Jump to content

P5k boot problem!

athankar

Recommended Posts

Κάθε βοήθεια δεκτή!Το p5k asus που το πήρα με καλές συστάσεις, παρουσιάζει το εξής κουλό. Είτε με ελαφρύ ocing είτε και default, όταν κλείνω από το διακόπτη του pc, την επόμενη μέρα δεν bootαρει σωστά (δεν δίνει σήμα καν στην οθόνη). Με κλείσιμο του τροφοδοτικού για 30' και νεο boot, μια,δύο το πολύ ανοίγει κανονικά (κάποιες φορές θέλει με F1 είσοδο στο bios και χωρίς να θέλει αλλαγή σε κάτι, με save and exit ola ok). Αν το κλείσω απο το τροφοδοτικό, την επόμενη μέρα συνήθως bootarei σωστά!Το ψάχνω εδω και μέρες, το έχουν και άλλοι το ίδιο πρόβλημα, λύση όμως δεν βρήκα. Καμμιά ιδέα?

Τα ιδια και η p5e μου με το αρχικο bios . Tip μπορεις να βγαλεις το ενα stick ram για να μπουταρει κατευθειαν χωρις να πας στην διαδικασια του 30λεπτου ( να κανει ενα boot , να το βαλεις ξανα ( το στικακι για τους πονηρους που καραδοκουν να μπουν στις ατακες . ) . Αυτος και μερικοι αλλοι λογοι ειναι οτι δεν θα αγορασω ξανα asus ειτε ειναι mobo - dvd - vga - mousepad - μπρελοκ.

30 λεπτά? όχι δευτερόλεπτα?

είναι υποτίθεται "εξυπηρέτηση" της asus, ξεκίνησε σαν κάποιος τρόπος αυτόματης επαναφοράς και κολοκύθια, αλλά δεν... κ εμένα μου έσπασε τα νεύρα για να το καταλάβω στην Ρ5Κ black pearl, και την χρυσοπλήρωσα την $%μητρική... άχρηστες τελείως

Problem solved

Παιδες την εχω τη μητρικη,πρεπει να κανεις

1)Βαλε το 1103 ΒΙΟS,κλεισε το τροφοδοτικο,πατα το power button,μετα βγαλε την μπαταρια και κανε reset cmos(βαλε το jumper στη θεση 2-3 για μερικα δλτ) ξαναβαλε την μπαταρια.Πατα default settings στο ΒΙΟS.

2)Στο ΒΙΟS βαλε disable το USB LEGACY

3)Tελευταιο και πιο σημαντικο βγαλε το καλωδιο του πληκτρολογιου απο την μοβο,αν ειναι τυπου USB,η Ρ5Κ εχει boot problem εαν το πληκτρολογιο ειναι USB.Ξεσκονισε το παλιο PS/2 πληκτρολογιο:hehe::hehe: γιατι μονο με αυτο δεν κολλαει στο boot η Ρ5Κ.

Η δικια μου Ρ5Κ δουλευει τωρα στα 450Χ8(3600Mhz) χωρις κανενα προβλημα στο boot ειτε σε επανεκκινηση ειτε μετα απο απενεργοποιηση:T::T:.

Problem solved

Παιδες την εχω τη μητρικη,πρεπει να κανεις

1)Βαλε το 1103 ΒΙΟS,κλεισε το τροφοδοτικο,πατα το power button,μετα βγαλε την μπαταρια και κανε reset cmos(βαλε το jumper στη θεση 2-3 για μερικα δλτ) ξαναβαλε την μπαταρια.Πατα default settings στο ΒΙΟS.

2)Στο ΒΙΟS βαλε disable το USB LEGACY

3)Tελευταιο και πιο σημαντικο βγαλε το καλωδιο του πληκτρολογιου απο την μοβο,αν ειναι τυπου USB,η Ρ5Κ εχει boot problem εαν το πληκτρολογιο ειναι USB.Ξεσκονισε το παλιο PS/2 πληκτρολογιο:hehe::hehe: γιατι μονο με αυτο δεν κολλαει στο boot η Ρ5Κ.

Η δικια μου Ρ5Κ δουλευει τωρα στα 450Χ8(3600Mhz) χωρις κανενα προβλημα στο boot ειτε σε επανεκκινηση ειτε μετα απο απενεργοποιηση:T::T:.

Φίλε Ripper18 τι να πω, τέτοια συγκεκριμένη λύση δεν παιζεσαι, θα το δοκιμάσω άμεσα. Έχω usb keyboard και θα με πειράξει λίγο το παλιό, γιατί το έχω ταυτόχρονα και usb hub και βολεύει, αλλά οκ. Πάντως απίστευτο να μην ασχολείται η asus που έχει πολύ μεγάλο εκτόπισμα σαν εταιρία, να βγάλει ένα σωστό bios.

απίστευτο !

