Jump to content

H vivodi δίνει τα τηλέφωνα των χρηστών σε διαφημιστικές...?!?

Jaco

Recommended Posts

Καταρχήν τα έχω πάρει στο κρανίο...

Δεύτερον, έχω πάροχο την vivodi με τηλέφωνο 211 και όχι από μεταφορά... έχω δυο αριθμούς, 1 αυστηρά προσωπικό στον οποίο με παίρνουν και παίρνω 5 άνθρωπους και έναν άλλο, πάλι 211, τον οποίο τον έχω για κανονική χρήση... ΚΑΙ οι δυο αριθμοί στο όνομά μου (κρατήστε το αυτό)... γενικά δεν μοιράζω απλόχερα το τηλέφωνο του σπιτιού και το έχουν μόνο αυτοί που πρέπει, για όλα τ'αλλα έχω το κινητό...

Πράξη 1η : Τhe beginning

Σήμερα χτυπάει το τηλ το προσωπικό, σε αυτό δεν έχω αναγνώριση κλήσης και το σηκώνω πάντα όταν χτυπάει, καθώς ξέρω ποιοι μπορεί να είναι... και τώρα έρχεται το καλό...

είναι από διαφημιστική εταιρία και ζητάνε το όνομα της μάνας μου στο τηλ μου...

WTF...!!! κάτσε να το κάνω και quote, γιατί δεν το έχω ξεδιαλύνει ακόμα...

είναι από διαφημιστική εταιρία και ζητάνε το όνομα της μάνας μου στο τηλ μου...

Περιττό να πω ότι ακολουθεί μονόλογος με μένα να βρίζω και να ρωτάω να μου πουν από ποιά εταιρία είναι και που βρήκαν τον αριθμό... τεσπά μου το κλείνει λέγοντας μου ότι είναι ανώνυμη α.ε. και δεν μπορεί να μου το πει...

Πράξη 2η... Searching for the light

Μετά από αυτό, κάθομαι να αναλογιστώ τι έγινε μόλις... βρήκαν ένα αριθμό που δεν έχω δώσει πουθενά και το κυριότερο ζητήσαν την μάνα μου που δεν έχει καμία σχέση, ούτε με τον αριθμό, αλλά ούτε και με τίποτα...

οκ, καπάκι τηλ στην vivodi... μιλάω με μια κοπέλα της εξηγώ το πρόβημα, με βάζει σε αναμονή 1-2 φορές και καθ'όλη την δειάρκεια δείχνει/καταλαβαίνω ότι δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό και ότι με κάποιον μιλάει για συμβουλές στις ερωτήσεις που της κάνω... βλεποντάς το αυτό με ζώνουν τα φίδια και πετάω την ερώτηση, τι ενέργεια πρέπει να κάνω προς την εταιρία έτσι ώστε να μάθω ποια εταιρία ήταν αυτή που πήρα και πως βρήκε τον αριθμό μου... ξανά στην αναμονή και έρχεται η απάντηση...

- Πρέπει να κάνετε αίτηση να βγει ο αριθμός από τους καταλόγους, στέλνοντας ένα φαξ..

- Τους καταλόγους αυτούς του προμηθεύετε εσείς στις διαφημιστικές...

- (κολλάει)...

- Δηλαδή αν κάνω την αίτηση δεν θα με ξαναενοχλήσουν...?

- Ναι

- Και αν το κάνουν πως μπορώ να κινηθώ...?

- Δεν θα το κάνουν, αν βγείτε από τους καταλόγους δεν σας πέρνουν

Πράξη 3η : Συμπέρασμα

Τι συμπέρασμα...? τα συμπεράσματα όλα δικά σας...

Αυτό που ακόμα δεν έχω καταλάβει και με καίει να μάθω είναι πως συνδύασαν τον τηλ. αριθμό μου με αυτό της μάνας μου που είναι άλλο τηλ και μάλιστα του ΟΤΕ... τι διάολο φακελομένος ακόμα και από την πιο τιποτένια διαφημιστική, που να τους πέσει το κτίριο να τους πλακώσει...

