Jump to content

Επιτρέπεται open office σε επαγγελματικό χώρο?

johny111

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλημέρα,

Έχω έναν υπολογιστή σε καταστημα που είναι αγορασμένος με επιδότηση (αν αυτό παίζει κάποιο ρόλο!).

Θέλω να γλιτώσω το κόστος αγοράς του microsoft office και σκέφτομαι αν επιτρέπεται να εγκαταστήσω open office.

Δηλαδή τo open office είναι μόνο για οικιακή χρήση ή και για επαγγελματικό χώρο?

Ευχαριστώ

Νομίζω μπορείς και σε επαγγελματικό χώρο μια ματιά στην άδεια χρήσης και στο openoffice.org θα βοηθήσει

Ευχαριστώ πολύ για τις άμεσες απαντήσεις!!!:flower:

Τα free antivirus όμως, όπως πχ. το avira νομίζω ότι δεν μπορώ να τα εγκαταστήσω σε επαγγελματικό χώρο σωστά?

Είναι μόνο για home users?

Ευχαριστώ πολύ για τις άμεσες απαντήσεις!!!:flower:

Τα free antivirus όμως, όπως πχ. το avira νομίζω ότι δεν μπορώ να τα εγκαταστήσω σε επαγγελματικό χώρο σωστά?

Είναι μόνο για home users?

AntiVir δεν μπορεις αλλα μπορεις το Clamwin...

http://www.clamwin.com/

AntiVir δεν μπορεις αλλα μπορεις το Clamwin...

http://www.clamwin.com/

Αυτό είναι το ίδιο με το clamav που υπάρχει στα repositories σε λίνουξ;

Όσον αφορά το openoffice, μπορεί να μπει σε κατάστημα.

Λογικά ότι είναι open source (όχι free) το επιτρέπουν οι διανομείς του.

To Clamwin AV είναι Open Source (ναι είναι το ClamAV), όχι ότι είναι κανένα τρομερό AV όμως ε; Καλύτερα να αγοράσεις ένα Nod32 ή Kaspersky και κανένα άλλο.

Τα πάντα επιτρέπονται. Μόνο να το εκμεταλλευτείς εμπορικά (να το πουλήσεις δηλαδή) απαγορεύεται.

GPL

Πάντως αφού είναι για επαγγελματικό χώρο αν το αγοράσεις με τιμολόγιο (το antivirus) θα έχεις επιστροφή του ΦΠΑ...

Θα το καταχωρήσει ο λογιστής σου ως πάγιο εξοπλισμό.

Πάγιος εξοπλισμός το Antivirus? Αφού είναι παροχή υπηρεσιών λολ.

Πάγιος εξοπλισμός το Antivirus? Αφού είναι παροχή υπηρεσιών λολ.

Άδεια χρήσης αγοράζει, άρα αποτελεί εξοπλισμό της επιχείρησης, άυλο έστω.

Το ίδιο όπως και με το λειτουργικό, το office, το πρόγραμμα διαχείρησης αποθήκης, το ταμειακό σύστημα, το πρόγραμμα λογιστικής κλπ κλπ κλπ, αν τα είχε αγοράσει...

Δεν είπα ότι δεν μπορεί να τα δικαιολογήσει, βεβαίως και μπορεί. Αλλά κάτι άυλο μπορεί να χαρακτηριστεί ως εξοπλισμός; Όλα τα έχω δει πια :p

Οτιδήποτε αγοραστεί με τιμολόγιο και χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες μιας επιχείρησης πρέπει να χαρακτηριστεί σαν πάγιος εξοπλισμός, έιτε είναι υλικό αγαθό, είτε άυλο.

Εκτός λοιπόν από τα πισί, τα γραφεία, τις καρέκλες και ότιδήποτε άλλο στην ίδια κατηγορία είναι και το s/w.

Το ΦΠΑ που καταβλήθηκε επιστρέφεται και το είδος αυτό καταχωρείται στα βιβλία της επιχείρησης.

Εννοείτε ότι απαγορεύεται να πουληθεί και πρέπει σε κάθε έλεγχο να είναι μέσα στην επιχείρηση (και όχι στο σπίτι του επιχειρηματία π.χ. βλέπε λάπτοπ)

Και φυσικά δεν είναι το s/w που ελέγχεται αλλά οι άδεια χρήσης του, αυτό αγοράζεις στην ουσία.

δεν είναι πάγιο αλλά λειτουργικό έξοδο αλλά η ουσία παραμένει πως ο ΦΠΑ επιστρέφεται όπως για όλα τα έξοδα που δικαιλογούνται για την επιχείρηση

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.