spH3RiCal Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 26, 2008 #1 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 26, 2008 Θελω να βαλω ενα διακοπτη και ενα ροοστατη σε ενα ανεμιστηρα που εχω. Μετα απο σχετικο ψαξιμο και πειραματα κατεληξα οτι ο ροοστατης δουλευει κανονικα στο μαυρο αλλα και "περιορσμενα" στο κοκκινο. Δηλαδη, στο μαυρο θα παει τον ανεμιστηρα απο χαμηλες στροφες στις full ενω στο κοκκινο θα τον παει απο το 0 στις πολυ χαμηλες. Η απορια μου ειναι οτι απο τη στιγμη που το κοκκινο ειναι το +12v και το μαυρο η γειωση κανονικα θε θα επρεπε να δουλευει "κανονικα" στο κοκκινο?Επισης ο διακοπτης δουλευει μονο στο μαυρο.. :S
dpolal Νοέμβριος 26, 2008 #2 Νοέμβριος 26, 2008 Το ένα είναι στα 4 και το άλλο στα 12volt. (κόκκινο, μαύρο) Δεν θυμάμαι ακριβώς ποιό είναι ποιό.Νομίζω ότι το κίτρινο είναι η γείωση.(είμαι ψιλοάσχετος βέβαια και μπορεί να κάνω λάθος)
Mainframe Νοέμβριος 26, 2008 #3 Νοέμβριος 26, 2008 Το κόκκινο είναι 12v και το κίτρινο 5v. Τα άλλα είναι γείωση
spH3RiCal Νοέμβριος 26, 2008 Author #4 Νοέμβριος 26, 2008 Ποια αλλα..? Για 3pin fan λεω Που το κιτρινο ειναι ο rpm sensor, το κοκκινο το +12v και το μαυρο η γειωση (η τουλαχιστον αυτο εβγαλα απο το ψαξιμο)..
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.