Jump to content

Επιλογή SSD... 2x Gskill 64GB @ Raid0

greekfragma

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

εδώ και κάνα 2μηνο παλεύω με 2 ελαφρώς χτυπημένα Raptor 74gb @ raid0.

έχω ρίξει backup από την πρώτη μέρα που βάρεσε το SMART αλλα ευτυχώς εκτός απο μερικά στιγμιαία κολλήματα και μερικές μπλε οθόνες ανα 5-10 μέρες δεν είχα άλλα χοντρά σκηνικά.

ήρθε ο καιρός όμως μιας και οι τιμές στους SSD πέφτουν να αποχωριστώ το προβληματικό RAID0 και να ησυχάσει ακόμα περισσότερο το μηχάνημα με 2 λιγότερες κεφαλές 10.000 στροφών.:p

ψάχτηκα αρκετά σε reviews και κατέληξα στο μοντέλο Gskill FS-25S2-64GB......σκέφτομαι για 2 τέτοιους σε raid0.

Να προχωρήσω ή να περιμένω λίγο ακόμα για τίποτα συνταρακτικές εξελίξεις σε τιμές και χωρητικότητες?

η τιμή του Gskill FS-25S2-64GB είναι στα 180ευρώ από Ελλάδα.

:hmm:

• Replies 61
  • Created
  • Last Reply

Ποιον controller φορανε επανω οι Gskill?

Γιατι λογικα, συμφωνα με την τιμη τους, ειναι MLC.

Αν φορανε τον JMicron τοτε μην το σκεφτεις καν να τους αγορασεις.

Μεχρι η JMicron να βγαλει νεο ελεγκτη δεν αξιζει να παρεις SSD εκτος αν ειναι

Mtron, Intel ή γενικως SLC.

Αν δεν εχεις διαβασει αυτο

http://www.anandtech.com/cpuchipsets/intel/showdoc.aspx?i=3403

τωρα ειναι καιρος, πριν την αγορα.

Να προχωρήσω ή να περιμένω λίγο ακόμα για τίποτα συνταρακτικές εξελίξεις σε τιμές και χωρητικότητες?

Περιμενε ;)

Kατσε να βρωμισει λιγο η αγορα απο ολα τα μοντελα ,να παρουσιαστουν τα προβληματα

νεοτητας και μετα αγοραζεις με την ησυχια σου.

Α αποψη μου αν μπορεις αγορασε και εναν raid controller πιστεψε με αξιζει .

τώρα είδα την τιμή :nada:

μέσω skroutz από pixmania 900 ευρώ

πές μου ότι θα τα πάρεις από έξω σε πολύ καλύτερη τιμή γιατί θα με τρελάνεις

στο review που δίνεις έχει ενδεικτική τιμή 700 δολλάρια και στο pixmania τα έχει 899

ορίστε: http://www.pixmania.com/gr/gr/1226876/art/g-skill/solid-state-disk-ssd-fs-2.html

στο e-shop τα 64 gb mlc τα έχει 185 ευρώ

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.320619

αν σιγουρευτείς ότι είναι slc και δεν είναι τυπογραφικό λάθος γράψε σε παρακλώ εδώ ξανά να ξέρουμε οι υπόλοιποι labites ότι δεν είναι bug του multirama

http://www.tweaktown.com/reviews/1632/2/g_skill_fs_25s2_64gb_2_5_solid_state_disk_drive/index.html

All of our benchmark software lists the G.Skill FS-25S2-64GB as a Samsung drive without any mention of G.Skill by name. If you have never seen the packaging and the drive came in an OEM system, you may never know it came from G.Skill at all. Some may take offence to this, but since I have already tested the Samsung MCBQE32G5Mpp-0VA00, Samsung’s 32GB version of the FS-25S2-64GB, I already know the performance of the drive and don’t look down at the practice at all. G.Skill offers this drive in 32, 64 and 128 GB capacities.

παντού SLC το αναφέρει

επίσης η φωτογραφία του multirama και του pixmania είναι ίδιες με του pixmania (ασημένιος με το ασπρο logo της gskill)

η φωτογραφία του e-shop δείχνει έναν μαύρο ssd με κόκκινο σήμα gskill,....χμμμμ:look:

επίσης το multirama και το pixmania λένε 5 έτη εγγύηση ενώ το eshop 2 χρόνια που είναι όντως σωστά και για τα 3 καταστήματα δεδομένου οτι τα SLC είναι πιο ανθεκτικά ενώ τα MLC πιο ευαίσθητα.