Εχω κι εγω Vivodi με 2 νουμερα απο 211

Οταν εκανα την τηλεφωνικη αιτηση,με ρωτησαν αν θελω να εμφανιζομαι στον τηλεφωνικο καταλογο που ΘΑ εφτιαχνε τοτε η Vivodi κι αν θυμαμαι καλα ειχα απαντησει ναι.

Μεχρι στιγμης παντως δεν με εχουν ενοχλησει ποτε

Την σύνδεση την έχω από το 2006 και πραγματικά δεν θυμάμαι να με είχαν ρωτήσει ή να είχα υπογράψει κάτι τέτοιο...

Ωστόσο είναι απαράδεκτο να δίνουν, γιατί αυτό κάνουν, τους καταλόγους με τα στοιχεία μας σε διαφημιστικές εταιρίες... η εταιρία σου, που ξέρει μέχρι και με τι τσόντες την play, δεν μπορεί να δίνει τα προσωπικά σου στοιχεία σε διαφημιστές, γιατί ποιος εγγυάται ότι δεν είναι μόνο τα τηλέφωνα, ένας Θεός ξέρει τι μαζεύουν για την πάρτυ μας...

Την Δευτέρα θα τους στείλω ένα φαξ να με βγάλουν απ' ότι καταλόγους έχουν, δεν θα μπω στην διαδικασία να αντιπαρατεθώ, γιατί μόνο χαμένος θα βγω... το έκανα μια φορά με την forthnet και μου πήρε 7-8 μήνες να ξεμπερδέψω για 50 ευρώ, το σύστημα και η ΕΕΤΤ τους τα έχει κάνει τόσο ωραία που και να θες να αντιδράσεις, θα πρέπει να χάσεις πολύ περισσότερα απ' όσα θα κερδίσεις... ποιοτικές υπηρεσίες στην αδρανοποίηση το κράτος...

Απλά δική μου απορία είναι, έχουν φτάσει σε τέτοιο σημείο που ξεπουλάνε δεδομένα σε διαφημιστικές...? κατάντια...

στην περιπτωση σου εδω πας στην Αρχη Προστασιας Δεδομενων προσωπικου χαρακτηρα και κανεις καταγγελια.Δεν κοστιζει τιποτα,δεν πηγαινεις σε δικαστηρια κλπ και η εταιρια παιζει να παρει προστιμο.Νομιζω (νομιζω λεμε) εχει παρει ιδιωτης αποζημιωση βασει αποφασης της ΑΠΔΠΧ για παραβαση σαν αυτην που περιγραφεις εσυ,εφοσον ειχες ζητησει εξ αρχης ναναι απορρητο το νουμερο σου.

(ΥΓ:αυτο που σου ειπε η τηλεφωνητρια οτι η εταιρια τους ειναι ανωνυμη και γιαυτο δεν σου λεει το ονομα ειναι κοτσανα σαν το ανεκδοτο "για ποιο πραγμα ντρεπονται οι ανωνυμες εταιριες".)

Κοίτα... δεν είναι ότι δεν ψήνομαι να τους "τρέξω", ίσα-ίσα, θα ήταν χαρά μου... θα κοιτάξω τα συμβόλαια να δω αν αναφέρουν κάτι τέτοιο, αλλά το θέμα είναι ότι από την μια δεν μου λέει "κάτι" να τρέξω την vivodi, τους άλλους τους κερατάδες θα ήθελα να πλήξω... και από την άλλη το σκέφτεσαι πολύ σοβαρά όταν ξέρεις τι τύποι είναι πίσω από αυτές τις εταιρίες (κάτι διαφημιστικές, τηλε-τα-κάνουμε-όλα και τα-μαζεύουμε-απ'όλους)... δεν τους ακουμπάει τίποτα, κανένας νόμος και κανένα πρόσωπο... δεν σε προστατεύει κανείς...

κανε εγγραφη στη λιστα 13 της αρχης προστασιας προσωπικων δεδομενων. ειναι υποχρεωμενοι να κοιτανε αν εισαι στη λιστα και αν τουλαχιστον δε το κανουν και θες να τους τρεξεις εχεις καθε νομικο δικαιωμα

http://www.dpa.gr/portal/page?_pageid=33,19020&_dad=portal&_schema=PORTAL

Thanks Morfeas...!

