Tsakonas Νοέμβριος 29, 2008 #22 Νοέμβριος 29, 2008 http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.320616 αυτοι εδω τι λενε?
Maximus Νοέμβριος 29, 2008 #23 Νοέμβριος 29, 2008 Αυτοί είναι οι λεγόμενοι "μη-καλέ-το-winamp-και-τον-Mozilla-μαζί" Με λίγα λόγια, μακριά
Chosen Νοέμβριος 29, 2008 #24 Νοέμβριος 29, 2008 Εγώ πάντως βρήκα την λύση σε πολύ φτηνά SLC (3x ΜΟΒΙ 3525 16Gb, €110/έκαστος). Αύριο μεθαύριο έρχεται και ο 4ος για το πλήρες review EDIT: PCMark05 με έναν από δαύτους
Chosen Νοέμβριος 29, 2008 #26 Νοέμβριος 29, 2008 abc (3 characters limitation ffs)Specifications:Maximum sustained read: 100MB/sMaximum sustained write: 100MB/sIOPS: (Sequential/Random): 76000/16000Form factor: 2.5-inch (100.2mm x 69.8mm x 9.5mm)Interface standard: SATA 3Gb/sTransfer mode: PIO mode (0~4), DMA mode (0~2), UDMA mode (0~6)Input voltage: 5VCC (±5%)Flash management algorithm: static and dynamic wear-leveling, bad block management algorithmECC (Error Correction Code): BCH 7 bits ECCWrite endurance: >140 years @ 50GB write/dayRead endurance: unlimitedData retention: 10 yearsCasing: PlasticWarranty: 3 Years€115/16Gb€165/32Gb€343/64GbΕγώ που πήρα 4* την Παρασκευή μου βγήκε €440.*3 ετοιμοπαράδοτοι κι ο 4ος κατά την Τετάρτη μεριά.
Maximus Νοέμβριος 29, 2008 #27 Νοέμβριος 29, 2008 Perfeto - θα το σκεφτώ. Στην ουσία είναι ίδιο κόστος με έναν μεγάλο SSD, με άπειρα μεγαλύτερο Transfer Rate (Controller needz )
Chosen Νοέμβριος 29, 2008 #28 Νοέμβριος 29, 2008 Perfeto - θα το σκεφτώ. Στην ουσία είναι ίδιο κόστος με έναν μεγάλο SSD, με άπειρα μεγαλύτερο Transfer Rate (Controller needz ) Ε ναι, έχω τον PERC5 SAS RAID Controller, ειδάλλως δεν ξέρω αν αξίζει πάνω από 2-3 σε RAID0 στους ICHx...
mikelaggelos1416003295 Νοέμβριος 30, 2008 #29 Νοέμβριος 30, 2008 Τσιμπησα, δαγκώθηκα και γύρισα πίσω στους veloci... Δε το περίμενα οτι θα ήταν τόσο χάλια... Οποιος έχει όρεξη και χρήμα, ας πάρει, αλλα εγω δε το συνιστώ ακόμα. Οι "φτηνοί" δεν αξίζουν.κι εγω την πατησα. ευτυχως γυρισα πισω στο εκνευριστικο γουργουρητο του veloci
Teodor_ch Νοέμβριος 30, 2008 #30 Νοέμβριος 30, 2008 Τεσπα, η ιδέα του Theodor μπορεί μια στις 1000 να πιάσει, δεν κόβω και το κεφάλι μου όμως...Θα χρειαστούν δοκιμές H ιδέα δεν είναι δικιά μου ολόκληρη. Απλά διαβάζω παντού ότι όλοι οι SSD με προβλήματα παγώματος "φτιάχνουν" με τη χρήση ενός controller με μεγάλη cache (>=256). Έτσι τα random writes γίνονται sequential writes και το πρόβλημα "λύνεται". Στα φόρουμ της OCZ αν δείτε συστήνουν (είμαι τελείως κάθετος με τέτοιες μπούρδες) ένα πρόγραμμα της MS που έχει ως σκοπό να φυλάσσει τους δίσκους και να κρατάει σε ένα buffer αρχείο ότι είναι να γράψει και να