μπερδεύτηκα γμτ... :nada:

greekfragma ξέρεις το τηλέφωνο επικοινωνίας με τα multirama τα κεντρικά εκεί απ' όπου μπορούμε να το διαπιστώσουμε? αλλά για κινητό μιας και δεν διαθέτο σταθερό

αν όχι σήμερα, στα μέσα της επόμενης εβδομάδας θα έχω άποψη από κοντά για το τι καπνό φουμάρουν.....έχω φαγωθεί μιλάμε.:crazy_pilot:

μίλησα μόλις με multirama και μου είπαν ότι θα το δουν από δευτέρα και ότι 99% είναι τυπογραφικό λάθος.

Επειδή το έπιασα και εγώ το μικρόβιο να πώ τη γνώμη μου (γράφω σαν τίτλο του θέματος "Ψάχνω λύση με SSD".

1) Ο TONY της OCZ είπε στο XS ότι θα βγάλουν νέα μοντέλα αρκετά improved οπότε περιμένω μέχρι το Δεκέμβρη/Ιανουάριο όπου θα λανσαριστούν.

2) Αγοράζω έναν Dell Perc 5/i ή 6/i με 170 ευρώ. Τον μετατρέπω με firmware και αγοράζω οποιονδήποτε ελαττωματικό (με παγώματα) ΦΤΗΝΟ SSD βρώ (OCZ Core used?). Λόγω της μνήμης του controller δεν θα υπάρχει πρόβλημα (+ ότι μου μένει ο controller)

3) Ψάχνω να βρώ κάποια άλλη λύση όπως αυτή που προτείνει ο Greekfragma ΑΛΛΑ να είμαι 100% σίγουρος (λογικά απο μαρτυρίες άλλων) ότι δεν θα έχει πρόβλημα σε multithreaded environment.

Απόψεις?

(Να ανοίξω νέο θέμα?)

Τσιμπησα, δαγκώθηκα και γύρισα πίσω στους veloci... Δε το περίμενα οτι θα ήταν τόσο χάλια... Οποιος έχει όρεξη και χρήμα, ας πάρει, αλλα εγω δε το συνιστώ ακόμα. Οι "φτηνοί" δεν αξίζουν.

Γιωργο αυτοι εχουν ερθει στο μαγαζι στα 179€

ειναι MLC

δεν ξερω ακομα τι controller φορανε

benchmarks & raid results Vs velociraptors απο Δευτερα

(ηθελα να περιμενω και τους 64αρηδες Patriot Warp για την δοκιμη αλλα μαλλον θα καθυστερησουμε)

ναι..αυτοι ειναι MLC....μαυρο περίβλημα με κόκκινο logo....είπα και γω......έπεσαν τοσο οι τιμές των SLC?

οπότε είναι λάθος η εικόνα στο site που δείχνει τον SLC με το ασημένιο περίβλημα και το άσπρο logo.

:nada:σνιφ.......και χαρηκα

ναι..αυτοι ειναι MLC....μαυρο περίβλημα με κόκκινο logo....είπα και γω......έπεσαν τοσο οι τιμές των SLC?

οπότε είναι λάθος η εικόνα στο site που δείχνει τον SLC με το ασημένιο περίβλημα και το άσπρο logo.

:nada:σνιφ.......και χαρηκα

Καλά ρε φάρματρον, SLC με 180€? Ο Έλβις ΖΕΙ φάση μου λες τώρα (ή ο SSD ήταν 4GB) :hehe:

Τεσπα, η ιδέα του Theodor μπορεί μια στις 1000 να πιάσει, δεν κόβω και το κεφάλι μου όμως...Θα χρειαστούν δοκιμές ;)

Όσο για το όλο θέμα MLC SSD, μπορεί απλά η OCZ να έβαλε μέσα τα χείριστα JMicron Controllerάκια, ίσως οι άλλες παίζουν με διαφορετικά.

Αν δεν είχαμε το Warranty Void, θα είχα ήδη ανοίξει κανέναν να δω τι παίζει με τα Controller τους - τεσπα, θα το ψάξουμε. Έτσι κι αλλιώς, τα hang-ups κάνουν μπαμ από το πρώτο λεπτό (εδώ το SP1 στα Vista το περνάνε μετά από μισή ώρα και βάλε - όταν οι Mtron κάνουν...8 λεπτά?)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.