KoMM Δεκέμβριος 5, 2008 #21 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 5, 2008 επισης μπορεις να πας να δειρεις τον διπλανοκαι αμα του κλεβει ο απο κατω; Link to comment Share on other sites More sharing options...
iraklisvel Δεκέμβριος 5, 2008 #22 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 5, 2008 Ταπεινή μου άποψη το εξής.Για μένα, αν κάποιος θέλει κάτι το ζητά. Αν στο ασύρματο δίκτυό μου κάποιος μπεί και στείλει και μήνυμα (ξέρουμε ότι γίνεται) ότι αν δεν με πειράζει να του δώσω δίκτυο, τότε θα το κάνω και θα τον νοιαστώ κιόλας!! Γιατί είναι σωστός. Από την άλλη, ο Μέσος mlk Έλληνας θέλει ΚΑΙ να κλέβει ιντερνετ ΚΑΙ να κομπάζει περί αυτού. Αυτό ΔΕΝ γίνεται.Αν λοιπόν κάποιος που είναι και λίγο γνώστης θέλει ιντερνετ, να του δώσω γιατί θα είναι σωστός. Αν θέλει να το παίζει μάγκας ότι δεν έβαλε τηλέφωνο γιατί ο δίπλα εν αγνοία του, του δίνει bandwidth, θεωρώ ότι του αξίζει τιμωρία. Ειλικρινά, δίνω δίκιο σε όποιον δίνει ιντερνετ εφόσον του το ζητήσουν και είναι πολύ μάγκας. Αλλά να μου το παίζει κάποιος γνώστης επειδή ΕΓΩ αφήνω ανοικτό το δίκτυο ΄δημοκρατικά΄, δεν θα το επέτρεπα. Και ΦΥΣΙΚΑ θα έκανα και αντίποινα, που για τους γνώστες είναι χειρότερα απο το να του πάρω απλά .. ιντερνετ.Συγγνώμη αν ακούγεται έντονο, αλλά αν θέλουμε σωστούς ψηφιακούς τρόπους, σε ένα Forum, θα πρέπει να θέλουμε κι αυτό που είπα σχετικά με το ασύρματο ιντερνετ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kreach Δεκέμβριος 5, 2008 #23 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 5, 2008 Έχεις δίκιο, οι περισσότεροι νομίζουν πως σε ένα λαπτοπ όταν δεν υπάρχει κωδικός => ο χρήστης το άφησε εν αγνοια του. Συμφωνώ πως γενικά, ισχύει, αλλά δεν συμβαίνει πάντα. Ομολογώ κι εγώ έχω "κλέψει" από ασύρματα δίκτυα, αλλά το κάνω με μέτρο: ΔΕΝ τραβάω όλο το bandwith για να κάνω download τραγούδια, ταινίες κτλ Απλά αν για κάποιο λόγο "πέσει" το δικό μου, μπαίνω για λίγο και κάνω web surfing απλό (δηλ όχι youtube, αλλά να διαβάσω το email μου, να δω ειδήσεις κτλ).Μπορείς να ρυθμίσεις το router ώστε να μπορούν άλλοι να χρησιμοποιούν το ιντερνετ σου μεν, αλλά αυτό που περισσεύει από τη δική σου χρήση? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tsakonas Δεκέμβριος 5, 2008 #24 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 5, 2008 Μπορείς να ρυθμίσεις το router ώστε να μπορούν άλλοι να χρησιμοποιούν το ιντερνετ σου μεν, αλλά αυτό που περισσεύει από τη δική σου χρήση?QoS is your friend! Link to comment Share on other sites More sharing options...
iraklisvel Δεκέμβριος 5, 2008 #25 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 5, 2008 Αν ο άλλος κατεβάζει ταινίες με το δικό σου δίκτυο κι εσύ σέρνεσαι είναι καφρίλα. Και στην καφρίλα απαντάς αναλόγως, με σκοπό... παιδαγωγικό, να του δώσεις ένα μάθημα και να σώσεις και άλλους ανυποψίαστους απο τον εξυπνάκια. Προσωπικά αν έβλεπα κάποιον να έχει ξεκλείδωτο το δίκτυο, θα του έστελνα κάνα net send μήνυμα να του πω να το φτιάξει, και συνάμα αν ήθελε θα μπορούσε να μου δίνει κι εμένα που και πού. Θα είχα αποδείξει άλλωστε πως είμαι έντιμος. Αν απλά ο άλλος κάνει την κότα και σου γονατίζει τη σύνδεση δεν στέλνεις μήνυμα, στέλνεις κάνα αρχείο.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
morpheus Δεκέμβριος 6, 2008 #26 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 6, 2008 Καλά όλα αυτά που λετε για ανοιχτα wifi, κι εγω αλλωστε θελω να στησω ενα τετοιο, ΑΛΛΑ το AP του σπιτιου εχει 2 ιδιαιτερα χαρακτηριστικα που του κανουν επικινδυνο αν ειναι ανοιχτο σε οπιονδηποτε: δινει προσβαση στο εσωτερικο δικτυο μας, και επιτρεπει σε καποιον να μπαινει στο ιντερνετ με την δικη μας IP (και ευθυνη) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr.Paneas Δεκέμβριος 6, 2008 #27 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 6, 2008 Επαναλαμβάνω, βαλτε WPA2 και MAC Address. Δε σπάει λέμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.