το κάνει μαζεμένο (sequential) στο restart/shutdown. abc (3 characters limitation ffs)€115/16Gb €165/32Gb €343/64Gb Εγώ που πήρα 4* την Παρασκευή μου βγήκε €440. *3 ετοιμοπαράδοτοι κι ο 4ος κατά την Τετάρτη μεριά. απο πού αν επιτρέπεται? καμιά γνώμη για αυτόν? http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&ssPageName=STRK:MEWAX:IT&item=350131987349 Ρώτησα τον τυπά και μου είπε ότι θα το δηλώσει σαν δώρο με κόστος 50 δολλάρια και ότι έτσι δε θα πληρώσω τελωνείο. Ε ναι, έχω τον PERC5 SAS RAID Controller, ειδάλλως δεν ξέρω αν αξίζει πάνω από 2-3 σε RAID0 στους ICHx... Σε τσάκωσα Απο πού τον πήρες? Πόσο? Εγγύηση? Έχεις περάσει το firmware όπως λένε εδώ? How to Flash the Dell PERC 5/i with LSI MegaRAID SAS 8480E Firmware Είχες κανένα πρόβλημα με ίντελ μητρικές όπως λένε σε παραπάνω θέμα? Τέλος, σε ποιό review σου τον έχεις χρησιμοποιήσει για να πάρω μια ιδέα? Συγνώμη αν σε ζάλισα :flag:
LL_NEO Νοέμβριος 30, 2008 #31 Νοέμβριος 30, 2008 Ρε παίδες επειδή σίγουρα κάτι χάνω για διαφωτείστε. Ο controller είναι SAS οι δε δίσκοι SATA. Τι χάνω;
SlotKiller Νοέμβριος 30, 2008 #32 Νοέμβριος 30, 2008 Ρε παίδες επειδή σίγουρα κάτι χάνω για διαφωτείστε. Ο controller είναι SAS οι δε δίσκοι SATA. Τι χάνω; O συγκεκριμενος controller δε γραφει τπτ για SATA drives αλλα αλλοι SAS controllers γραφουν οτι παιρνουν SAS/SATA drives. Δε ξερω αν υπαρχει διαφορα μεταξυ SAS - SATA drive... http://www.pc-pitstop.com/sas_controllers/adp3085.asp "Supports up to 128 SAS or SATA drives depending on server design."
TheoV Νοέμβριος 30, 2008 #33 Νοέμβριος 30, 2008 Τι εγινε παιδια μηρε κανεις τον GSKILL γιοτι ψηνομαι να αγορασω και γω εναν αυριο μιας και ο ραπτορ παρεδωσε πνευμα.Εχουμε εντυπωσεις ?
theo_mich Νοέμβριος 30, 2008 #34 Νοέμβριος 30, 2008 ο controller αυτος εχει 2 sas ports που με 2 τετοια SAS 32pin TO 4 SATA 7pin γινονται 8 sata wiki http://en.wikipedia.org/wiki/Serial_Attached_SCSI
Chosen Νοέμβριος 30, 2008 #35 Νοέμβριος 30, 2008 LL_NEO: SAS=Serial Attached SCSI, aka SCSI δίσκοι με σειριακό interface. Οι SATA δίσκοι παίζουνε σε SATA & SAS controller, αλλά οι SAS δίσκοι παίζουνε μόνο σε SAS controller. theo_mich: o connector που βλέπεις δεν είναι ο "SAS". Oι SAS connectors είναι ίδιοι με τους SATA απλά το ρεύμα με το data είναι ενωμένα. Δες την φωτογραφία που επισυνάπτω, πάνω είναι SATA και κάτω SAS. Λόγω αυτού του έξτρα πλαστικού κομματιού, μπορείς να βάλεις SAS καλώδιο σε SATA δίσκο, αλλά όχι και SATA καλώδιο σε SAS δίσκο TheoV: Πόσα άτομα ακόμα πρέπει να σου πούνε "μακριά από MLC SSDs με τον Jmicron controller" για να το καταλάβετε;... Teodor_ch: PERC5i από Ebay $50 πριν από κανα 6μηνο και €20 ευρώ για το