antonis_man Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27, 2008 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27, 2008 Καλησπέρα, χρειάζομαι ένα προγραμματάκι το οποίο να μου δείχνει την κίνηση των πακέτων και την (τις) ΙΡ που χρησιμοποιώ για να καταλάβω αν με κλέβει κάποιος. Η οποιοδήποτε παρόμοιο εργαλείο και μέτρο. Ευχαριστώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
darien Νοέμβριος 27, 2008 #2 Κοινοποίηση Νοέμβριος 27, 2008 Για ασύρματο μιλάς; Στις ρυθμίσεις του ρούτερ σου μπορείς να δεις αν είναι συνδεδεμένος κι άλλος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
neuromancer Νοέμβριος 27, 2008 #3 Κοινοποίηση Νοέμβριος 27, 2008 BWMeterΔεν το έχω χρησιμοποιήσει βέβαια, αλλά φαίνεται να κάνει αυτό που θες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpolal Νοέμβριος 28, 2008 #4 Κοινοποίηση Νοέμβριος 28, 2008 Αν μιλάμε για ασύρματο κοιτάμε στο μενού του router αν έχει συνδεθεί άλλος...Mπορεί να δείχνει και όσα πισί έχουν συνδεθεί so far, δηλαδή από τη στιγμή που το έστησες και μετά. (μπερδεύει λίγο αυτό)Αλλά προτού φτάσεις εκεί το ποιό άμεσο είναι να κοιτάξεις τα λαμπάκια με το activity του router. (αν έχει δηλαδή) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Whitelighter Δεκέμβριος 2, 2008 #5 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 2, 2008 Λοιπόν. Έχω αγοράσει εδώ και κανα χρόνο το modem/router LINKSYS WAG200G διότι στο σπίτι έχουμε 2 Η/Υ, ο ένας (ο δικός μου) είναι σταθερός και ο άλλος (του αδερφού μου) φορητός και μπορεί να συνδεθεί σε LAN ασύρματα. Έτσι, έχω συνδέσει με καλώδιο το modem/router στο δικό μου Η/Υ για να μπαίνω στο internet και ο αδερφός μου συνδέεται ασύρματα μέσω LAN και χρησιμοποιεί κι αυτός internet (ακόμη κι αν ο δικός μου Η/Υ είναι κλειστός). Έχω βάλει Security Mode WPA-Personal και ένα passphrase, το οποίο ζητήθηκε από τον αδερφό μου όταν έφτιαξε τη σύνδεση στον Η/Υ του και από τότε μπαίνει κάθε φορά έτσι (χωρίς να του ζητείται το passphrase). Άκουσα, όμως, ότι κάποιο άτομο που μένει σε μια κοντινή πολυκατοικία μπαίνει στο internet ασύρματα χρησιμοποιώντας αλλουνού σύνδεση και έλεγε ότι γράφει "linksys", που είναι το SSID του δικού μου δικτύου. :eek: Νόμιζα ότι είχα προστασία με το WPA, αλλά ακόμη κι αν δεν είχα, νόμιζα ότι το wireless πιάνει για όλη την πολυκατοικία το πολύ, και όχι ότι φτάνει τόσο μακριά. Δεν ξέρω αν αυτό το άτομο μου «κλέβει» internet (γιατί δεν ξέρω αν είναι δικιά μου η σύνδεση που χρησιμοποιεί), αλλά στην περίπτωση αυτή και σε οποιαδήποτε άλλη παρόμοια περίπτωση, τι ρυθμίσεις πρέπει να κάνω για να μην μπορεί να χρησιμοποιεί το internet μου όποιος θέλει; Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθειά σας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
HotPeanut Δεκέμβριος 2, 2008 #6 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 2, 2008 Για να πιάνει σε διπλανή πολυκατοικία το βλέπω πολυ δύσκολο έως απίθανο. Αλλά για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο βάζεις στο Security Mode: WPA2-Mixed + ένα ισχυρό passphrase και τελείωσες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mech5107 Δεκέμβριος 2, 2008 #7 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 2, 2008 Επίσης, μπορείς να δεις ποια pc είναι συνδεδεμένα στο δίκτυο από το Interface του router. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpolal Δεκέμβριος 3, 2008 #8 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 3, 2008 Επίσης μπορεί ο αδερφός σου να κάνει ένα search με το φορητό στο μπαλκόνι και να δείτε πόσα άλλα ασύρματα δίκτυα υπάρχουν ένα γύρω. (φαντάζομαι ότι δεν είσαι και ο μόνος με linksys)Επίσης μπορείτε να τσεκάρεται από το menu του linksys και να δείτε αν έχουν συνδεθεί άλλες ip σε αυτό εκτός από την δική σας που είναι και το ποιό εύκολο για να καταλάβετε τί γίνεται.