Jump to content

Επιλογη RAM για i7 setup

alphaX

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Εχω αποφασισει να τσιμπησω εναν 920 κ μια P6Tdeluxe κ επειδη ειναι καινουργια τα κολπα στο ο/c (τουλαχιστον για μενα), προβληματιζομαι στο θεμα των μνημων.

Στοχος ειναι, για καθε μερα, τα 3.8+Ghz (θα μπει νερο μολις υπαρξει μπλοκ) με οσο το δυνατο χαμηλοτερο latency κ εμφαση κυριως στα 3d. Οχι κρυα κ τρελλά bench records δηλαδη.

Στο προκειμενο λοιπον, το θεμα μου ειναι

-1333 vs 1600 κ πως επηρραζει τον υπερχρονισμο του cpu,

-dual or triple channel (ητοι 2X2GB vs 3X2GB) κ αν αξιζει τα παραπανω χρηματα.

Αν λοιπον υπαρχει καποιος που τα χει ψαξει λιγο παραπανω ας πει μια γνωμη.

Ευχαριστω.

Τriple Channel 1333 και είσαι έτοιμος, προσοχή με overclocking γιατί η ίδια η Intel προειδοποιεί με τα memory kits που παίζουν πάνω από 1.54V μιας και μπορεί να κάψουν τον επεξεργαστή. Και να σου πω την αλήθεια, δεν χρειάζειται υπερχρονισμο, ήδη είναι πολύ δυνατος ο επεξεργαστής. Και ναι αξίζει τον κόπο Triple channel. Σαν λειτουργικό Vista 64 βέβαια...

Triple channel βάλε

Προτείνω 3*2gb

Δεν έχω και πολύ εμπειρία απο ddr3 αλλα αν θες καλές και φθηνές βάλε τα trancend με elpida chips που παίζουν καλα με την P6T και πάνε 1700 με 1.66v

Kαι δεν θα σε περιορίσουν στο overclock..

...Και να σου πω την αλήθεια, δεν χρειάζειται υπερχρονισμο, ήδη είναι πολύ δυνατος ο επεξεργαστής...

Καψτε τον ιεροσυλο...:p:P:P

Αφου θα κανω την αλλαγη, μπορω να δωσω μεχρι 300Ε για 6gb. Απλα το θεμα ειναι να αξιζει κ να μη δω τις ιδιες μνημες σε 2 μηνες στα μισα λεφτα. Γ αυτο κοιταω κ την περιπτωση 2Χ2gb αν δεν υπαρχει χασουρα στην αποδοση.

Τωρα ειμαι με 4gb στα βιστα64 κ νομιζω πως δε πρεπει να κατεβω πιο κατω οποτε γ αυτο δεν εχω κοιταξει καθολου τα 3Χ1GB.

Αυτες τις 3Χ2gb axeram απο που τις εχεις αγορασει kbilly? Γενικα δε βλεπω στην Ελλαδα τριπλε μνημες...

edit: Αν δε βαριεται καποιος ας κανει ενα κοπο να μας πει, σε οτι αφορα τα timings, στην ιδια συχνοτητα πχ1600, τι διαφορες βλεπει στο everest απο cl8 σε cl9?

Αυτες τις 3Χ2gb axeram απο που τις εχεις αγορασει kbilly? Γενικα δε βλεπω στην Ελλαδα τριπλε μνημες...

Τρεις από αυτές εδώ πήρα http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1173170&HYMNIMIMEGETHOS=2GB&category=69977727&catalog=20

και είμαι πολύ ευχαριστημένος ειδικά αν αναλογιστείς ότι βγήκαν και φθηνά (συγκριτικά)

γιατι να μην δουλευουν?

Έχω διαβάσει ότι τυχαίνει καμιά φορά όταν δεν πρόκειται για kit να μη συγχρονίζονται μεταξύ τους τα dimms. Πάντως τα kits είναι πολύ ακριβά.

