SlotKiller Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 28, 2008 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 28, 2008 Καλησπέρα, εχω τραβήξει από το γραφείο (ισογειο) στον πρώτο (σπιτι) ενα καλωδιο δικτυου και εχω φτιαξει μια μπριζουλα. Θελω να αγοράσω ένα Access Point για το σπιτι ωστε να μπορώ να συνδεω λαπτοπ/pc ασυρματα κ ενσυρματα στο δικτυο. Τον ρολο DHCP Server τον έχει το Fritz box που ειναι στο ισογειο.Μετα απο έρευνα εχω καταλήξει στο D-Link DAP-1160 http://www.you.gr/b2c_iqshop/b2c/pd.do?pg=B9DB2168E8D2CF4CA0A6F0609D636F01&pa=7E544138286874479F19AC00A40F59A9Δυστυχως ομως με χαλαει το οτι δεν ειναι draft-N. Σε αναζητηση για draft-N βρηκα το SMC EZ Connect N-Pro http://www.apothema.gr/default.asp?pid=5&itmId=28254&catId=276&la=1και το http://www.play247.gr/index.php?main_page=product_info&products_id=10738...αλλα το κόστος τους ειναι πολυ μεγαλο!Μεχρι 70 το πολυ δινω...Εχει κανεις κατι να προτεινει? Ειτε G ειτε N!Ευχαριστω :flower: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tsakonas Νοέμβριος 28, 2008 #2 Κοινοποίηση Νοέμβριος 28, 2008 εισαι σιγουρος οτι εχεις τοσο μεγαλη αναγκη το draft n και δεν σου αρκουν οι G-TurboG?οι ονομαστικες ταχυτητες απεχουν αρκετα απο τις πραγματικες...και εκτος αυτου στην συσκευη που λινκαρεις ειναι "draft"..δηλ->"προσχεδιο",οχι "τελικο" πρωτοκολλο..υπαρχει η "θεωρητικη" περιπτωση να εχεις προβληματα ασυμβατοτητας μεταξυ 2 τετοιων συσκευων...αλλα εχω και καιρο να ασχοληθω με τα ασυρματα,αν ξερει καποιος καλυτερα ας με διορθωσει παρακαλω...ΥΓ:να προτεινω για πιο οικονομικα να παρεις καρτουλα pci,να την βαλεις σε παλιο πισι+1 αδεια για λειτουργικο του στυλ Ikarus OS/Mikrotik (γυρω 15 ευρω νομιζω) και εχεις ενα πισι που λειτουργει ως AP,η θα αρχισεις κλωτσιες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SlotKiller Νοέμβριος 28, 2008 Author #3 Κοινοποίηση Νοέμβριος 28, 2008 Τα Turbo-G και τα συναφη 108-128 δεν πρεπει να εχεις καρτα δικτυου ιδιας μαρκας??Μια ιντελ καρτα πχ η 5100 δε μπορει να παιξει σε τετοιο mode... (νομιζω) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tsakonas Νοέμβριος 28, 2008 #4 Κοινοποίηση Νοέμβριος 28, 2008 δεν νομιζω ρε συ,ειναι αρκετα διαδεδομενα πρωτοκολλα και θεσμοθετημενα (οχι ντραφτς)..τωρα εχω ακουσει γενικα για ασυμβατοτητες αλλα αρκετα παλια...εξαλλου αν διατρεχεις οντως αυτον τον κινδυνο με το G τοτε τον διατρεχεις 10000 φορες περισσοτερο με το "Ν" που ειναι "ντραφτ" κιολας (δηλαδη ψιλοασαφες) Link to comment Share on other sites More sharing options...
jogi Νοέμβριος 28, 2008 #5 Κοινοποίηση Νοέμβριος 28, 2008 To laptop σου ειναι draft-N? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SlotKiller Νοέμβριος 28, 2008 Author #6 Κοινοποίηση Νοέμβριος 28, 2008 Θελω να παρω ενα Dell Studio 17 και περιμενω πως και πως να φερει η ελληνικη αντιπροσωπεια την εκδοση με τον P8400 (ισως ματαια...). Προφανως μιλαμε για intel 5100 εκει, αρα ναι θα εχει Draft N Link to comment Share on other sites More sharing options...
jogi Νοέμβριος 28, 2008 #7 Κοινοποίηση Νοέμβριος 28, 2008 τοτε το draft-n αξίζει με κλειστα μάτια. Απο προσωπική πείρα με καλό σημα πετυχαινεις χαλαρα 8-9 mbytes/sec ενω με G είσαι στα 2.5 max... Bεβαια εξαρτάται και γιατι το θές. ΠΧ, αν θές να μοιράζεσαι αρχεία απο κάποιον desktop ή streaming video αξίζει. Επιπλέον και η εμβέλεια του Ν ειναι αρκετά καλύτερη. Απο προσωπική εμπειρία επειδή μένω σε μπουκωμένο με G δίκτυα σπίτι (καμια 10αρια πιανω απο το σαλόνι μου) χρειαζόταν γιατι δεν μπορούσα να πιάσω τα full 20mbits της σύνδεσης με το λαπτοπ (έπιανα περι τα 15mbit - 1.8 mbytes/sec) . Με το N κατεβάζω χαλαρα στo 100% της σύνδεσης (2.5 mbytes / sec...).G-turbo στο macbook μου τουλάχιστον δεν παίζει, αφού δεν ειναι και επίσημα πρωτόκολα, ενω το Ν δουλεύει αστεράτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SlotKiller Νοέμβριος 28, 2008 Author #8 Κοινοποίηση Νοέμβριος 28, 2008 ναι κατι τετοιο ειχα και εγω στο μυαλο μου αλλα δεδομενου της διαφορας 100€ με 40€, μαλλον θα παω στο G αφου μαλλον δεν αξιζει για την περιπτωση μου.Anyway ισως κοιταξω να το τρεναρω λιγο... μεχρι να παρω και το λαπτοπ.Εχεις να προτεινεις κατι σε N? (Access Point) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.