυτούς τους drivers

http://danielkawakami.blogspot.com/2008/10/sb-audigy-support-pack-2180001eq.html

Είχα δοκιμάσει διαφόρους ανεπίσημους drivers καθώς και τους αμέσως προηγούμενους του daniel (2.15.0004 EQ) και μπορώ να πω ότι αυτοί είναι με διαφορά οι καλύτεροι και σταθερότεροι. Μέχρι στιγμής ευτυχώς δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα μαζί τους με τα Logitech G51. Όλα λειτουργούν στην εντέλεια.

Θα τολμήσω μάλιστα να πω ότι είναι καλύτεροι ακόμη και από τους τελευταίους της Creative για XP. Ναι για XP καλά διάβασες:jump:

Το μόνο μειονέκτημα που έχουνε ότι δεν είναι συμβατοί με τον Crystalizer unlocker για Audigy και ο daniel δεν έχει βγάλει update (ακόμη τουλάχιστον)

Οι 2.15.0004EQ είναι μεν συμβατοί αλλά είχα αντιμετωπίσει κάποια μικροπροβληματάκια μαζί τους τα οποία δεν υφίστανται στους 2.18.0001EQ.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.