το έγραψα και πιο πάνω..

κανονικότητα δουλεύουν triple (έχουν και τα ίδια τσιπάκια - να το δείτε αυτό)

1700 με 1.66v και 9-9-9

1600 8-8-8

Μπορεί να πάνε και λίγο καλύτερα, δεν ξέρω ακόμα

κι εγω απο σημερα δοκιμαζω τις Transcend 1800mhz με τα HCF8...

1830mhz 7-7-7-22 3D με 2V παρα κατι και με 8αρια 2000αριζουν καλα...

:dance3: :clap: Και είς ανώτερα Γιώργο :)

Έρχονται και τα 1866 kits της Corsair όπως και Mushkin.Και οι G.Skill οι κόκκινες είναι αξιόλογες και πάνε σχετικά καλά απ' οτι βλέπω.

Πάντως το 3GB kit της Corsair με τα 1600άρια φοράει Elpida για όποιον ενδιαφέρεται :)

κι εγω απο σημερα δοκιμαζω τις Transcend 1800mhz με τα HCF8...

1830mhz 7-7-7-22 3D με 2V παρα κατι και με 8αρια 2000αριζουν καλα...

Γιωργο με τι ταση ακριβως 2000ρισαν? Εσυ πιστευεις οτι με 2v θα την παλεψει ο imc του Ι7 ή θα τον παρουμε στο χερι... φυσικα μιλαω για 24/7 και οχι για bench. Ευχαριστω και συγνωμη για το hijack :o

2V για 24/7 δεν θα επαιζα για λογους ασφαλειας κυριως (οχι πως δεν θα παιζει)...

μεχρι 1.8,βαρια 1.86 θα επαιζα.

για τα 2000 ηθελα γυρω στα 2.08V..

OK Γιωργη σε ευχαριστω πολυ απο οτι φαινετε θα μεινω στα 1600 που ετσι και αλλιως μια χαρα επιδοσεις εχει το συστημα.

• 2 weeks later...

Eπειδη ειμαι ασχετος με το o/c αλλα αυτες τις μερες στον i7 920 με το p6t deluxe εχω πει να αγορασω αυτες τις ram http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&product=1204610 οι οποιες διαβαζω οτι εχουν ταση στα 1.65V και το p6t λεει οτι με πανω απο 1.65V στις RAM καιγεται ο επεξεργαστης.Το point μου ειναι μηπως ειναι οριακα αυτες οι μνημες? και επειδη θα κανω o/c δε θα χρειαστει να ανεβασω ταση στις μνημες και στον επεξεργαστη ή εχω καταλαβει κατι λαθος?:happy2:

Ή μηπως αυτο σημαινει οτι οι μνημες εχουν σταθερη ταση και σταθερη συχνοτητα οτι για το o/c θα χρειαστει να παιξει αυξομειωση μονο στην ταση του επεξεργαστη (0.80V-1.375V λεει οτι ειναι το μαξιμουμ)?

Επειδη θελω να δουλευω το μηχανημα σε 24/7 βαση για καποιες μερες σερι και σε 3D εφαρμογες που ζοριζουν παρα πολυ το pc θα ειμαι safe?

ζητω συγγνωμη για την ασχετοσυνη μου αλλα θα ηθελα τα φωτα σας. Ετσι και αλλιως δε θα τον φτιαξω εγω τον υπολογιστη απλα θελω να μαθω απο αυτη την διαδικασια και θελω και γνωμες.

ευχαριστω πολυ

Οχι δεν ειναι οριακα. Ο "κανονας" ειναι Vddr-Vqpi<0.5v

Απλα το μαμισιο vqpi ειναι 1.15-1.20v,αν θυμαμαι καλα οποτε γ αυτο εχει την προειδοποιηση το bios, ωστε να μην ανεβασεις μονο το ενα.

Αν κλοκαρεις τον επεξεργαστη ετσι κ αλλιως θα ανεβασεις το Vqpi.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.