gregorisvas Δεκέμβριος 4, 2008 #61 Δεκέμβριος 4, 2008 Πήγα και τους ρώτησα σήμερα στο Πλαίσιο Περιστερίου και ο παλίκαρος είπε οτι δεν είχαν φέρει και δεν ξέρουν πότε..Και είχε μια V8 να αγοράσω ρε μαμώτο... υ.γ άλλαξε υπογραφή
sosaid Δεκέμβριος 4, 2008 #63 Δεκέμβριος 4, 2008 EνημερώνωΠήγα άλλαξα την Nexus μήπως και δεν ήταν στα καλά της.Πήρα και μία νέα παστούλα και στα 3,6 με 1.265 με prime95 torture 8 threads 83c. To περίεργο είναι πως idle βρίσκεται πλέον στον 35 βαθμούς.Όπως είπε και ο φίλος, η Nexus είναι απαράδεκτη.Μάλλον θα πρέπει να μάθω πως να στησω water cooling..
johnnypatras Δεκέμβριος 4, 2008 #65 Δεκέμβριος 4, 2008 ReaperX, την FLC-3000 είχα εγώ. Κοροιδία σκέτη, έκανε και 30τόσα ευρώ....
kbilly13 Δεκέμβριος 5, 2008 #68 Δεκέμβριος 5, 2008 Όχι παιδιά, μακριά από τις nexus... έτσι όπως είναι ...κορώνα-γράμματα αν θα πατήσει καλά, αλλά και να πατήσει "βράστα"!..Τώρα περί P6T και 920.. προς geoal αλλά και σε όποιον μπορει να ξέρει ή έχει δοκιμάσει..Τρώω πόρτα κοντά στα 190 ρε γμτ, δεν μου βγάζει prime..Ευτυχώς που στο turbo mode, πάει 21 ο πολλαπλασιαστήςΕίναι θέμα επεξεργαστή ή μητρικής?Και πως το ξεπερνάμε? Είναι κάποιες ρυθμίσεις (ή ρεύματα) στην P6T που πειράζετε για να ανέβει πιο πάνω?Ή ζητάω πολλά?Οι θερμοκρασίες πάντως είναι χαμηλές, έχω περιθώρια, γιαυτό ρωτάω - αν γίνεται να την πιέσω την κατάσταση
patentas Δεκέμβριος 5, 2008 #69 Δεκέμβριος 5, 2008 Παιδιά είμαι κι εγω ενα βήμα πριν την αγορά του σιγκεκριμένου πακέτου (P6T Deluxe + 920) και σκέφτομαι μερικά πράγματα ακόμη όπως η μνήμη... 3GB ή 6GB? Μια φορά θα τα αγοράσω και μετά την 3ετία την έχουν σίγουρη.Όσον αφορά την P6T τώρα όπου έχω δει αυτή η μητρική ξεπερνάει -πολλές φορές άνετα- τα 200MHz. Μάλλον είναι θέμα επεξεργαστή. Ψάχνοντας σε διάφορα reviews βρήκα και αυτό http://oktabit.foracamp.gr/content/asus-p6t-deluxe-oc-palm-edition-core-i7-920-reviewΜακάρι να πετύχω και εγω ένα τέτοιο κομμάτι!:bigsmile:
kbilly13 Δεκέμβριος 5, 2008 #71 Δεκέμβριος 5, 2008 Όσον αφορά την P6T τώρα όπου έχω δει αυτή η μητρική ξεπερνάει -πολλές φορές άνετα- τα 200MHz. Μάλλον είναι θέμα επεξεργαστή. Ψάχνοντας σε διάφορα reviews βρήκα και αυτό http://oktabit.foracamp.gr/content/asus-p6t-deluxe-oc-palm-edition-core-i7-920-reviewΜακάρι να πετύχω και εγω ένα τέτοιο κομμάτι!:bigsmile:Kαλά, benchmarks βγάζω και εγώ άνετα >200Το θέμα είναι το prime (blend test)... Στα 190, με τίποτα - μιλάμε για πάγωμα-μπλε οθόνη-restartΘα ξαναδοκιμάσω σήμερα να τσιτώσω λίγο και τα υπόλοιπα ρευματάκια
geoal Δεκέμβριος 5, 2008 Author #72 Δεκέμβριος 5, 2008 εγω πηγα μεχρι 205 πολυ ευκολα αλλα απο εκει και πανω δυσκολευουν τα πραγματα. Παιξε λιγο με τις ρυθμισεις και τα 200 θα τα φτασεις σιγουρα.
