Jump to content

Πως ενεργοποιείται Dolby True HD 5.1 ήχος σε Matroska

greekfragma

Recommended Posts

Καλημέρες.

Προσπαθώ εδώ και 2-3 μέρες να καταλάβω τι χρειάζεται κανείς για να παίξει Dolby True HD 5.1 ήχο από Matroska αρχείο.

Συγκεκριμένα έχω το KungFu Panda 1080p Blu-ray True HD 5.1 σε μορφή m2ts.

Παρότι το μηχάνημα παίζει και αναγνωρίζει αυτόματα HD υλικό και παίζει πάντα σωστά όλα τα αρχεία με το Kung Fu Panda είπε να με πονοκεφαλιάσει.

PowerDVD8 Ultra και τελευταία έκδοση Media Player Classic δεν θέλουν να δουν οτι υπάρχει English Audio True HD 5.1 ήχος.

κατέβασα το TSmuxer προγραμματάκι που αναλύει τα ts αρχεία και μου δείχνει οτι όντως υπάρχει.Πάρτε και μερικά screenshot γιατί έχω στερέψει από ιδέες και μια βοήθεια θα τη χρειαστώ.

http://www.imagebam.com/image/264bb419342478

http://www.imagebam.com/image/e7768719330372

τα υποστηριζόμενα audio είναι αυτά

Audio Formats

* English Dolby True HD 5.1 Surround (48kHz/24-bit)

* Hungarian Dolby Digital 5.1 (384kbps)

* French Dolby Digital 5.1 (640kbps)

* Spanish Dolby Digital 5.1 (640kbps)

εμένα είπε να εξαφανιστεί απλά η πρώτη επιλογή.:crazy:

Γιώργη για να παίξει υπολογιστής DTS HD και Dolby Digital True HD, χρειάζεται ή η ASUS Xonar HDAV 1.3 ή η Auzentech X-Fi HomeTheater HD. Αν βρεις καμμία από τις δύο στην ελληνική αγορά πάρε μου και μένα μία με το αζημίωτο πάντα.

Μέχρι τότε το καλύτερο που μπορείς να πάρεις από Η/Υ είναι DTS.

Επίσης το m2ts δεν είναι matroska και κανένα mkv δεν περιέχει True HD ήχο. Χρειάζεσαι 1/1 Blu Ray rip και το Arcsoft Total Media Theater, που διαβάζει από φάκελο σε αντίθεση με το Powerdvd 8 που του αφαίρεσαν αυτήν την δυνατότητα. Στην έκδοση 7 υπήρχε.

αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι άλλο.....ο κάθε player δεν μπορεί να κάνει αναπαραγωγή οποιουδήποτε σήματος και να το μετατρέψει π.χ. σε μια απλούστερη μορφή για να ακουστεί από τα ηχεία?

ffdshow για παράδειγμα.....έχει μετατροπή σήματος σε διαφορετικές μορφές.

δεν με νοιάζει να ακούσω true HD 5.1 μιας και δεν έχω και τον πολύ ακριβό εξοπλισμό για να καταλάβω και τη διαφορά......αλλά δεν γίνεται να μετατραπεί έστω σε DTS ή dolby prologic 2?

έχω μπλοκάρει με τη συγκεκριμένη ταινία.....θέλω να ακούσω english audio......μετατροπή ακόμα και σε στερεοφωνικό να γίνει downmix ( ή όπως αλλιώς το λένε) δεν γίνεται?

όλο το hd υλικό που παίζω στο pc είναι πάντα σε DTS και παίζει απροβλημάτιστα ανεξαρτήτως τι σήμα ψηφιακό δίνει η πηγή.....είτε αυτό λέγεται Η264 είτε DD.

Έχω την εντύπωση ότι ο MPC classic, χωρίς να το έχω δοκιμάσει, ότι δεν παίζει m2ts αρχεία ή 1/1 Blu Ray rips.

Και όταν λες υποστηρίζει κανονικά, εννοείς ότι στον ενισχυτή μου θα διαβάζω TRUE HD ή θα κάνει downsampling σε DTS ή DD;

Με βάση ότι κοντά 2 χρόνια τώρα βλέπω αποκλειστικά ΒD και HD-DVD (και όχι DVD ή ματρόσκες κλπ), να πω τα εξής:

1. Αν δεν κάνω λάθος για να διαλέξεις το audio stream που θες (αν δεν είναι default), πρεπει να εχεις το full rip και όχι μόνο το m2ts αρχείο.