η διαδικασία είναι πολύ απλή για όποιον άλλο ενδιαφέρεται, γίνεται εξ' ολοκλήρου από τον browser και δεν διαρκεί πάνω από 5 λεπτά...

Ωστόσο είμαι περίεργος να δω τα αποτελέσματα... :shifty:

Επίσης έχω την εντύπωση ότι ανεξάρτητα απο το αν έχω εγγραφεί στην λίστα αυτή, θα πρέπει όσων αφορά την vivodi τουλάχιστον να τους στείλω το φαξ...

• 2 years later...
κανε εγγραφη στη λιστα 13 της αρχης προστασιας προσωπικων δεδομενων. ειναι υποχρεωμενοι να κοιτανε αν εισαι στη λιστα και αν τουλαχιστον δε το κανουν και θες να τους τρεξεις εχεις καθε νομικο δικαιωμα

Εγγραφή στο Μητρώο 13 της Αρχής

Το έκανα και εγώ για να δούμε !

bump!

- Δεν θα το κάνουν, αν βγείτε από τους καταλόγους δεν σας πέρνουν

Μια χαρά σας παίρνουν... Δεν τρέχει τίποτα...

Νομιζω (νομιζω λεμε) εχει παρει ιδιωτης αποζημιωση βασει αποφασης της ΑΠΔΠΧ για παραβαση σαν αυτην που περιγραφεις εσυ,εφοσον ειχες ζητησει εξ αρχης ναναι απορρητο το νουμερο σου.

ΕΧΩ πάρει ο ιδιώτης αποζημίωση, της τάξεως των 10000€. Είναι πολύ απλό να την πάρεις, όσο απλό όμως και όλες οι υπόλοιπες δικαστικές διαμάχες, αν και συνήθως δε φτάνουν εκεί, γιατί φοβούνται το "δεδικασμένο". Στην Ελλάδα δεν έχει τόσο αξία όσο σε άλλες χώρες, αλλά έχει όταν έχει καταδικαστεί η ίδια εταιρία για το ίδιο θέμα. [MENTION=5299]Tsakonas[/MENTION] όπου νομίζεις, διορθώνεις.

Παραθέτω στοιχεία από αυτά που έχω από το δικηγόρο μου:

Σύμφωνα με το άρθρο 11 του Ν.3471/2006, δεν επιτρέπεται η χρήση οποιουδήποτε μέσου

ηλεκτρονικής επικοινωνίας για σκοπούς άμεσης εμπορικής προώθησης προϊόντων ή επικοινωνιών,

αν δεν έχει συγκατατεθεί προηγουμένως ρητώς ο συνδομητής. Σύμφωνα με το άρθρο 14 του ίδιου

νόμου, η χρηματική ικανοποίηση για ηθική βλάβη ορίζεται κατ' ελάχιστον στο ποσό των 10.000

ευρώ, εκτός εάν ζητηθεί από τον ενάγοντα μικρότερο ποσό. H αξίωση αυτή έχει πενταετή

αποσβεστική προθεσμία.

Το κόστος για την σύνταξη της αγωγής, την κατάθεσή της στο δικαστήριο και την επίδοσή της με

δικαστικό επιμελητή στην έδρα της εταιρίας ανέρχεται στο τελικό ποσό των 600 ευρώ. Το ποσό

αυτό καταβάλλεται με την ανάθεση της υπόθεσης. Εκδίδεται από τον δικηγόρο απόδειξη στην οποία

περιλαμβάνεται το ΦΠΑ 23% και από τον δικαστικό επιμελητή απόδειξη της δικής του αμοιβής

στην οποία επίσης περιλαμβάνεται το ΦΠΑ 23%.

Για την παράσταση δικηγόρου του ενάγοντος στη δίκη, την σύνταξη δικογράφου προτάσεων και την

εν γένει προετοιμασία του φακέλου για την εκδίκαση, το κόστος ανέρχεται στα 400 ευρώ. Το ποσό

αυτό καταβάλλεται μία εβδομάδα πριν την εκδίκαση της υπόθεσης. Εάν η υπόθεση αναβληθεί,

καταβάλλεται στον δικηγόρο το ποσό των 100 ευρώ.