Επίσης μπορείτε απλά να ρίχνετε μια ματιά στα activity leds ή το wireless led του Linksys (αν έχει) και να τσεκάρετε αν παρουσιάζει δραστηριότητα ενώ δεν θα έπρεπε. (το φορητό είναι κλειστό δηλαδή).Αφού λοιπόν κάνετε τα παραπάνω και ΟΝΤΩΣ φαίνεται ότι κάτι δεν πάει καλά ΤΟΤΕ μπορείτε να αγχωθείτε ελεύθερα.Δεν καταλαβαίνω γιατί έχεις τόση αγωνία επειδή απλά άκουσες, ότι κάποιος, από κάποια, διπλανή πολυκατοικία χρησιμιποιεί το ασύρματο του γείτονα του...:fight: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaco Δεκέμβριος 3, 2008 #9 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 3, 2008 Αν ο router σου υποστηρίζει SNMP, που αν είναι καινούργιος υποστηρίζει σίγουρα, τότε μπορείς να κατεβάσεις το AdvanceRM... Πολύ καλό εργαλείο και "βλέπει" όλα τα interfaces του router και... είναι Made In Greece... Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly Δεκέμβριος 3, 2008 #10 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 3, 2008 Jaco u rule, τέλοC. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaco Δεκέμβριος 3, 2008 #11 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 3, 2008 Πάντως αυτό το tool δεν το έγραψα εγώ... όντως είναι πολύ καλό πρόγραμμα για remote management του router και μπράβο σε αυτόν που το έγραψε... Link to comment Share on other sites More sharing options...
hipro5 Δεκέμβριος 3, 2008 #12 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 3, 2008 Βρε σεις!......... ΑΝ δεν πληρώνετε για κάποιο συγκεκριμένο πακέτο που να σου λέει ότι ΤΟΣΟ Bandwidth σου δίνουμε το μήνα και από κει και πέρα θα πληρώσεις έξτρα, ΑΦΗΣΤΕ ΑΝΟΙΚΤΟ το ασύρματο δύκτιο για κάνα φτωχαδάκι από δίπλα..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
gijo Δεκέμβριος 3, 2008 #13 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 3, 2008 συμφωνο με το hipro Link to comment Share on other sites More sharing options...
mech5107 Δεκέμβριος 3, 2008 #14 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 3, 2008 Ναι αλλά όταν ο άλλος κατεβάζει torrent την στιγμή που εσύ παίζεις on-line, τι γίνεται? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpolal Δεκέμβριος 3, 2008 #15 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 3, 2008 Ναι αλλά όταν ο άλλος κατεβάζει torrent την στιγμή που εσύ παίζεις on-line, τι γίνεται? Ενεργοποιείς το QOS... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mech5107 Δεκέμβριος 3, 2008 #16 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 3, 2008 Πόσο να σε σώσει και αυτό το καημένο το QOS??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
MadCatMk21416003342 Δεκέμβριος 3, 2008 #17 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 3, 2008 τι ρυθμίσεις πρέπει να κάνω για να μην μπορεί να χρησιμοποιεί το internet μου όποιος θέλει;Δε γίνεται αυτό. WEP/WPA σπάνε μέσα σε λίγα λεπτά.Βάζεις όσο μεγαλύτερα bits key μπορείς και κατά τ'άλλα, όπως σου είπαν - κοιτάς μέσα από το router ποιος είναι συνδεδεμένος. Επίσης, απαραίτητα password και στον ίδιο το router (όχι μόνο στο δίκτυο, στο login του router). Link to comment Share on other sites More sharing options...
kreach Δεκέμβριος 5, 2008 #18 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 5, 2008 Bάλε τότε να ζητά το MAC address. Δεν έχω wireless router, δεν το έχω δοκιμάσει, αλλά αυτό είπε ένας φίλος μου όταν τον ρώτησα πώς εξασφαλίζει την ασφάλεια το wireless router. Link to comment Share on other sites More sharing options...
morpheus Δεκέμβριος 5, 2008 #19 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 5, 2008 Εαν ειναι στη διπλανή πολυκατοικία, μπορείς να κανεις κατι πιο απλό, αν βεβαια το επιτρεπει ο router: να χαμηλώσεις την ισχύ του AP, οποτε να πιανει μονο μεσα στο σπιτι Link to comment Share on other sites More sharing options...
god Δεκέμβριος 5, 2008 #20 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 5, 2008 επισης μπορεις να πας να δειρεις τον διπλανο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.