kert Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29, 2008 #1 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29, 2008 Καλησπερα παιδια. Πειραματιζομαι με το pc του αδερφου μου , ειπα να το ανεβασω λιγο. Προσπαθω να παω τον q6600 στα 3,6ghz. Εδωσα 1,4v στο vcore και ετρεξα το prime95 να δω τι γινεται. Αποτελεσμα ... μετα απο 2,5ωρες ηταν σταθερο (το σταματησα τοτε μιας και ηθελα απλα μια γρηγορη ενδειξη).Αυτο που με προβληματιζει ειναι οτι υπηρχε μια καθυστερηση μεταξυ των πυρηνων. Για παραδειγμα , ενω οι πυρηνες 2 και 3 βρισκοταν στο 8o τεστ , οι πυρηνες 1 και 4 βρισκοταν στο 5o τεστ. Τι σημαινει αυτο ; Ειναι ενδειξη ασταθειας , αν το συνεχιζα κι αλλο θα εβγαζε σφαλμα ; Εχω ρυθμισει στο bios (gigabyte ep45-ud3r) το cpu clock skew στα 50ps και το mch clock skew στα 100ps , μηπως αυτα ευθυνονται για την καθυστερηση ;
kert Νοέμβριος 30, 2008 Author #4 Νοέμβριος 30, 2008 Ποιο ; Οτι ειναι δειγμα ασταθειας η' οτι ευθυνονται τα skews ; Θα πρεπει να δωσω κι αλλο vcore η' να ρυθμισω καλυτερα αλλες ρυθμισεις π.χ. cpu pll , fsb term κ.τ.λ. ;
greekfragma Νοέμβριος 30, 2008 #5 Νοέμβριος 30, 2008 συγγνώμη δεν ήμουν πολύ σαφής. περί skews.μια χαρά κομμάτι 3.6γίγα με 1.4:magic:
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.