deninho Ιούλιος 6, 2009 #101 Κοινοποίηση Ιούλιος 6, 2009 google is your friend Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γιάννης Ν Ιούλιος 6, 2009 #102 Κοινοποίηση Ιούλιος 6, 2009 Παιδιά να ξεκαθαρίσουμε λίγο τα πράγματα.Τα ink pads είναι τα σφουγγάρια πάνω στα οποία ακουμπούν οι κεφαλές όλων των εκτυπωτών όταν τα μελάνια είναι σεκατάσταση stand by ή όταν είναι σβηστός. Σκοπό έχουν να μηνστάζει το μελάνι από την κεφαλή μέσα στον εκτυπωτή αλλά καινα την προστατεύει από το να ξεραθεί. Από όσο γνωρίζω δεν υπάρχει αισθητήρας που να διαβάζει το κατά πόσο έχουν "μουσκέψει"τα σφουγγάρια, απλά μετράει σελίδες.Εγώ έχω ένα πρόγραμμα που κάνει reset τα πάντα απο Epson(μελάνια, κεφαλές, rollers, inkpads page counters κτλπ) αλλάδεν ξέρω αν η έκδοση αυτή έχει περασμένα τα καινούργια μοντέλα.Αύριο που θα πάω στην δουλειά θα το βρώ. (δεν το έχω στο σπίτι)Επίσης είναι λογικό να καταλάβει κανείς ότι αν αφήσουμε έναν εκτυπωτήσε αχρηστία αυτός καταναλώνει μελάνι, διότι οι κεφαλές ακουμπούν πάνω στα pads και λόγο φυσικής ροής η μελάνη σιγά σιγά φεύγει απότο δοχείο. :hi: Link to comment Share on other sites More sharing options...
dubber Ιούλιος 6, 2009 Author #103 Κοινοποίηση Ιούλιος 6, 2009 Από όσο γνωρίζω δεν υπάρχει αισθητήρας που να διαβάζει το κατά πόσο έχουν "μουσκέψει"τα σφουγγάρια, απλά μετράει σελίδες.Εγώ έχω ένα πρόγραμμα που κάνει reset τα πάντα απο Epson(μελάνια, κεφαλές, rollers, inkpads page counters κτλπ) αλλάδεν ξέρω αν η έκδοση αυτή έχει περασμένα τα καινούργια μοντέλα.Αύριο που θα πάω στην δουλειά θα το βρώ. (δεν το έχω στο σπίτι)Επίσης είναι λογικό να καταλάβει κανείς ότι αν αφήσουμε έναν εκτυπωτήσε αχρηστία αυτός καταναλώνει μελάνι, διότι οι κεφαλές ακουμπούν πάνω στα pads και λόγο φυσικής ροής η μελάνη σιγά σιγά φεύγει απότο δοχείο. :hi:Λάθος.Το διαφυγόν μελάνι είναι αυτό που χάνεται κατά τα Cleaning cycles και κατά τις borderless εκτυπώσεις.Επίσης κάποιος 2-3 posts πιο πίσω είπε ότι δεν υπάρχει εφαρμογή για reset που να υποστηρίζει τον συγκεκριμένο εκτυπωτή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hayabusa Ιούλιος 6, 2009 #104 Κοινοποίηση Ιούλιος 6, 2009 Το διαφυγόν μελάνι είναι αυτό που χάνεται κατά τα Cleaning cycles και κατά τις borderless εκτυπώσεις.άρα δηλαδή, όσο λιγότερα borderless τυπώσεις τόσο περισσότερο θα αργήσει να εμφανιστεί το συγκεκριμένο θέμα, σωστα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γιάννης Ν Ιούλιος 6, 2009 #105 Κοινοποίηση Ιούλιος 6, 2009 SCC utility Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γιάννης Ν Ιούλιος 6, 2009 #106 Κοινοποίηση Ιούλιος 6, 2009 Μα τα ink pads δεν έχουν να κάνουν με το cleaning process του εκτυπωτήκαι μαζεύονται όταν οι κεφαλές πάρουν εντολή εκτύπωσης.Ο καθαρισμός γίνεται (συνήθως) με ένα λαστιχάκι που υπάρχει απο κάτω καιπάει μπρος πίσω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dubber Ιούλιος 6, 2009 Author #107 Κοινοποίηση Ιούλιος 6, 2009 Μα τα ink pads δεν έχουν να κάνουν με το cleaning process του εκτυπωτήκαι μαζεύονται όταν οι κεφαλές πάρουν εντολή εκτύπωσης.Ο καθαρισμός γίνεται (συνήθως) με ένα λαστιχάκι που υπάρχει απο κάτω καιπάει μπρος πίσω.Τάδε Έφη Γιάννης Ν γιατί η άτιμη η Epson που δεν ξέρει, λέει:What parts are we talking about? The message refers to the ink pads, which are actually a number of porous pads in the printer that collect, distribute, and very importantly contain the ink that is not used on printed pages. Ink is collected by these pads during the initial setup of the product, during cleaning cycles and when printing borderless photographs...click me not! Link to comment Share on other sites More sharing options...