τετραπλό καλώδιο. Εγγύηση δε με νοιάζει O 32άρης που έχεις στο link είναι ίδιος με τους 16άρηδες που πήρα. Για το πως πάνε και για τις επιδόσεις του PERC5, περίμενε το Σουκού αυτό που θα μου έρθει ο 4ος 3525 και θα κάνω εκτενές review Πάντως εκ πρώτης όψεως, δεν βλέπω λόγο να δώσει κανείς €800 ευρώ για τον 80άρη Intel MLC (ή €1000 για τον 32άρη Intel SLC) και να μην δώσει ~400 ευρώ για 64Gb Mobi SLC με 400Mb/sec read & write speed, 0.1ms access & όλα επί 4
GriGaS Νοέμβριος 30, 2008 #36 Νοέμβριος 30, 2008 Οι 16άρηδες με τα 115 ευρώ είναι καλή λύση δηλαδή για να βάλουμε το λειτουργικό (από την άποψη των κολλημάτων στο Multitasking - δεν κυνηγάω το απόλυτο transfer rate)? Από χωρητικότητα μου φαίνονται ΟΚ για τις ανάγκες μου (δεν χρειάζομαι πάνω από 8 gb). Θα ήταν μήπως εύκολο να μας δώσεις κάποιο bench πάνω σε έναν φυσιολογικό controller?
theo_mich Νοέμβριος 30, 2008 #37 Νοέμβριος 30, 2008 theo_mich: o connector που βλέπεις δεν είναι ο "SAS". Oι SAS connectors είναι ίδιοι με τους SATA απλά το ρεύμα με το data είναι ενωμένα. Δες την φωτογραφία που επισυνάπτω, πάνω είναι SATA και κάτω SAS.Λόγω αυτού του έξτρα πλαστικού κομματιού, μπορείς να βάλεις SAS καλώδιο σε SATA δίσκο, αλλά όχι και SATA καλώδιο σε SAS δίσκο κατι δεν καταλαβες μου φαινεται... το λινκ που εβαλα εχει το ''τετραπλο'' καλωδιο που αναφερεις δλδ SAS 32pin --> 4 SATA 7 pin
Delijohn Δεκέμβριος 1, 2008 #38 Δεκέμβριος 1, 2008 Πολύ ενδιαφέροντα όσα λέτε.. Teodor_ch με έχεις βάλει σε τρελές σκέψεις του τι μπορούν να κάνουν αυτά τα μαραφετάκια!!!! :dance3: Chosen τρέλανέ μας..
Teodor_ch Δεκέμβριος 1, 2008 #39 Δεκέμβριος 1, 2008 Πολύ ενδιαφέροντα όσα λέτε.. Teodor_ch με έχεις βάλει σε τρελές σκέψεις του τι μπορούν να κάνουν αυτά τα μαραφετάκια!!!! :dance3: Chosen τρέλανέ μας..Αμ εγώ τί έχω πάθει :happy2:Περιμένω αποτελέσματα (που κατα 99% θα είναι τέλεια) για να ξεκινήσω υπολογισμούς.Εμένα με βλέπω με 2χ 32Gb OCZ γιατί δε θέλω να μπλέξω με πολλούς ssd.Σίγουρα αν πάρω τον controller θα πάρω αργούς ssd.Με SLC δεν χρειάζεται ο controller. Μιλάω για τα παγώματα.Chosen αν γίνεται να μας πείς απο πού τον πήρες τόσο φθηνά γιατί μόνο >80 λίρες τον βρίσκω.Έχεις περάσει το firmware απο τον LSI που δείχνει το thread που πόσταρα πιο πάνω?
Delijohn Δεκέμβριος 1, 2008 #40 Δεκέμβριος 1, 2008 Εγώ σκέφτομαι οπωσδήποτε τον controller.. είναι μια λύση που μένει και βάλε και την αξιοπιστία έναντι των ενσωματωμένων στις μητρικές λύσεων! Τώρα για δίσκους... θα δούμε.. άλλωστε για pc με βλέπω με τη νέα χρονιά οπότε και οι τιμές θα έχουν πέσει κατακόρυφα! Μιλάμε πάντα για λειτουργικό κι όχι για δίσκους-αποθήκες...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.