Jerry007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 1, 2008 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 1, 2008 Πριν λίγες μέρες ανακάλυψα την παλιά φωτογραφική του πατέρα μου. Μετά απο πολύ διάβασμα κατάλαβα πως να την χρησιμοποιώ και πως να αξιοποιώ τις διάφορες ρυθμίσεις. Πρόκειται για μια Conica Minolta 500si μαζί με δύο φακούς:Hama 3.5-4.5 AF 35-105 Minolta ZoomXi 1.5m/4.9ft AF 100-300 Αν και θα μπορούσα να την πουλήσω και να πάρω μια dslr μου αρέσει πολυ ο "παλιός" τρόπος φωτογράφισης με φίλμ. Αλλα δεν έχω αρκετό χρόνο για να τρέχω στο φωτογραφείο κάθε φορά. Οπώτε αναρωτιέμαι εαν υπάρχει καμιά συσκευή που να της φορτώνω το φίλμ και να μετατρέπει τις φωτογραφίες σε ψηφιακές... Any ideas:baby:? Link to comment Share on other sites More sharing options...
hayabusa Δεκέμβριος 1, 2008 #2 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 1, 2008 μπορείς να πάρεις ένα σκάννερ το οποίο να έχει την δυνατότητα σάρωσης φιλμ/αρνητικών Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarkSaga Δεκέμβριος 2, 2008 #3 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 2, 2008 θέλει κι άλλα βήματα μέχρι να σκανάρει το αρνητικό νομίζω.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
VIL Δεκέμβριος 2, 2008 #4 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 2, 2008 Jerry007 Σου προτείνω να παραμείνεις για λίγο- πολύ στον κόσμο της παλιάς τεχνολογίας για να μάθεις, αφού έχεις και τον διδάξαντα (πατέρα σου) που σίγουρα κάτι θα ξέρει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
feanorian82 Δεκέμβριος 2, 2008 #5 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 2, 2008 Από φίλμ σε PC δεν παίζει. Ωστόσο, αφού περάσει από φωτογραφείο και πάρεις τα αρνητικά, μπορείς να κάνεις αυτό που λέει ο hayabusa και με φτηνά σχετικά σκάνερ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shadow KnighT Δεκέμβριος 2, 2008 #6 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 2, 2008 Υπάρχουν σαρωτές που υποστηρίζουν σκανάρισμα φιλμ απευθείας στο πισι, όπως υπάρχουν και σαρωτές αποκλειστικά γι αυτή τη δουλειά. Ένας γρήγορος γοογλης μου έβγαλε την εξής σελίδα( http://www.photographyreview.com/cat/digital-gear/scanners/film-scanners/PLS_3126crx.aspx) , όπου μπορείς να πάρεις μια ιδέα.Γενικά θα χρειαστείς έναν σκάνερ με αντάπτορα για διαφάνειες(αν δεν είναι εξειδικευμένο γι αυτή τη δουλειά, δλδ φιλμ), και για τα αρνητικά λιγο photoshop να αντιστρέψεις τα χρώματα και να αφαιρέσεις το πορτοκαλί του φιλμ, πιθανώς να υπαρχουν και προγράμματα που το κάνουν απευθείας, κάποιος που έχει ασχοληθει κάτιτις παραπάνω ίσως να προτείνει ενα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dark221416003258 Δεκέμβριος 2, 2008 #7 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 2, 2008 η canon έχει πολυμηχανήμα που σαρώνει και τυπώνει αρνητικά...επίσης μπορείς να πας σε ένα φωτογραφείο και να του ζητήσειςνα σου περάσει τα αρνητικά σαν φωτογραφίες σε cd χωρίς να στα εκτυπώσει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
deninho Δεκέμβριος 2, 2008 #8 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 2, 2008 για να χρησιμοποιήσει τέτοιο scanner, πρέπει πρώτα να έχει εμφανιστεί το φιλμ. Αν το ξετυλίξει και το βάλει στο scanner μόλις έχει τελειώσει με την φωτογράφιση, το μόνο που θα κάνει θα είναι να το καταστρέψει.Αν πρόκειται για ασπρόμαυρο φιλμ, γίνεται και στο σπίτι η εμφάνιση, σχετικά εύκολα κι απλά. Αν, όμως, πρόκειται για έγχρωμο, πρέπει να έχεις πολύ μεράκι κι υπομονή για να το εμφανίσεις μόνος σου.Κατ'εμέ, η καλύτερη λύση είναι η εμφάνιση σε φωτογραφείο, και να του πεις να στα περάσει σε cd Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jerry007 Δεκέμβριος 2, 2008 Author #9 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 2, 2008 Τόσο καιρό κάνω αυτο με το φωτογραφείο και cd αλλα έψαχνα κάτι για να τις φτιάχνω απολύτως μονος μου.....