Κοπρίτης Δεκέμβριος 1, 2008 #41 Δεκέμβριος 1, 2008 Γιωργο αυτοι εχουν ερθει στο μαγαζι στα 179€ειναι MLCδεν ξερω ακομα τι controller φορανεbenchmarks & raid results Vs velociraptors απο Δευτερα(ηθελα να περιμενω και τους 64αρηδες Patriot Warp για την δοκιμη αλλα μαλλον θα καθυστερησουμε)Τζωρτζ εχουμε και λεμετα καλα νεα ειναι οτι δεν εκαναν κιχ σε Multitasking(IE surfing, WMP shuffle,HDtune και windows updates ταυτοχρονα )και οι GSkill 64αρηδες και ο Patriot WARP 128(εχουν mini usb και τους κοτσαρεις οπου θες για ευκολη μεταφορα δεδομενων)τα οχι και τοσο καλα νεα ειναι οτι σαν αποδοση 2 απο δαυτα σε Raid0 on ICH9Rσε χρονο εγκαταστασης & εκκινησης windows και apps (Vista 32Ult, Photoshop CS3, Assasins Creed)ηταν πανω κατω τα ιδια με 2velociRaptors 150 (60gb primary partition)οποτε its up to your specific needs μικρε μου γκαντεμοσαυρακο(αναλυτικα benches και συγκρισεις εντος των ημερων για να τα βαλω πρωτα σε μια ταξη)
Teodor_ch Δεκέμβριος 1, 2008 #42 Δεκέμβριος 1, 2008 ο φθηνότερος που έχω βρεί (απο αμφιβόλου ποιότητος κατάστημα)http://www.itcsales.co.uk/acatalog/Scsi_and_SAS_Cards_For_Servers_and_Precision_Workstations.html#a2191είναι external αλλά είναι αρκετά φθηνότερος. δε με νοιάζει αν τα καλώδια κάνουν μία βόλτα παραπάνω
crmaris Δεκέμβριος 1, 2008 #43 Δεκέμβριος 1, 2008 Αμ εγώ τί έχω πάθει :happy2:Περιμένω αποτελέσματα (που κατα 99% θα είναι τέλεια) για να ξεκινήσω υπολογισμούς.Εμένα με βλέπω με 2χ 32Gb OCZ γιατί δε θέλω να μπλέξω με πολλούς ssd.Σίγουρα αν πάρω τον controller θα πάρω αργούς ssd.Με SLC δεν χρειάζεται ο controller. Μιλάω για τα παγώματα.Chosen αν γίνεται να μας πείς απο πού τον πήρες τόσο φθηνά γιατί μόνο >80 λίρες τον βρίσκω.Έχεις περάσει το firmware απο τον LSI που δείχνει το thread που πόσταρα πιο πάνω?και εγω από 80 λίρες και πάνω τον βρίσκω και πολλές φορές χωρίς την μπαταρία του.. Είναι θέμα τύχης να τον βρεις στο bay φτηνά. Επίσης στο Χ38/Χ48 δουλεύει οκ?
Teodor_ch Δεκέμβριος 1, 2008 #44 Δεκέμβριος 1, 2008 ναι μια χαρά δεν έχει πρόβλημαδεν νομίζω να χρειαζόμαστε τη μπαταρία αρχικάάσε που τη βρίσκω 20 λίρες αν θυμάμαι καλά
crmaris Δεκέμβριος 1, 2008 #45 Δεκέμβριος 1, 2008 πολύ καλή φάση φαίνεται αυτός ο controller. θα παραμονεύω στο bay μπας και τον πετύχω σε καμιά καλή τιμή. Επίσης δεν ξέρω αν το raid0 που έχω τώρα πάνω σε ICH9 θα το αναγνωρίσει ή θα πρέπει να κάνω format (και μετά πάλι φτου από την αρχή:tw:).
Chosen Δεκέμβριος 1, 2008 #46 Δεκέμβριος 1, 2008 Ψάξτε στο Ebay.com για "PERC 5/i" και θα βρείτε τιμές από $120. Ο "5/i" είναι ο πιο φτηνός γιατί είναι η integrated version, που σημαίνει ότι έρχεται μέσα σε sled για να μπαίνει σε συγκεκριμένους Dell rack servers. Παρ'όλα αυτά, είναι ίδια κάρτα με τον κανονικό PERC 5 (χωρίς το "i") και το μόνο που θέλει είναι ένα PCI bracket Το firmware της LSI δεν το έβαλα γιατί δεν υπάρχει λόγος. Πριν κάτι μήνες το βάζανε γιατί η LSI υποστήριζε μέχρι και 512Mb DIMM ενώ η Dell εώς 256Mb, αλλά με το τελευταίο της Dell βάζεις κανονικά 512άρι Τέταρτος 3525 δεν θα έρθει γιατί είναι out of stock και θέλει λέει 10-14 μέρες για να ξαναφέρει, οπότε "κλείνω" με τους 3 και ετοιμάζω ριβιουδάκι asap0rz γιατί έχω στο δρόμο ήδη τους αντικαταστάτες τους
