Jump to content

Nvidia 9800gt με τροφοδοτικό Q-TEC 500w

Jerekt

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλιμερα.

λυπον θέλω να βάλω την 9800gt και έχω τροφοδοτικο Q-TEC 500W.

Αν βαλω αυτήν την κάρτα γραφικών θα εχω πρόβλιμα με τα ρευματα ή να καεί κάτι?

(Το pc το εχω σχεδόν 24 ώρες ανιχτό για dl και games...)

χαρακτιρηστικα Q-TEC:

O/P - PEAK

+3.3V 28A

+5V 35A

+12V 18A

-5V 1.0A

-12V 1.0A

Θα σου το πω λιγο ωμα και παρτο οπως θελεις.

Απορω που το Q-Tek δεν σου εχει καει ακομα, χωρις την καρτα.

Προσωπικη αποψη, επειδη καποιο φεγγαρι χρησιμοποιησα το συγκεκριμενο τροφοδοτικο ειναι...

ΜΑΚΡΙΑ.

Καλιμερα.

λυπον θέλω να βάλω την 9800gt και έχω τροφοδοτικο Q-TEC 500W.

Αν βαλω αυτήν την κάρτα γραφικών θα εχω πρόβλιμα με τα ρευματα ή να καεί κάτι?

(Το pc το εχω σχεδόν 24 ώρες ανιχτό για dl και games...)

χαρακτιρηστικα Q-TEC:

O/P - PEAK

+3.3V 28A

+5V 35A

+12V 18A

-5V 1.0A

-12V 1.0A

Όχι δεν θα έχεις. Καλό θα είναι βέβαια κάποια στιγμή να αλλάξεις τροφοδοτικό, μιας και τα q-tec είναι γνωστά για την κακή ποιότητα κατασκευής τους. Aυτό δεν σημαίνει φυσικά πως είναι και βόμβες, στα τροφοδοτικά ισχύει το "αν βγάλει το εξάμηνο τότε είναι εντάξει". (αν και πολλοί την έχουν πατήσει και αργότερα).

Αλλά από ρεύματα είσαι κομπλέ, η 9800gt δεν καίει τπτ το φοβερό. Άντε σε full load, να έχει όλο το σύστημα 200-250watt...

dude το τροφοδοτικο σου νομιζω πως ψιλοζοριζεται...Τα 500w του ειναι λιγο "καλπικα"->Δηλ στην 12αρα εχει μονο 18Α ..Φαντασου ενα μετριας ποιοτητας 480αρι εχει 32Α στην 12αρα..Δηλαδη το τροφοδοτικο σου αντιστοιχει σε ενα πολυ ποιοτικο 300αρι...Γνωμη μου ειναι να παρεις καποιο αλλο που ναχει εστω 22-28Α στην 12αρα...Οσο περνα ο καιρος παλιωνουν τα τροφοδοτικα,και το δικο σου θα φτασει το "κρισιμο σημειο νωριτερα αποτι ενα αλλο τροφοδοτικο.

Το qtec το έχω στο παλιό pc (p4 3,2-6600gt ) εδώ και 2 ++ χρόνια αλλά με το ζόρι δουλεύει. Σε οποιαδήποτε αλλαγή στο hardware θέλει κόπο για να ξεκινήσει.

κανε μια χαρη στον εαυτο σου και παρε ενα τροφοδοτικο κοντα στα 350-400watt,κατι σε enermax 365Watt-heroichi 400Watt-seasonic 380Watt-αντε κανα chieftec...ολα αυτα εχουν καμια 50αρα ευρω πανω-κατω...το θεμα δεν ειναι αν θα αντεξει την καρτα,αλλα αμα παραδωσει πνευμα (κ ειναι αρκετα τα διαολια αυτα που ψοφανε) τι θα παρει μαζι του...

Φιλικα παντα θα σου πω οτι το τροφοδοτικο αυτο δεν θα το εβαζα ουτε για τροφοδοσια σε ανεμιστηρες!

Παρε ενα chieftec 500 watt πραγματικα και οχι μουσατενια! Το qtek ειναι αυτο που λεμε ψοφαλογο Νομιζω οτι τωρα πια δεν κυκλοφορουν ήκανω λαθος?

