planetman Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 1, 2008 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 1, 2008 Έχω ένα toshiba satellite U300 αυτό το μικρούλι με την 13άρα οθόνη. Εχθές το πήγα εκτός έδρας και το χρησιμοποίησα για μία δουλίτσα. Η μπαταρία του κράτησε γύρω στις 2,5 ώρες με τέρμα χαμηλωμένη την φωτεινότητα της οθόνης και απενεργοποιημένο το ασύρματο δίκτυο. Έχω βάλει μετά από 1 λεπτό να κλείνει η οθόνη, ουσιαστικά δηλαδή τις 2 ώρες και 20 λεπτά περίπου η οθόνη ήταν κλειστή.Το πρόβλημά μου όμως είναι πως για τη δουλειά που το θέλω χρειάζομαι περισσότερο χρόνο. Πώς μπορώ να τον αυξήσω; Ανάβουν 2 λαμπάκια μπλε με το όνομα "satellite". Αυτά κλείνουν με κάποιο τρόπο; Πώς αλλιώς μπορώ να αυξήσω τον χρόνο που κρατάει η μπαταρία;ΥΓ: Ήμουν σε θερμοκρασία περί τους 9 βαθμούς. Έχει σημασία κι αυτό ε; Link to comment Share on other sites More sharing options...
felix Δεκέμβριος 1, 2008 #2 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 1, 2008 Control Panel> Power Settings τί mode/profile (Home/Desktop, Mobile, presentation κλπ) είναι σεταρισμένο ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpolal Δεκέμβριος 1, 2008 #3 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 1, 2008 Ότι και να κάνεις ο επιπλέον χρόνος που μπορείς να πετύχεις είναι λίγα λεπτά.(δεδομένου ότι έχεις ήδη κλείσει το wifi, χαμηλώσει την φωτεινότητα, δεν λειτουργεί συνέχεια ο δίσκος κλπ)Η μόνο λύση για ουσιαστική αύξηση είναι να πάρεις 2η μπαταρία.Επειδή όμως δεν κοστίζουν και λίγα «μέτρησε» την ανάγκ η σου και πράξα ανάλογα.Αν π.χ. χρειάζεσαι την έξτρα αυτονομία 1 φορά το μήνα τότε δεν αξίζει τον κόπο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
planetman Δεκέμβριος 1, 2008 Author #4 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 1, 2008 Κατα τη διάρκεια αυτών των 2μισι ωρών το laptop έτρεχε ένα πρόγραμμα με όχι ιδιαίτερες απαιτήσεις αλλά όπως είπα η οθόνη ήταν κλειστή. Οπότε μάλλον δεν μπορώ να κάνω κάτι καλύτερο ε; Link to comment Share on other sites More sharing options...
felix Δεκέμβριος 1, 2008 #5 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 1, 2008 ένα πρόγραμμα με όχι ιδιαίτερες απαιτήσειςπιό συγκεκριμένα ?Επίσης, αν μπορείς τσέκαρε και πες μας αυτό που ρώτησα προηγουμένως... Link to comment Share on other sites More sharing options...
noone85 Δεκέμβριος 1, 2008 #6 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 1, 2008 Ρύθμισε και την επιλογή που έχει για σβήσιμο των σκληρών δίσκων.Εγώ το βάζω στα 10 λεπτά σε όλα τα PC φορητά και σταθερά γιατί εκτός από εξοικονόμηση ενέργειας, αυξάνεται και η διάρκεια ζωής του δίσκου.Επίσης όταν δεν χρησιμοποιείς τον φορητό σου καλό θα ήταν να τον έβαζες σε αναμονή.Επίσης, το speedstep είναι ενεργοποιημένο στο bios;Για να λειτουργεί το speedstep στα windows σιγουρέψου ότι το προφίλ ενέργειας είναι στο portable ή στο minimal power management.Επίσης, κλείσε όσα προγράμματα δεν χρησιμοποιείς. Αν δεν κάνεις οτιδήποτε έχει να κάνει με μεταφορά αρχείων ή παρεμφερές, απενεργοποίησε το antivirus.Αν έχεις vista στο laptop (πράγμα αδιανόητο για εμένα), απενεργοποίησε τα εφέ και στις προχωρημένες ρυθμίσεις ενέργειας ρύθμισε τον επεξεργαστή να δουλεύει σε χαμηλό ποσοστό όσο είναι σε μπαταρία.Τέλος, αν σου είναι εύκολο και έχεις τον φορτιστή μαζί, όταν είσαι κοντά σε πρίζα φόρτιζέ το. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jogi Δεκέμβριος 1, 2008 #7 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 1, 2008 Μια ειναι η λύση... Δεύτερη μπαταρία... H άλλο λαπτοπ. Πχ το HP Compaq 2510p που χρησιμοποιώ στην δουλεια κρατάει ενα 5αωρο στο χαλαρο Link to comment Share on other sites More sharing options...