Ανάλογα με το ποσό του αγωγικού αιτήματος, πρέπει να κατατεθεί στο δικαστήριο κατά την

εκδίκαση “αγωγόσημο” (δικαστικό ένσημο) ύψους 0,08% επί του αγωγικού αιτήματος.

Ωστόσο είμαι περίεργος να δω τα αποτελέσματα...

Καμία διαφορά με πριν... Απλά είναι ένα στοιχεία παραπάνω για εσένα σε περίπτωση που πας στο δικαστήριο.

Επίσης έχω την εντύπωση ότι ανεξάρτητα απο το αν έχω εγγραφεί στην λίστα αυτή, θα πρέπει όσων αφορά την vivodi τουλάχιστον να τους στείλω το φαξ...

Επίσης δεν παίζει ιδιαίτερο ρόλο, μόνο αν πας στο δικαστήριο.

Είμαι γραμμένος στη λίστα από το 2001. Συνεχίζουν να με παίρνουν σα να μην τρέχει τίποτα. Στην υπόθεση που κέρδισα, ζητήσαμε από την Αρχή να "επιπλήξει" την εταιρία, η οποία Αρχή είναι υποχρεωμένη να μας απαντήσει εντός 40 ημερών. Αυτό δεν έγινε και έχω ανοικτή αγωγή για αποζημίωση από την Αρχή, που έχει δικαστεί παλαιότερα αντίστοιχη, με ποσό 4800€.

Η κάθε εταιρία, είναι υποχρεωμένη, τη στιγμή που σηκώνει το τηλέφωνο να σε πάρει, να ελέγξει αν είσαι γραμμένος στη λίστα και αν ναι, να διαγράψει όλα σου τα στοιχεία από τη βάση της. Αυτό φυσικά δεν το κάνει καμία, κι ακόμα κι αν σε πάρουν και τους το πεις, κι ακόμα κι αν σε πάρουν ξανά και τους απειλήσεις, κι ακόμα κι αν σε πάρουν και 3η φορά και τους βρίσεις, συνεχίζουν το ίδιο τροπάρι εκτός αν τους πάει εξώδικο, γιατί απλά ξέρουν ότι "σκυλί που γαβγίζει, δε δαγκώνει"

Δαγκώστε λοιπόν, για να ηρεμήσουν!

Ξέρω ότι οι διαδικασίες είναι χρονοβόρες, αλλά δεν είναι πρόβλημα να δώσεις 600€ τώρα, άλλα 400€ σε 1.5 χρόνο και να πάρεις 10000€ σε 2-3 ή και 5. Νομίζω είναι καλή επένδυση.

Επίσης, να συμπληρώσω κάτι που θυμήθηκα...

Έχω ένα φίλο, που κατάγεται από την Αρμενία. Όπως καταλαβαίνετε, έχει λίγο περίεργο επώνυμο. Το αποτέλεσμα είναι, ΟΛΟΙ να το έχουν καταχωρημένο λάθος. Όλοι; Όχι... Μια μικρή υπηρεσία αντιστέκεται στο λάθος...

Κάποια στιγμή λοιπόν του έστειλαν σπίτι διαφημιστικά. Όταν πήρε το φάκελο στα χέρια του, το επώνυμό του ήταν γραμμένο με το σωστό τρόπο. Έτσι δεν ήταν καθόλου δύσκολο να καταλάβει από που είχε προκύψει η διαρροή των στοιχείων του. Από τη μία και μοναδική υπηρεσία/εταιρία/τράπεζα που το είχε γραμμένο σωστά.

Το όνομα αυτής...

Εφορία

• 3 weeks later...

με πηρε ενα νουμερο κινητου , στο κινητο μου (ειναι απορρητο απο τηλ.καταλογους το νουμερο μου) το οποιο ανηκει σε μια εταιρια e-value @ξανθη

λογω της δουλειας μου , το νουμερο ειναι γνωστο και σαν εταιρια γιατι πολλοι πελατες με παιρνουν τηλεφωνο για την αναγνωριση αυτου.