sstav Ιούλιος 6, 2009 #108 Κοινοποίηση Ιούλιος 6, 2009 και δευτερευοντως, το σερβις της Epson που ειναι; Oktabit Aγ.Παρασκευή Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γιάννης Ν Ιούλιος 6, 2009 #109 Κοινοποίηση Ιούλιος 6, 2009 Τάδε Έφη Γιάννης Ν γιατί η άτιμη η Epson που δεν ξέρει, λέει:click me not!Μπράβο ξέρεις να διαβάζεις,Συγνώμη που σε αμφισβήτησα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dubber Ιούλιος 6, 2009 Author #110 Κοινοποίηση Ιούλιος 6, 2009 Δεν αμφισβητείς εμένα, την Epson αμφισβητείς και εκτίθεσαι. Με αυτό το σκεπτικό και θέλοντας να σε προστατέψω σε ενημερώνω για το λάθος σου.Κάτι έγραφες και για σφουγγάρια σε κεφαλές κτλ, τα προσπερνάω γιατί δεν υφίστανται καν, τα σφουγγάρια είναι στο κάτω μέρος του εκτυπωτή όπου οδηγείται το άχρηστο μελάνι με σωληνάκι.Τώρα επίσης αν εσύ μας λες για έναν άλλο εκτυπωτή, δεν μας νοιάζει κιόλας γιατί μιλάμε για συγκεκριμένο μοντέλο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
neuromancer Ιούλιος 6, 2009 #111 Κοινοποίηση Ιούλιος 6, 2009 Στον Canon που έχω, το τελευταίο 10μηνο περίπου έχω τυπώσει μόνο 1-2 photos και 3 ή 4 πακέτα Α4 gray scale. Λόγω διαδικασιάς καθαρισμού, μου έχει φάει και 3/4 από δύο έγχρωμα μελάνια. Να υποθέσω ότι (και) για αυτό το μελάνι γίνεται λόγος σε αυτά τα ink pads. Ξέρει κανείς αν υπάρχει αντίστοιχο θέμα σε Canon. Πρέπει δηλαδή να τα αλλάξω κάποτε ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirDiman Ιούλιος 6, 2009 #112 Κοινοποίηση Ιούλιος 6, 2009 χμμ αρα μονο τα HP δεν χαλανε τα μελανια... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dubber Ιούλιος 6, 2009 Author #113 Κοινοποίηση Ιούλιος 6, 2009 Τα HP χαλάνε μόνα τους! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γιάννης Ν Ιούλιος 6, 2009 #114 Κοινοποίηση Ιούλιος 6, 2009 Τουλάχιστον όταν χαλάνε πετάς μόνο αυτά,ενώ στους Epson και Canon, φεύγει όλος όπως είναι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dubber Ιούλιος 6, 2009 Author #115 Κοινοποίηση Ιούλιος 6, 2009 Μέχρι στιγμής έχω πετάξει 3 HP γιατί πάντα τα μελάνια και το Service κόστιζαν πιο πολύ από τον εκτυπωτή.Απλά έχω ορκιστεί να μην ξαναπάρω ποτέ HP. Link to comment Share on other sites More sharing options...
neuromancer Ιούλιος 6, 2009 #116 Κοινοποίηση Ιούλιος 6, 2009 HP μόνο laser - ο καθένας στον τομέα του. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γιάννης Ν Ιούλιος 6, 2009 #117 Κοινοποίηση Ιούλιος 6, 2009 Service δεν αξίζει σε κανέναν εκτυπωτή κάτω των 500€.Όπως και να έχει όμως αυτή την στιγμή οι καλύτεροι εκτυπωτέςείναι οι Canon.Όχι τόσο από ποιότητα κατασκευής-τεχνολογία εκτυπωτή αλλάλόγο του ότι χρησιμοποιούν τα Canon PG-5,CLI-8 μελάνια.Που είναι πολύ καλύτερα από αναλώσιμα HP ή Epson. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirDiman Σεπτέμβριος 3, 2009 #118 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 3, 2009 Τοσο καιρο χωρις εκτυπωτη δεν γινοταν να μην τον αγοράσω :happy2:Φοβερο μηχανιμα.Παρολα αυτα εχω μια απορια, μπορω να διαβασω/γραψω στην καρτα μνημης πανω στο card reader του εκτυπωτη???Εψαξα αλλα δεν βρηκα κατι σχετικο:nada: Link to comment Share on other sites More sharing options...
armored Σεπτέμβριος 3, 2009 #119 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 3, 2009 και βέβαια μπορείς. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirDiman Σεπτέμβριος 3, 2009 #120 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 3, 2009 Στο My computer δεν εχει τιποτα για external device . Μηπως γνωριζεις πως μπορω να εχω προσβαση στο αναγνωστη; Σκεφτηκα μηπως ειναι σαν network device αλλα δεν το βρηκα (δεν κοιταξα και καλα οποτε δεν δινω και ορκο) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.