Είχε πάρει το μάτι μου στο πλαίσιο μια συσκευή που μετέτρεπε τα αρνητικά σε digital image στον υπολογιστή περίπου στα 80Ε αλλα και πάλι πρεπει να έχω τα αρνητικά.....Συσκευή να της βάζω το φιλμ και να τα περνάει μόνη της δεν υππάρχει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarkSaga Δεκέμβριος 2, 2008 #10 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 2, 2008 δεν μπορώ να καταλάβω τι σου αρέσει στον παλιό τρόπο με το φιλμ αφού ψάχνεις να κάνεις την δουλειά σου ψηφιακά....να έλεγες κάπου θέλω να στήσω εμφανιστήριο οκ αλλά είναι το μόνο που δε θες και το μόνο που χρειάζεσαι...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jerry007 Δεκέμβριος 2, 2008 Author #11 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 2, 2008 Τις φωτογραφίες θέλω απλά να τις αποθηκεύω στον υπολογιστή...Τι να σου πώ,γούστα είναι αυτα.....Και ο παλιός τρόπος έχει την χάρη του δεν έχει σχέση μια ψηφιακή μηχανή με μια με film διαφορετικά πράγματα....Καταλήγω να μου τα βγάζει το φωτογραφείο σε cd,thx guys :smoke: Link to comment Share on other sites More sharing options...
PetrosD Δεκέμβριος 2, 2008 #12 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 2, 2008 Σίγουρα ο παλιός τρόπος έχει τη χάρη του! Να φανταστείς έδωσα πριν από λίγο καιρό 310 ευρώ για να αγοράσω μια NIKON F4 ενώ ήδη είχα την ψηφιακή D200. Ο λόγος που την αγόρασα δεν είναι για να τραβάω φωτογραφίες αλλά θετικά slides. Ευτυχώς ο πατέρας μου έχει εξοπλισμό (προβολέα και οθόνη) και Η εμπειρία προβολής στις πενήντα ίντσες με πλήρη λεπτομέρεια του θετικού είναι τρομερή! Link to comment Share on other sites More sharing options...
VIL Δεκέμβριος 2, 2008 #13 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 2, 2008 Σίγουρα ο παλιός τρόπος έχει τη χάρη του! Να φανταστείς έδωσα πριν από λίγο καιρό 310 ευρώ για να αγοράσω μια NIKON F4 ενώ ήδη είχα την ψηφιακή D200. Ο λόγος που την αγόρασα δεν είναι για να τραβάω φωτογραφίες αλλά θετικά slides. Ευτυχώς ο πατέρας μου έχει εξοπλισμό (προβολέα και οθόνη) και Η εμπειρία προβολής στις πενήντα ίντσες με πλήρη λεπτομέρεια του θετικού είναι τρομερή! Από κόκκο πώς πάει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
PetrosD Δεκέμβριος 2, 2008 #14 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 2, 2008 Δεν είναι ορατός από απόσταση παρακολούθησης 1.8-2.0 μέτρα.EDIT: Με Fuji SENSIA ASA 100. Link to comment Share on other sites More sharing options...
VIL Δεκέμβριος 2, 2008 #15 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 2, 2008 Με 400 και άνω ASA δοκίμασες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
PetrosD Δεκέμβριος 2, 2008 #16 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 2, 2008 Slide 400άρι, όχι ποτέ, γιατί να το κάνω αυτό, για να βγάλω 36 μέτριες από άποψη ποιότητας φωτογραφίες; (Φαντάζομαι τόση ώρα ΔΕΝ μιλάμε για την ψηφιακή μηχανή, έτσι Link to comment Share on other sites More sharing options...
VIL Δεκέμβριος 3, 2008 #17 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 3, 2008 Αφού μιλάμε για ASA και βέβαια δεν μιλάμε για ψηφιακή. Δοκίμασε με 400 ή παραπάνω και δεν θα δεις κόκκο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PetrosD Δεκέμβριος 3, 2008 #18 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 3, 2008 Για να το λες κάτι θα ξέρεις παραπάνω. Τώρα που χειμώνιασε θα το κάνω. Έχεις να προτείνεις κάποιο συγκεκριμένο slide? Link to comment Share on other sites More sharing options...
VIL Δεκέμβριος 3, 2008 #19 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 3, 2008 Επειδή έχω να ασχοληθώ πολλά χρόνια με slide, δεν είμαι σίγουρος (τώρα που το σκέπτομαι) ρώτησε και αλλού για να σιγουρευτείς. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.