Ερωτω λοιπον.Τι μπορω να κανω σε αυτην την εταιρια εφοσων το κινητο μου ειναι απορρητο ; Γιατι οταν τους πηρα στο σταθερο (δεν ειχα σηκωσει το τηλεφωνο που με καλουσαν) μου ειπαν οτι υπαρχουν πολλα τμηματα που συνεργαζονται με καποιες εταιριες.

επισης μου ειπε η υπαλληλος (reception) οτι προφανως το κινητο μου το βρηκαν μεσα απο την cosmote οταν ερωτηθηκε πως βρηκαν το κινητο μου.

επειδη το συγκεκριμενο το βλεπω σαν spam mail , δε μαρεσει να εχω βρωμικο inbox ,ετσι και στο κινητο μου.Δεν ανεχομαι ενοχλησεις απο ατομα / εταιριες που δεν απεκτησαν το νουμερο μου με δικια μου πρωτοβουλια.

Ερωτω λοιπον , τι μπορω να κανω

Υ.Γ στην λιστα 13 που διαβασα παραπανω ΔΕΝ ειμαι γραμμενος.

edit:

περιεργα πραγματα.

με παιρνουν τηλεφωνο επιτελους και μου λενε οτι προκειται για προωθηση προιοντων.Την ρωταω τι εταιρια ειστε ;

κοσμοτε.ζηταω επιθετο ονομα και υπευθυνο.

Μιλαω με τον υπευθυνο και μου αναφερει οτι καλει εκ μερους της κοσμοτε.

Κυριε μου τι εταιρια ειστε ;δεν μου απαντησε.Καλουμε εκ μερους της κοσμοτε.

επισης μου ειπαν οτι καλουν τυχαια νουμερα απο την βαση της κοσμοτε χωρις να ξερουν το ονομα μου βεβαια και μερικες φορες μπορει να καλεσουν τυχαια νουμερα εκτος παροχου της κοσμοτε.

μου δινουν ενα τηλεφωνο 210 8006300 το οποιο μου λενε ανηκει στην κοσμοτε και να ρωτησω οτι θελω εκει.

παιρνω τηλεφωνο , μου λενε οτι ειανι τμημα προωθησης προιοντων και τους ρωτησα για τα ονοματα αν ειναι υπαλληλοι της κοσμοτε.

μου λενε ναι υπαρχουν στον καταλογο κανονικα και ειναι εργαζομενοι της κοσμοτε.

Πως εγω θα αποδειξω πως δεν ειναι η κοσμοτε αλλα μια εταιρια που συνεργαζεται με την κοσμοτε ;

Στα έχω γράψει παραπάνω :)

Σύμφωνα με το άρθρο 11 του Ν.3471/2006, δεν επιτρέπεται η χρήση οποιουδήποτε μέσου ηλεκτρονικής επικοινωνίας για σκοπούς άμεσης εμπορικής προώθησης προϊόντων ή επικοινωνιών, αν δεν έχει συγκατατεθεί προηγουμένως ρητώς ο συνδομητής. Σύμφωνα με το άρθρο 14 του ίδιου νόμου, η χρηματική ικανοποίηση για ηθική βλάβη ορίζεται κατ' ελάχιστον στο ποσό των 10.000 ευρώ, εκτός εάν ζητηθεί από τον ενάγοντα μικρότερο ποσό. H αξίωση αυτή έχει πενταετή αποσβεστική προθεσμία.

ναι τα εχω διαβασει.αλλα μου υποστηριζουν οτι ειναι κοσμοτε...

σε αυτη την περιπτωση , το οτι ειμαι πελατης της κοσμοτε δεν ανερει και το γεγονος του ΑΠΔΠΧ? εννοω να λειτουργει η προωθηση προιοντων προς ωφελος του πελατη.

δε ξερω..

πως θα αποδειξω οτι το τηλεφωνικο κεντρο που με πηραν , ειναι e-value και οχι κοσμοτε ;

Τόσο λεπτομερώς δεν τα γνωρίζω κι εγώ. Αν θέλεις να το κυνηγήσεις, ρώτα έναν δικηγόρο. Θα σου πει μια πρώτη άποψη, αν δείτε ότι μπορεί να στοιχειοθετηθεί υπόθεση, η ελάχιστη αποζημίωση είναι 10.000€. Δενκακό, ειδικά τέτοιες εποχές.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.