patentas Δεκέμβριος 5, 2008 #74 Δεκέμβριος 5, 2008 Είναι πολλά τα λεφτά. Άγιε Βασίλη αυτά τα χριστούγεννα εύχομαι να είχα.... 1000 Ευρουλάκια! Θα πάρω 6 τελικά, γιατί δεν νομίζω να είναι το ίδιο σταθερό με 6x1GB. Στον Athlon 64 X2 3800+ που έχω τώρα -με 2x1GB- απο τα 2 τον έχω 24/7 στα 2,6 + C&Q. Όταν παλιά για μια περίοδο είχα 4x512mb δεν μπορούσε στα 2,4 να βγάλει το superpi στο 1M...
gregorisvas Δεκέμβριος 5, 2008 #75 Δεκέμβριος 5, 2008 Πρώτες εντυπώσεις: Ζεστός Τον πήγα τελείως πρόχειρα στα 2.9 απλά να δώ συμπεριφορά με τη μαμά ψύκτρα και σε 70-80% load χτύπησε 95+ Τώρα τον έχω στα default με XMP profile στις μνήμες (1600MHz 8-8-8-24 1.65v). 16GB bandwidth και 32ns στο everest. Πέρα όμως απ' τα νούμερα - που στην τελική δεν παίζουν ρόλο - το σύστημα βελτιώθηκε ως προς την απόκρισή του.Βέβαια έκανα φρέσκια εγκατάσταση του λειτουργικού αλλα εντυπωσιάστηκα Η Rampage πολλές επιλογές στο bios.Χάνεσαι Αλλα πιστεύω είναι πολύ καλα δομημένο και δε μπερδεύτηκα ούτε μια στιγμή Μέχρι στιγμής είμαι ικανοποιημένος.Μία ψύκτρα είναι η επόμενη αγορά μπας και πέσουν λίγο οι θερμοκρασίες.. Συνολικό κόστος: 870€ (μητρική,επεξεργαστής και μνήμες).Στην πράξη θα δούμε τις διαφορές και αν αξίζει τελικά η μετάβαση (βλέπε dvd encoding,gaming κλπ)
gregorisvas Δεκέμβριος 5, 2008 #77 Δεκέμβριος 5, 2008 Απ' ότι διάβασα οι συγκεκριμένες 1800άριζαν με 1.7 και 8άρια αλλα δε βρίσκω το post.Αύριο το πρωί θα κάτσω να κάνω δοκιμούλες και θα σου πώ man
patentas Δεκέμβριος 5, 2008 #78 Δεκέμβριος 5, 2008 Kαλά, benchmarks βγάζω και εγώ άνετα >200Το θέμα είναι το prime (blend test)... Στα 190, με τίποτα - μιλάμε για πάγωμα-μπλε οθόνη-restart Θα ξαναδοκιμάσω σήμερα να τσιτώσω λίγο και τα υπόλοιπα ρευματάκια Στο ORTHOS εκτός απο την επιλογή του τέστ έχει και την επιλογή "priority" απο το 1 μέχρι το 10. Τι είναι αυτό? Τελευταία φορά που ασχολήθηκα με O/C χρησιμοποιούσα superpi, memtest kai S&M(πολύ καλο προγραμματάκι). Το καλό με εμένα είναι οτι σήμερα θα πάω στο κατάστημα που δουλεύω και θα testάρω έναν i7 920 πάνω σε μια MSI platimum με κάτι a-data 1333 και stock cooler... αν μου φανεί καλός θα πάρω αυτόν(οχι τα υπόλοιπα). Το άσχημο είναι οτι με stock cooler δεν μπορώ να τον ζορίσω πολύ. Ποιο πρόγραμμα να χρησιμοποιήσω? το superpi πάντως σίγουρα γιατί είναι κάπως ελαφρύ(1Μ). Αυτό που δεν ξέρω είναι οτι επειδή testάρει τον 1 πυρήνα μήπως βγούν μάπα οι άλλοι. Ξέρει κανείς πως γίνεται να τεστάρω όλους τους πυρήνες με stock cooler στα ~3.5ghz? wprime ίσως? Και τέλος σε ποιά θερμοκρασία να σταματήσω? 70 βαθμούς? Δεν το εχει πει κανένας ξεκάθαρα ακόμη νομίζω. Πάντως στους 92 βαθμούς κάνει boot...
