Jump to content

συνδεση πριζας rj45? help

bebis19

Recommended Posts

θέλω να κατεβάσω internet στον κάτω όροφο του σπιτιού μου και αυτa που γνωρίζω είναι τα εξής. έχω καλώδιο rj 45 από το οποίο χρησιμοποιείται το μπλε και το άσπρο μπλε για το τηλέφωνο. πήρα και έβαλα δύο πρίζες διπλές τηλεφώνου-δικτύου της legrant. από την μια δίνω ιντερνέτ στο router και θέλω από εκεί να δώσω net με usb στον υπολογιστή που είναι δίπλα(αυτό φαντάζομαι εύκολα θα το κάνεις μέσω usb από το router) και έπειτα θέλω να φύγει από το router ένα καλώδιο ethernet στην υποδοχή της πρίζας του δικτυού ώστε να κατεβαίνει το internet στην κατω πρίζα δικτύου και από εκεί να δίνω με ένα καλώδιο ethernet, internet σε άλλο υπολογιστη ή σε ps3. προσπαθώ να το κάνω αλλά δε ξέρω ποια από υπόλοιπα καλώδια να συνδέσω στην πρίζα. τα υπόλοιπα καλώδια έχουν τα εξής χρώματα. πράσινο, άσπρο πράσινο - καφέ, άσπρο καφέ- πορτοκαλί, άσπρο πορτοκαλί . επίσης θα τα συνδέσω στο α τις πρίζας η στο β? επισης μπορω να χρησιμοποιησω ενα απλο ethernet καλώδιο? thanks ...

Λίγο μπερδεμένα τα πράγματα έτσι όπως τα λές.

Διευκρίνησε λίγο , εάν το router έχει μία υποδοχή ethernet, εάν έχεις διπλή πρίζα και πάνω

αλλά και κάτω, εάν θέλεις ή έχεις τηλέφωνο στον κάτω όροφο.

Από εκεί και πέρα μπορείς να χρησιμοποιήσεις απλό ethernet καλώδιο.

Το καλώδιο στην πρίζα προτίμησε να το συνδέσεις στο β.

εγω θελω απο το ρουτερ με usb να δινω στον desktop στο δωματιο που ειναι και επισις απο το router να φευγει ένα καλωδιο στην πριζα που έβαλα και με ενα αλλο καλωδιο απο την αλλη πριζα να δινω internetσε αλλο υπολογιστη ή ps3 στο αλλο δωματιο.

Mαλλλον έιμαι ασχετοσ με δύκτιο αλλα προσπαθώ νομιζω. εγω τα καλωδια που χρησιμοποιω για τι δοκιμη έναι απο ενα πακετο που πηρα και έχει μεσα δυο ίδια καλωδια

αν παρω ενα hub/switch ο τρόπος θα είναι ο ίδιος παλί με την συνδεσμολογία στις πρίζες και απλά θα δεν θα βάλω usb στον desktop ποθ βρίσκεται στο router κοντά?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.