έχω και εγώ την ίδια μοβο και όλως τυχαίως έχω πληκτρολογιο PS2 και όχι USB.

ΒΙΟΣ το 1103 οπως λέτε και δεν αντιμετωπίζω κανένα προβλημα (έχω ΒΙΣΤΑ)

Δηλαδή, αν βάλω USB keyboard λέτε να έχω πρόβλημα ;

Πάντως απίστευτο να μην ασχολείται η asus που έχει πολύ μεγάλο εκτόπισμα σαν εταιρία, να βγάλει ένα σωστό bios.

H ASUS δε διορθώνει δύσκολα προβλήματα. Βγάζει νέα μοντέλα :pleasantry:

Βρηκα κατι αλλο πιο απλο.Βαλτε τις μνημες στα μαυρα slot(παντα με ΒΙΟS 1103)

Ρε φίλε Ripper18, μήπως με παρακολουθείς? Μια που προέβλεψες ότι έχω Usb keyboard, τώρα είδες ότι έχω και τις μνήμες στα κίτρινα slot, με εκπλήσεις! Με πρόλαβες πριν ξεκινήσω το προηγούμενο τρυκ, ευτυχώς, θα κάνω αυτό και θα ποστάρω.

• 4 weeks later...

πάντως για την ιστορία , έχω το απλό asus p5k και με το μαμά bios αλλά και με το τελευταίο πλέον δεν παρατήρησα τίποτα τέτοιο!

έχω usb keyboard & mouse , και επίσης όλα τα slot dimms , αφου έχω 4x1GB ,

μαλλον είμαι κ@#$δος ! :p

Εχω το πισι μου στο σερβις, γιαυτο ακριβως τον λογο που αναφερεται παραπανω!

Μολις με πληροφορησαν οτι η μητρικη, που δεν εδινε καν σημα, ανταλασεται δωρεαν βεβαια,πλαισιο rules!:happy2: αφου ειναι μεσα στην εγγυηση, ( 1χρονος,κ 1 εβδομαδα).

Η νεα που θα βαλουν ειναι η P5N-D, σε νβινντια τσιπσετ! δεν ξερω,λεει αυτο? θα δειξει!

Εχω το πισι μου στο σερβις, γιαυτο ακριβως τον λογο που αναφερεται παραπανω!

Μολις με πληροφορησαν οτι η μητρικη, που δεν εδινε καν σημα, ανταλασεται δωρεαν βεβαια,πλαισιο rules!:happy2: αφου ειναι μεσα στην εγγυηση, ( 1χρονος,κ 1 εβδομαδα).

Η νεα που θα βαλουν ειναι η P5N-D, σε νβινντια τσιπσετ! δεν ξερω,λεει αυτο? θα δειξει!

να σε ρωτήσω μιας και το ανέφερες , στο πλαίσιο σου βάλανε αυτη την μητρική από μόνοι τους επειδή ήταν σε αντίστοιχη τιμή με την p5k ή σε ρωτήσανε ? δηλαδή αν ήθελες να βάλεις κάποια καλύτερη πληρώνοντας την διαφορά?

δηλ. πιστωτικό ?

σε ποιο πλαίσιο πήγες ?

να σε ρωτήσω μιας και το ανέφερες , στο πλαίσιο σου βάλανε αυτη την μητρική από μόνοι τους επειδή ήταν σε αντίστοιχη τιμή με την p5k ή σε ρωτήσανε ? δηλαδή αν ήθελες να βάλεις κάποια καλύτερη πληρώνοντας την διαφορά?

δηλ. πιστωτικό ?

σε ποιο πλαίσιο πήγες ?

Με ρωτησαν, κ το συζητησαμε,αλλα αυτη ειχε διαθεσιμη το υποκαταστημα σε αυτη την τιμη, την αφαιρεσαν υπολογισμενη 105 ευρω!

Παντως επεμενε να βαλει κατι σε ASUS, κ οχι σε GIGABYTE που του ζητησα,σαν μια αλλη, 2η επιλογη!

Τελικά στην P5K-Deluxe με τον Q6600 έχω κι εγώ Boot Problem.

Πρέπει να δοκιμάσω 10-20 φορές για να μπουτάρει το εργαλείο.

Βέβαια αν μπουτάρει μετά δεν κολάει, αλλά είναι σαν να ρίχνεις τάπες σε βαρέλι Jack Daniels.

Επίσης δεν μου πιάνει έναν sata controller που έχω βάλει σε μία pci θύρα.

Εντάξει μπορεί να έχω κάνει και κάποια ******* στο setup, αλλά τα 100+ pc που έχω στήσει στην καριέρα μου ως Χημικός υποδηλώνουν ότι κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Asus.

Ο gznp φταίει, διότι λόγω καλής τιμής παρέβηκα τον βασικό κανόνα που έχω: ΠΟΤΕ ASUS ΜΗΤΡΙΚΗ!!!!!11!1!!1^n

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.