BeetleJuice Δεκέμβριος 6, 2008 #79 Δεκέμβριος 6, 2008 χωρις να θελω να ακουστω κακος μιλαει το θεμα για αποτελεσματα 920 και συγκεκριμενη μητρικητοχε κανει λιγο τσιρκο μερικοι με τα :OT:επιπλεον δεν βλεπω να εχει ποσταρει κανενας μετρησεις-ρυθμισεις κτλδλδ το λιγοτερο που πρεπει να στειλετε ειναι συχνοτητες και τασεις αναλογαμε το να λεει ο ενας εγω εχω τοσο και ο αλλος τοσο σορρυ δηλαδη αλλα δεν ειναι σοβαρη συζητησηgeol ριξε ρε κορμαρα και τα βολταζ να τα δουμεεμενα ο δικος μου παντως δεν βαραει 90αρια (οχι σε ορθος ποτε δεν καταλαβα γιατι το χρησιμοποιειτε) μεχρι και τα 3800προχειρο τοιχο εχω στα 180 με τερμα κατω Multiple και μνημες χαλαρες ,στοκ ταση και ψυκτρα (δεν ειναι οι μνημες μου για 1,6 βολτ ειναι αστειο εντελως εκει που τις εχω undervoltaged)qpi δεν εχω ψαξει ακομα και λοιπες μετρησεις-ρυθμισεις , δεν εχω χρονο καθολουγενικα παντως μετα τα 180 μου φαινεται οτι αρχιζουν τα βασανα για μενα γιατι δεν το ειδα να αποκρινεται και καλα στο βολταζ -μη πω καθολουυποπτευομαι οτι δεν κρεμαει απο vcore αλλα μαλλον απο qpiυπαρχει και μια μικρη πιθανοτητα να ειναι μνημες γιατι αναλογα τον διαιρετη μου σκαλιζει και τα timmings , απο την αλλη δεν μπορω νατα καρφωσω με το χερι γιατι οι μνημες ειναι 1800@7-7-7-20 @2,0volt......εν αναμονη tripple σηκωστε τα βολταζ και τις συχνοτητες κορμαρες , αντε να συζητησουμε τπτ:flower:
geoal Δεκέμβριος 6, 2008 Author #80 Δεκέμβριος 6, 2008 λοιπον παιδαροι οι τασεις που εχω πειραξει εγω για τα αποτελεσματα που εχω ποσταρει ειναι vcore = 1,35v qpi = 1,35v dram bus (vdimm) = 1,64v ολα τα υπολοιπα στο auto στο υπομενου των μνημων εχω βαλει καρφωτα 8-8-8 και ολα τα υπολοιπα auto. Πρεπει να πω οτι η συμπεριφορα των Ι7 στις τασεις θυμιζει αρκετα AMD Athlon64 939 δηλαδη πρεπει να κρατας ισορροπίες. Πειραζοντας μια μονο ταση πολλες φορες δεν πετυχαίνεις τιποτα και ισως ειναι και χειροτερα. Παντως για εμενα εχει πλακα να ψαχνεις το joker που λεει και η διαφήμιση...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.