Βρε παιδιά ασ το δοκιμάσει και βλέπουμε. Πιστεύω πως θα είναι εντάξει αρκεί να μην έχει να σηκώσει πολλά άλλα όπως 3 δίσκους, oc klp. Πάντως δεν νομίζω πώς είναι τόσο ψοφαλογο όπως περιγράφεται. Δηλαδή το heroichi είναι καλύτερο? :slap:

Δηλαδή το heroichi είναι καλύτερο

με 32 Α στην 12αρα για το 480αρι μοντελο,ονομαστικα τουλαχιστον ειναι :=

Βρε παιδιά ασ το δοκιμάσει και βλέπουμε. Πιστεύω πως θα είναι εντάξει αρκεί να μην έχει να σηκώσει πολλά άλλα όπως 3 δίσκους, oc klp. Πάντως δεν νομίζω πώς είναι τόσο ψοφαλογο όπως περιγράφεται. Δηλαδή το heroichi είναι καλύτερο? :slap:

Μαλλον δεν ξερεις τι ειναι QTek....θα στο πω απλα ειναι μια ψοφολογια σε σχημα τροφοδοτικου....τα heroichi ειναι καλυτερα απο αυτα....

Στο παρελθόν είχα αλλάξει (και αυτό γιατί ήταν μέσα στην εγγύηση) 3 φορές το HEC550. Ενα qtek 500 W που έπεσε από σπόντα στα χέρια μου το έβαλα σε έναν pentium d με oc από 2,4 στα 2,8. Επιπλέον το ίδιο pc έχει μια 5950 ultra, 2 δισκους με ultra scsi controler, 2 dvd και ένα panel της thermaltake με 3 ανεμηστίρες. Το pcaki είαι βράχος και δεν μου έχει κάνει κανένα πρόβλημα τα τελευταία 3 χρόνια. Γιατί λοιπόν να μπω σε μια λογική απαξίωσης?

Επειδή είμαι σχετικά λίγο τρελός με το hardware δεν θα έκανα πότε οικονομία για να πάρω ένα qtek αντί ενός enermax. Πάραυτα δεν θα πρέπει να εθελοτυφλούμε και να βγάζουμε σκάρτο κάτι που μπορεί και κάνει την δουλεία μας χωρίς επιπλέον κόστος. Για αυτό και δοκιμάζουμε και αν μας καλύπτει το κρατάμε. Ξεχάσατε την ιστορία με τα thermaltake psu που εδώ πολλοί από εμάς τα είχαμε καταθάψει? Best sellers έχουν γίνει ειδικά αυτά των 850 w.

εγω προσωπικα δεν θα εβαζα ποτε ενα psu στο συστημα μου,που δεν εχει εστω τις στοιχειωδεις προστασιες απο υπερτασεις κτλ..

και προς θεου δεν θα προτεινα σε κανενα να το παιξει κορωνα-γραμματα, δοκιμαζοντας ενα qtek σε "συγχρονο" pc..το οτι μπορει να βαλει πανω την 9800 και να "παιξει" κανονικα,εμενα δεν μου λεει τιποτα...δεν ειπαμε στον ανθρωπο να ξοδευτει,ουτε να να χωσει χρημα σε psu...αν εχει τα χρηματα,απλα να δωσει ενα μικροποσο ~50€ max και να εχει το κεφαλι του πιο ησυχο(θεωρητικα τουλαχιστον και με βαση τα specs,μιας και η στραβη μπορει να σου κατσει anytime,any-hardware..)

9800gt requirements

Minimum of a 400 Watt power supply.

Minimum recommended power supply with +12 Volt current rating of 26 Amp

An available 6 pin PCI-E power connector (και με ανταπτορα εδω θα εισαι οκ..)

9800gt requirements

Minimum of a 400 Watt power supply.

Minimum recommended power supply with +12 Volt current rating of 26 Amp

An available 6 pin PCI-E power connector (και με ανταπτορα εδω θα εισαι οκ..)

Καλά, αυτά μην τα πολυδιαβάζεις κιόλας. Η nvidia βάζει σαν προαπαιτούμενο 26A για την κάρτα της (26x12 = 312watt!) την στιγμή που η 9800gt με δυσκολία σε full load θα ξεπεράσει τα 120watt (και spikes στις κάρτες γραφικών δεν παίζουν). Ο λόγος που γίνεται αυτό είναι για να καλυφθεί από τα αρχαία τροφοδοτικά που είχαν της 5v και 3.3v να τρώνε περισσότερα amps από τις 12αρες.

Θα συμφωνήσω πάντως, πως υπάρχουν πολύ καλύτερα τροφοδοτικά από αυτό που έχει ο φίλος. Μια αναβάθμιση σε ένα ποιοτικό γύρω στα 50-60euro και θα έχει το κεφάλι του ήσυχο...

Enermax PSU EPR425AWT PRO82 + 425W

SEASONIC ΤΡΟΦ.500W SS-500ET 80plus APFC

Η nvidia βάζει σαν προαπαιτούμενο 26A για την κάρτα της

dude,για ολο το συστημα εννοει ο κατασκευαστης :=

jerect οπως ειναι πετα το στα σκουπιδια.αν δεν το κανεις θα κλαις απο mother μεχρι οτι μπορεις να φανταστεις.φιλικα:warning2:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.