Ίσως γίνεται και με κανα remux αλλά δεν έχω ασχοληθεί ποτέ.

2. Η Asus Xonar HDMI υπάρχει κανονικά εδώ και μήνες (Ελλάδα δεν ξέρω αλλά την φέρνεις πανεύκολα από κανα ocers.uk) αλλά έχει χίλια μύρια προβλήματα και αποδείχθηκε μεγάλη αποτυχία (λογικό βέβαια αφού βασίζεται στο TMT που είναι μαύρο χάλι…).

Ίσως αυτός είναι και ο λόγος (software) που αργεί και η Auzentech την δικιά της (την πήγε για τέλος 1/2009)

3. Φυσικά τα νέα φορμά ήχου τα ʽπαίζειςʼ και από αναλογική έξοδο ή ακόμα και ψηφιακή (HDMI) με τις ATI 4000.

Ο μόνος περιορισμός είναι το downsampling που κάνουν και τα 2 players (pdvd 8 ultra, TMT) σε 24/48 (διαφορά όμως που σηκώνει μεγάλη κουβέντα αν ακούγεται ακόμη και σε σοβαρά συστήματα).

Σε κάθε περίπτωση, σε αξιοπρεπή συστήματα, η διαφορά, σε σχέση με τα απλά DD, DTS, είναι μεγάλη.

Φυσικά για να ακούσεις bitstream (aka να ʽδιαβάσειςʼ στον ενισχυτή DD TRUE HD etc) με HTPC πρέπει να περιμένεις την Auzentech.

Αναφορικά με την σύγκριση πάντως (bitstream vs ʽdownsampledʼ) ετοιμάζω ένα συγκριτικό.

4. Το PDVD 8 Ultra είναι μακράν το καλύτερο Player για BD και παίζει (BD επίσημα και HD DVD με ʽχέριʼ) και από δίσκο κανονικά αρκεί να έχεις μετατρέψει την ταινία σε ISO.

Αν δεν απατώμαι δεν υποστηρίζουν Dolby True HD & DTS HD.

Δεν υποστηρίζουν bitstream.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να μεταφερθεί το σήμα ως LPCM 7.1 (απλώς δλδ η αποκωδικοποίηση γίνεται από το player και όχι από τον ενισχυτή).

:)

Έχω την εντύπωση ότι ο MPC classic, χωρίς να το έχω δοκιμάσει, ότι δεν παίζει m2ts αρχεία ή 1/1 Blu Ray rips.

Και όταν λες υποστηρίζει κανονικά, εννοείς ότι στον ενισχυτή μου θα διαβάζω TRUE HD ή θα κάνει downsampling σε DTS ή DD;

Νομιζω το τελευταιο MPC υποστηριζει κανονικα τα m2ts. Κατεβαζω ενα τωρα και για να δοκιμασω. Παντως τα mts τα παιζει σιγουρα γιατι αυτα παραγει η καμερα μου και παιζουν κανονικα.

Αυτο που θα κανει το ffdshow αν δουλευει σωστα οπως λενε ειναι να στελνει ασυμπιεστο audio στο ενισχυτη σου που απλα θα κανει την δουλεια του προ-τελικου. Εσυ δεν θα δεις να αναβει τιποτα σιγουρα.

Δεν μπορεις αυτην την στιγμη να μεταφερεις ψηφιακο σημα true hd audio απο το PC σε ενισχυτη για αποκωδικοποιηση δηλαδη δεν υπαρχει δυνατοτητα για passthrough μεσω hdmi.

Οπως λεει και ο SPC μπορει να γινει αν το σημα αποκωδικοποιηθει στο PC και περασει σαν LPCM αναλογικα.

Εδω λεει μερικα ενδιαφεροντα πραγματακια...

http://www.anandtech.com/video/showdoc.aspx?i=3338&p=2

• 3 months later...

Αναφέρει coming soon

Παιζει και τα εσωτερικα φιλτρα του MPC Home Cinema χρησιμοποιωντας και hardware accelaration αλλα και και με ffdshow κανονικα.

Support for M2TS presentation graphics streams (only for EVR Custom and VMR9 Renderless)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.