Chosen Δεκέμβριος 1, 2008 #47 Δεκέμβριος 1, 2008 ο φθηνότερος που έχω βρεί (απο αμφιβόλου ποιότητος κατάστημα)http://www.itcsales.co.uk/acatalog/Scsi_and_SAS_Cards_For_Servers_and_Precision_Workstations.html#a2191 είναι external αλλά είναι αρκετά φθηνότερος. δε με νοιάζει αν τα καλώδια κάνουν μία βόλτα παραπάνω Μακριά από τον 5/Ε... και εγω από 80 λίρες και πάνω τον βρίσκω και πολλές φορές χωρίς την μπαταρία του.. Είναι θέμα τύχης να τον βρεις στο bay φτηνά. Επίσης στο Χ38/Χ48 δουλεύει οκ? Θέλει ένα κομματάκι μονωτική ταινία να καλύψεις τα pins 5 & 6 από το μικρότερο κομμάτι του PCI-E 8x. Είναι τα pins για το SMbus, ή αλλιώς τα pins που λένε στον PERC "ώπα δεν είμαστε σε Dell server, μην κάνεις boot" ναι μια χαρά δεν έχει πρόβλημαδεν νομίζω να χρειαζόμαστε τη μπαταρία αρχικά άσε που τη βρίσκω 20 λίρες αν θυμάμαι καλά Η μπαταρία είναι απαραίτητη για να ενεργοποιήσεις το write back cache, αλλιώς απλά δε σ'αφήνει. πολύ καλή φάση φαίνεται αυτός ο controller. θα παραμονεύω στο bay μπας και τον πετύχω σε καμιά καλή τιμή. Επίσης δεν ξέρω αν το raid0 που έχω τώρα πάνω σε ICH9 θα το αναγνωρίσει ή θα πρέπει να κάνω format (και μετά πάλι φτου από την αρχή:tw:). Acronis True Image έχω μεταφέρει την ίδια εγκατάσταση Vista U64 ανάμεσα σε 4 controllers (PERC5i, Adaptec-something, ICH9R & ICH10R) και διάφορα RAID0 με 1, 2, 3 και 4 δίσκους. Να πω εδώ σε όσους ελπίζουν να βάλουν MLC με Jmicron πάνω σε PERC5 να μην ξοδέψουν τα λεφτά τους, γιατί απλά θα απογοητευτούν. Είχα βάλει 2 OCZ Core και απλά δεν τους γούσταρε ο PERC, μιλάμε για RAID0 να πηγαίνει χειρότερα κι από έναν μόνο του στον ICH9... Και γενικότερα θα έλεγα, εκτός από τον Samsung MLC (δοκιμασμένος) και *ίσως* τον Intel (αδοκίμαστος - ακόμα-), μην μπλέκετε με MLC, εκτός κι αν δεν βάλετε λειτουργικό πάνω τους. Θα με θυμηθείτε...
crmaris Δεκέμβριος 2, 2008 #48 Δεκέμβριος 2, 2008 Chosen γιατί μακρυά από τον Perc 5/e. Επειδή παίρνει άλλα καλώδια (πιο ακριβά) τα οποία πρέπει να κάνεις loop πάλι μέσα στο κουτί? Γιατί απο επιδόσεις ειναι ο ίδιος με τον 5/i από διάβασα. Τώρα δεν ξέρω αν παίρνει τα ίδια firmwares με τον 5/i.
Chosen Δεκέμβριος 2, 2008 #49 Δεκέμβριος 2, 2008 Γιατί το καλώδιο του 5/i κάνει 12 λίρες (4x SATA / 1x Multilane), ενώ τoυ 5/E (4x SATA / SFF-8088) αν το βρεις θα είσαι τυχερός και αν το βρεις και κάτω από €80 θα είσαι ο πιο τυχερός απ'όλους Έχει άλλο sheilding ($$), είναι πιο δύσκαμπτο και λόγω της χρήσης του (external) το κοντύτερο που θα βρεις θα είναι 1 μέτρο.
TheoV Δεκέμβριος 2, 2008 #50 Δεκέμβριος 2, 2008 Koπριτη αξιζει να τον παρω τελικα τον GSKILL γιατι εχω πιστοτικο απο e-shop.Τι λες μονο του θα τον εχω οχι raid θα δω καμμια διαφορα η να παρω ραπτορα ξανα?
Chosen Δεκέμβριος 3, 2008 #51 Δεκέμβριος 3, 2008 Σε μερικά δευτερόλεπτα το review με τους SSD θα είναι πάνω, και είναι για μπόλικα συμπεράσματα
Delijohn Δεκέμβριος 4, 2008 #52 Δεκέμβριος 4, 2008 Έτσι... αργά αργά! Ακατάλληλο για ανήλικους το review
Chosen Δεκέμβριος 4, 2008 #53 Δεκέμβριος 4, 2008 Έτσι... αργά αργά! Ακατάλληλο για ανήλικους το review Μπα... το τελείωσα αλλά έπαιξε προδοσία από τον DJD. Είπε ότι θα μου το σηκώσει και τελικά πήγε για ύπνο...
SlotKiller Δεκέμβριος 4, 2008 #54 Δεκέμβριος 4, 2008 Μπα... το τελείωσα αλλά έπαιξε προδοσία από τον DJD. Είπε ότι θα μου το σηκώσει και τελικά πήγε για ύπνο... Αμα ειναι ξενερωτος παιδι μου ο ανθωπος... τι περιμένεις?
Μ@rk Δεκέμβριος 14, 2008 #57 Δεκέμβριος 14, 2008 Ε ναι, έχω τον PERC5 SAS RAID Controller, ειδάλλως δεν ξέρω αν αξίζει πάνω από 2-3 σε RAID0 στους ICHx...Θέλω να ρωτήσω πόσο χρόνο κάνει να "μπουτάρει" ο kernel του Perc 5/i...?
theo_mich Δεκέμβριος 15, 2008 #58 Δεκέμβριος 15, 2008 Θέλω να ρωτήσω πόσο χρόνο κάνει να "μπουτάρει" ο kernel του Perc 5/i...? o chosen αναφερε σε αλο thread οτι κανει 12-14sec (με και χωρις τη μπαταρία)
psyber Ιανουάριος 12, 2009 #59 Ιανουάριος 12, 2009 ψηνομαι κι εγω για τον slc της g.skill. fragma τον χτυπησες?
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.