johny111 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29, 2008 #1 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29, 2008 Καλημέρα,Έχω έναν υπολογιστή σε καταστημα που είναι αγορασμένος με επιδότηση (αν αυτό παίζει κάποιο ρόλο!).Θέλω να γλιτώσω το κόστος αγοράς του microsoft office και σκέφτομαι αν επιτρέπεται να εγκαταστήσω open office.Δηλαδή τo open office είναι μόνο για οικιακή χρήση ή και για επαγγελματικό χώρο?Ευχαριστώ
greekfragma Νοέμβριος 29, 2008 #2 Νοέμβριος 29, 2008 το open office είναι ελεύθερο λογισμικό και μπορείς να το εγκαταστήσεις όπου θελήσεις.:yes2:
nobig Νοέμβριος 29, 2008 #3 Νοέμβριος 29, 2008 Νομίζω μπορείς και σε επαγγελματικό χώρο μια ματιά στην άδεια χρήσης και στο openoffice.org θα βοηθήσει
johny111 Νοέμβριος 29, 2008 Author #4 Νοέμβριος 29, 2008 Ευχαριστώ πολύ για τις άμεσες απαντήσεις!!!:flower:Τα free antivirus όμως, όπως πχ. το avira νομίζω ότι δεν μπορώ να τα εγκαταστήσω σε επαγγελματικό χώρο σωστά?Είναι μόνο για home users?
greekfragma Νοέμβριος 29, 2008 #5 Νοέμβριος 29, 2008 σε κάθε πρόγραμμα έχει release notes ή EULA (end-user licence agreement) στο οποίο αναφέρεται τι χρήση επιτρέπεται σε καθένα.
kallileo Νοέμβριος 29, 2008 #6 Νοέμβριος 29, 2008 Ευχαριστώ πολύ για τις άμεσες απαντήσεις!!!:flower:Τα free antivirus όμως, όπως πχ. το avira νομίζω ότι δεν μπορώ να τα εγκαταστήσω σε επαγγελματικό χώρο σωστά?Είναι μόνο για home users?AntiVir δεν μπορεις αλλα μπορεις το Clamwin...http://www.clamwin.com/
noone85 Νοέμβριος 29, 2008 #7 Νοέμβριος 29, 2008 AntiVir δεν μπορεις αλλα μπορεις το Clamwin...http://www.clamwin.com/Αυτό είναι το ίδιο με το clamav που υπάρχει στα repositories σε λίνουξ;Όσον αφορά το openoffice, μπορεί να μπει σε κατάστημα.
jpavly Νοέμβριος 29, 2008 #8 Νοέμβριος 29, 2008 Λογικά ότι είναι open source (όχι free) το επιτρέπουν οι διανομείς του.To Clamwin AV είναι Open Source (ναι είναι το ClamAV), όχι ότι είναι κανένα τρομερό AV όμως ε; Καλύτερα να αγοράσεις ένα Nod32 ή Kaspersky και κανένα άλλο.
darien Νοέμβριος 29, 2008 #9 Νοέμβριος 29, 2008 Τα πάντα επιτρέπονται. Μόνο να το εκμεταλλευτείς εμπορικά (να το πουλήσεις δηλαδή) απαγορεύεται.GPL
dpolal Δεκέμβριος 1, 2008 #10 Δεκέμβριος 1, 2008 Πάντως αφού είναι για επαγγελματικό χώρο αν το αγοράσεις με τιμολόγιο (το antivirus) θα έχεις επιστροφή του ΦΠΑ...Θα το καταχωρήσει ο λογιστής σου ως πάγιο εξοπλισμό.
jpavly Δεκέμβριος 1, 2008 #11 Δεκέμβριος 1, 2008 Πάγιος εξοπλισμός το Antivirus? Αφού είναι παροχή υπηρεσιών λολ.
dpolal Δεκέμβριος 1, 2008 #12 Δεκέμβριος 1, 2008 Πάγιος εξοπλισμός το Antivirus? Αφού είναι παροχή υπηρεσιών λολ.Άδεια χρήσης αγοράζει, άρα αποτελεί εξοπλισμό της επιχείρησης, άυλο έστω.Το ίδιο όπως και με το λειτουργικό, το office, το πρόγραμμα διαχείρησης αποθήκης, το ταμειακό σύστημα, το πρόγραμμα λογιστικής κλπ κλπ κλπ, αν τα είχε αγοράσει...
jpavly Δεκέμβριος 1, 2008 #13 Δεκέμβριος 1, 2008 Δεν είπα ότι δεν μπορεί να τα δικαιολογήσει, βεβαίως και μπορεί. Αλλά κάτι άυλο μπορεί να χαρακτηριστεί ως εξοπλισμός; Όλα τα έχω δει πια
dpolal Δεκέμβριος 1, 2008 #14 Δεκέμβριος 1, 2008 Οτιδήποτε αγοραστεί με τιμολόγιο και χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες μιας επιχείρησης πρέπει να χαρακτηριστεί σαν πάγιος εξοπλισμός, έιτε είναι υλικό αγαθό, είτε άυλο.Εκτός λοιπόν από τα πισί, τα γραφεία, τις καρέκλες και ότιδήποτε άλλο στην ίδια κατηγορία είναι και το s/w. Το ΦΠΑ που καταβλήθηκε επιστρέφεται και το είδος αυτό καταχωρείται στα βιβλία της επιχείρησης.Εννοείτε ότι απαγορεύεται να πουληθεί και πρέπει σε κάθε έλεγχο να είναι μέσα στην επιχείρηση (και όχι στο σπίτι του επιχειρηματία π.χ. βλέπε λάπτοπ)Και φυσικά δεν είναι το s/w που ελέγχεται αλλά οι άδεια χρήσης του, αυτό αγοράζεις στην ουσία.
tarasque Δεκέμβριος 1, 2008 #15 Δεκέμβριος 1, 2008 δεν είναι πάγιο αλλά λειτουργικό έξοδο αλλά η ουσία παραμένει πως ο ΦΠΑ επιστρέφεται όπως για όλα τα έξοδα που δικαιλογούνται για την επιχείρηση
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.