Petrossortep Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29, 2008 #1 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29, 2008 Καλημερίζω όλους τους λαμπίτες(αν μπορείς βέβαια να την πεις καλή μέρα τη σημερινή). Το πρόβλημα μου είναι το εξής. Μολίς χθες δικτυώθηκα με conn-x στα 2Mbps και σε όλα τα "γρήγορα" σάιτ -αλλά και σε τεστ σάιτ- που έχω συνδεθεί για να κατεβάσω, η ταχύτητά μου δεν ξεπερνά τα 700Κ. Είναι φυσιολογικές τόσο μεγάλες αποκλίσεις από την ονομαστική ταχύτητα; Εχω διαβάσει και αλλού για πλασματικές ταχύτητες είναι όμως τόσο μεγάλες οι διαφορές;
Petrossortep Νοέμβριος 29, 2008 Author #3 Νοέμβριος 29, 2008 Γεια σου φίλε μου. Επειδή είμαι καινούργιος σε αυτό το θέμα δεν καταλαβαίνω τι εννοείς.Εγώ απλά έκανα τη σύνδεση όπως μου έλεγαν οι οδηγίες με το ενσύρματο μόντεμ baudtec του conn-x.PS:Τελικα συνδέθηκα με το IP μου μέσω ενός άλλου μόντεμ που έβαλα και βρήκα ότι η γραμμή μου είναι στα 768 Kbps. Τους πήρα τηλέφωνο και μου είπαν ότι το πιθανότερο είναι λάθος συγχρονισμός της γραμμής μου, οπότε και θα περάσει ένα συνεργείο από την περιοχή για να λύσει το πρόβλημα.Είδα πάντως στο adslgr ότι πολλοί έχουν το ίδιο πρόβλημα και είναι συνεπώς απαράδεκτο εκ μέρους του ΟΤΕ που δεν ενημερώνει αλλά περιμένει από τον χρήστη να καταλάβει το λάθος( ή την "λαδιά" αν προτιμάτε).
Tsakonas Νοέμβριος 29, 2008 #4 Νοέμβριος 29, 2008 Γεια σου φίλε μου. Επειδή είμαι καινούργιος σε αυτό το θέμα δεν καταλαβαίνω τι εννοείς.Εγώ απλά έκανα τη σύνδεση όπως μου έλεγαν οι οδηγίες με το ενσύρματο μόντεμ baudtec του conn-x.PS:Τελικα συνδέθηκα με το IP μου μέσω ενός άλλου μόντεμ που έβαλα και βρήκα ότι η γραμμή μου είναι στα 768 Kbps. Τους πήρα τηλέφωνο και μου είπαν ότι το πιθανότερο είναι λάθος συγχρονισμός της γραμμής μου, οπότε και θα περάσει ένα συνεργείο από την περιοχή για να λύσει το πρόβλημα.Είδα πάντως στο adslgr ότι πολλοί έχουν το ίδιο πρόβλημα και είναι συνεπώς απαράδεκτο εκ μέρους του ΟΤΕ που δεν ενημερώνει αλλά περιμένει από τον χρήστη να καταλάβει το λάθος( ή την "λαδιά" αν προτιμάτε).βασικα φταιει και λιγακι η συσκευη σου.Αν θες δοκιμασε και με ρουτερ καλο...2ον..:Για να δεις στατς της γραμμης σου πηγαινε στο web interface της συσκευης σου η στο προγραμματακι με το οποιο ερχεται και δες attenuation και γενικα οτιδηποτε stat μετριεται σε db.Απο εκει ρωτας σε adsl .gr αν τα "νουμερα" σου σε db ειναι καλα για ναχουμε εναν μπουσουλα...
Kostas007 Νοέμβριος 29, 2008 #5 Νοέμβριος 29, 2008 υπαρχει και μια περιπτωση να εχεις ΠΟΛΥΥΥ χαλια γραμμη γι αυτο να κλειδωνεις τοσο χαμηλα
jax7480 Νοέμβριος 29, 2008 #6 Νοέμβριος 29, 2008 Ενταξει ποσο χαλια μπορει να ειναι η γραμμη του?Εχω δει Line Attenuation στα 67db και κλειδωνε στο 1Μbit.
Petrossortep Νοέμβριος 29, 2008 Author #7 Νοέμβριος 29, 2008 Συνδεθηκα με το καλό μου μόντεμ(belkin n wireless) τη δευτερη φορά και στο web interface μου έβγαλε attenuation 26db. Λογικά είναι πολύ καλό αυτό.