neuromancer Δεκέμβριος 1, 2008 #8 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 1, 2008 Ρύθμισε και την επιλογή που έχει για σβήσιμο των σκληρών δίσκων.Εγώ το βάζω στα 10 λεπτά σε όλα τα PC φορητά και σταθερά γιατί εκτός από εξοικονόμηση ενέργειας, αυξάνεται και η διάρκεια ζωής του δίσκου.Λάθος! Ο δίσκος (μοτέρ) καταπονείται περισσότερο στο σταμάτα-ξεκίνα και όταν πηγαίνουν οι κεφαλές πέρα δώθε. Αν στροφάρει δεν τρέχει τίποτε, πέρα από το ρεύμα.Επίσης όταν δεν χρησιμοποιείς τον φορητό σου καλό θα ήταν να τον έβαζες σε αναμονή.Μήπως power-off είναι καλύτερα? 'H hybernate?Αν έχεις vista απενεργοποίησε τα εφέ...αυτό ξαναπέστο... η GPU ρουφάει πολύ ...ζουμί με τα transparencies κτλ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
planetman Δεκέμβριος 2, 2008 Author #9 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 2, 2008 Για να καταλάβετε τι κάνω: Πηγαίνω στο βουνό με τηλεσκόπιο και φωτογραφίζω με DSLR. Χρησιμοποιώ 2ο τηλεσκόπιο με webcam την οποία συνδέω στο laptop και το μηχάνημα βλέπει συνεχώς μέσα από την webcam και δίνει εντολές στο κυρίως τηλεσκόπιο για διορθώσεις. Αφού όμως κεντράρω το αστέρι από το λάπτοπ και το κλειδώσω, μετά κλείνω την οθόνη αλλά το πρόγραμμα συνεχίζει και τρέχει, καθώς δίνει και εντολές συνεχώς. Έχω ένα powertank μαζί μου αλλά χρειάζομαι converter και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο για να συνδέσω το laptop στο ρεύμα.Τις ρυθμίσεις που είπατε δεν πρόλαβα να τις κοιτάξω ακόμη, vista έχω δυστυχώς και έχω απενεργοποιήσει διάφορα που έχουν για μικρότερη κατανάλωση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpolal Δεκέμβριος 2, 2008 #10 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 2, 2008 Η webcam από πού τροφοδοτήται ;;;Πάντως νομίζω ότι η δεύτερη μπαταρία είναι μονόδρομος... Link to comment Share on other sites More sharing options...
planetman Δεκέμβριος 2, 2008 Author #11 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 2, 2008 Από το usb του laptop. Μια απλή webcam είναι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpolal Δεκέμβριος 2, 2008 #12 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 2, 2008 Επιβαρύνει όμως και αυτή την αυτονομία της μπαταρίας σου. (για αυτό ρώτησα) Link to comment Share on other sites More sharing options...
iterator Δεκέμβριος 3, 2008 #13 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 3, 2008 Υπάρχει και άλλη λύση για εξοικονόμηση ενέργειας: RightMark CPU Clock UtilityΤο κατεβάζεις εδώ και κάνεις undervolting τον επεξεργαστή.Σε ένα HP Pavillion έχω κατεβάσει το ρεύμα από 1.25V στο ελάχιστο που μου επιτρέπει 0.95VΚερδίζεις σε διάρκεια μπαταρίας, χαμηλότερες θερμοκρασίες και θόρυβο.Δοκίμασε το και ίσως γλυτώσεις περιττά έξοδα. Βεβαίως μετά από κάθε βήμα που του ρίχνεις το ρεύμα έλεγχε για σταθερότητα (σαν να κάνεις overclocking αλλά από την ανάποδη). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.