Songoku Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 2, 2008 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 2, 2008 Καλημέρα παιδιά. Έχω ένα θεματάκι με το o/c μου και θα ήθελα λίγο τα φώτα σας. Πρωτού συνεχίσω να αναφέρω ότι το μηχάνημα είναι σταθερότατο at o/c . Το θέμα μου είναι ότι μερικές φορές όταν ανοίγω το μηχάνημα ή μετά από reboot , το bios μου απενεργοποιεί το cpu host clock control με αποτέλεσμα να χάνω το o/c μου. O φίλτατος angel_f ανέφερε ότι παίζει να φταίει ο εξωτερικός δίσκος αλλά μου συνέβει αυτό και όταν δεν είχα καμία συσκευή πάνω.Επειδή δεν μπορώ να βρώ λύση περιμένω τα φώτα σας . Ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
wacko_gr Δεκέμβριος 3, 2008 #2 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 3, 2008 Το πρόβλημα σου μάλλον είναι η τάση του g(mch). Κι εμένα εκεί που δουλεύει μια χαρά για μερικές μέρες, ξαφνικά δε μπορεί να κάνει post και γυρνάει τις συχνότητες σε στοκ. Μόλις ανεβάσω λίγο το g(mch) voltage συνέρχεται. Το πόσο θα χρειαστεί ανέβασμα θα το δεις. Ανέβασε το αρχικά κατά ένα βήμα από εκεί που το έχεις και δες αν διορθώνεται. Ανέβασε το όσο χρειαστεί μέχρι να πάψει να το κάνει. Συνήθως χρειάζεται μόνο ένα βήμα παραπάνω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Songoku Δεκέμβριος 3, 2008 Author #3 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 3, 2008 thanx φίλε μου για το reply σου, θα το τσεκάρω και θα σου απαντήσω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Songoku Δεκέμβριος 5, 2008 Author #4 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 5, 2008 Δεν έχω καλά νέα και μάλιστα είναι πολύ άσχημα. Άνοιξα σήμερα το μηχάνημα αλλά και τον θεό να φέρω εδώ το fsb δεν πάει πάνω απο 333(default). Το cpu host clock είναι enable το setup του bios μπορεί να δείχνει 400χ8.5 αλλά το fsb δεν ανεβαίνει! Επισημαίνω ότι έχω το τελευταίο bios.I need help plz! Link to comment Share on other sites More sharing options...
wacko_gr Δεκέμβριος 5, 2008 #5 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 5, 2008 Μου κάνει εντύπωση το πρόβλημα που έχεις. Δεν το έχω ξανασυναντήσει σε gigabyte. Έκανες clear cmos; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Songoku Δεκέμβριος 5, 2008 Author #6 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 5, 2008 Ναί...Ούτε εγώ έχω ξαναδεί τέτοιο θέμα και έχω ξενερώσει.Το κουλό είναι ότι στο bios λέει κανονικά 400χ8.5 αλλά στην πραγματικότητα δεν ισχύει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wacko_gr Δεκέμβριος 6, 2008 #7 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 6, 2008 Μοιάζει πάντως με πρόβλημα τη μητρικής και ίσως χρειάζεται αλλαγή. Άλλον επεξεργαστή έχεις να δοκιμάσεις? Δοκίμασε επίσης να βάλεις το αμέσως προηγούμενο bios από αυτό που έχεις αφού πρώτα σιγουρευτείς ότι υποστηρίζει τον επεξργαστή σου. Μετά από αυτό δεν ξέρω τι άλλο μπορείς να κάνεις. Μάλλον αλλαγή της μητρικής. Το θέμα είναι ότι αυτοί θα τη δοκιμάσουν και θα σου πουν ότι δουλεύει. Μην προτρέχουμε όμως. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregorisvas Δεκέμβριος 6, 2008 #8 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 6, 2008 Το ίδιο πράγμα που λές Songokumou μου το έκανε η Striker II Formula..Αλλα με ένα clear cmos επανήλθε.. Τη μπαταρία την έβγαλες για λίγη ώρα?Μήπως βοηθήσει.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ericin Δεκέμβριος 9, 2008 #9 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 9, 2008 και σε μένα τα ίδια κάνει η gigabyte και ακόμη το ψάχνω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mask Δεκέμβριος 9, 2008 #10 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 9, 2008 Χαιρετίζω την κοινότητα. Μου έτυχε το ίδιο ακριβώς πρόβλημα σε μια Gigabyte. Μετά από πολύωρο έλεγχο βρήκα πως έφταιγε η κάρτα γραφικών. Είναι κάπως περίεργο όμως όταν την άλλαξα έκανε κανονικότατα overclock. Όμως το πιο παράξενο είναι πως η ‘προβληματική’ κάρτα σε άλλο motherboard Gigabyte δουλεύει άψογα και μπορεί να γίνει overclock κανονικά το cpu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.