SirDiman Νοέμβριος 29, 2008 #8 Νοέμβριος 29, 2008 Δεν ειναι και ασχημο Περιμενε λίγες μέρες ισως είναι κάποια βλάβη, όπως σου είπαν
Petrossortep Νοέμβριος 29, 2008 Author #9 Νοέμβριος 29, 2008 ADSL Type Fast Path Status SHOWTIME Downstream Upstream Data rate(Kbps) 768Kb 192Kb Noise Margin 31 31 Output power(dBm) 113 122 Attenuation(dB) 26 11 Από τον οδηγό του ADSLGR:Noise Margin (σε dB) : Εδώ μετράμε τη σχέση που έχει το ωφέλιμο σήμα της γραμμής (signal - αυτό που μεταφέρει τα data μας) αν το διαιρέσουμε με το θόρυβο της (noise) γι αυτό λέγεται και S/N δηλ. Signal/Noise. Αυτό πρέπει να είναι υψηλό θετικό νούμερο και σε κάθε περίπτωση όχι μικρότερο από 6 dB θεωρητικά αλλά στην πράξη κάτω από 10-12 dB έχουμε σοβαρά προβλήματα. Αν είναι λοιπόν μικρότερο ή ίσο του 12 έχεις προβλήματα θορύβου της γραμμής και φυσικά λάθη στο modem/router.Παράδειγμα - το πολύ συχνό S/N = 30dB είναι πολύ καλή τιμή μέτρησης και σύμφωνα με τα παραπάνω σημαίνει ότι το ωφέλιμο σήμα είναι 1000 φορές μεγαλύτερο από το θόρυβο.]Αρα το όριο των 12db σημαίνει ότι το ADSL καλό είναι να παίζει όταν το σήμα είναι 15,85 φορές μεγαλύτερο από το θόρυβο.Line attenuation (εξασθένηση γραμμής σε dB) : Δείχνει πόσο σήμα χάνεται πάνω στη γραμμή (απώλεια σήματος) από αυτό που στέλνεται προς κάποια κατεύθυνση - Αυτό πρέπει να είναι χαμηλό νούμερο και όχι μεγαλύτερο από 60-65 dB. Παράδειγμα - το attenuation (downstream) = 10dB είναι πολύ καλή τιμή μέτρησης και σύμφωνα με τα παραπάνω σημαίνει ότι το σήμα που δέχομαι από το DSLAM είναι το 10% του σήματος που φεύγει από το DSLAM ή αλλιώς ότι το σήμα εξασθενεί 90%. ]Αρα] το όριο των 60db σημαίνει ότι το ADSL καλό είναι να παίζει όταν το σήμα που φτάνει σε μένα είναι το 1 εκατομμυριοστό αυτού που φεύγει από το DSLAM και όχι μικρότερο !!!! (και όμως αντέχει!!! )]Output Power (σε dBm): Δείχνει πόση ισχύ βάζει το modem στη γραμμή για να διατηρήσει το συγχρονισμό (πόσο παιδεύεται το Modem δηλαδή για να διατηρήσει τη γραμμή). Υψηλά νούμερα μεγαλύτερα από 15-16 dBm δείχνουν πιθανά προβλήματα. To dBm σημαίνει ισχύς ανά milliwatt άρα ουσιαστικά με τον τύπο των dB βρίσκουμε το νούμερο και το αυτό που βρίσκουμε το ονομάζουμε mW.Παράδειγμα - το output power (downstream) = 3dBm είναι μια καλή τιμή μέτρησης και σύμφωνα με τα παραπάνω σημαίνει ότι η ισχύς που βάζει το modem στη γραμμή για το downsteam είναι 2mW. Αρα το όριο των 15dbm σημαίνει ότι το ADSL καλό είναι να παίζει με ισχύ όχι μεγαλύτερη από 30mW.]EDIT: To ouput power που έχω είναι χάλια απ'ότι βλέπω. Δεν ξέρω αν θα χρειαστεί και κατ'οίκον service.
dpolal Δεκέμβριος 1, 2008 #10 Δεκέμβριος 1, 2008 Για να ξέρεις αν το πρόβλημα είναι μέσα ή έξω από το σπίτι σου πρέπει να συνδέσεις το router σου εκεί ακριβώς που μπαίνει το καλώδιο του ΟΤΕ.Πολλές φορές οι διακλαδώσεις που υπάρχουν μέσα στο σπίτι προκαλούν τα περισσότερα προβλήματα και τον θόρυβο που ρίχνει την ταχύτητα.Αφού το κάνεις αυτό και διαπιστώσεις ότι το πρόβλημα ΔΕΝ είναι εντός του σπιτιού τότε καλείς συνεργείο για έλεγχο της εξωτερικής γραμμής.Δυστυχώς με το adsl οι περισσότεροι (που το ψάχνουν) κοντεύουμε να γίνουμε καλωδιάδες και ηλεκτρολόγοι.
Petrossortep Δεκέμβριος 2, 2008 Author #11 Δεκέμβριος 2, 2008 Με πήραν σήμερα τηλέφωνο και μου είπαν ότι το έφτιαξαν. Άρα το πρόβλημα ήταν εξωτερικό. Άλλωστε το είχα δοκιμάσει αυτό που λες. Κάτι άλλο που θα ήθελα να ρωτήσω είναι αν μπορεί να υποστεί βλάβη ή οποιαδήποτε άλλη σημαντική φθορά το μοντεμ αν δουλέψει αρκετές ώρες-π.χ 8-με τόσο υψηλό output power. ΥΓ:Έφτιαξε η σύνδεση αλλά το output power αυξήθηκε ενώ το μοντεμ είναι αρκετά ζεστό όπως και πριν. Μου είπαν να το αναφέρω σαν βλάβη γραμμής.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.