Jump to content

Μια ή Δυο σε SLI

sxa

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα παιδια και μπράβο για το φορουμ!:clap:

Εχω ενα παλιο συστημα με:Asus P5N32-SLI,Intel Core2Duo 6400 2.13MHz, 3GB Ram,Τροφοδωτικό 600Watt,3 Σκληρούς, Και καρτα Γραφικων Albatron 7600 GT 256.

Το συστημα ειναι κυρίως για xρηση γραφείου και δεν πρόκειται να πουσαριστει, απλά θέλω καμια φορά να παιζω Fifa09

Θέλω να διαθέσω περίπου στα 250 ευρω για να αναβαθμισω την κάρτα γραφικων.(+ τροφοδωτικό αν χρειαστεί)

Το θέμα εινα το εξής.Να πάρω 2 κάρτες σε διαταξη SLi πχ: 2Χ ASUS EN9600GT/HTDI 512MB PCI-E RETAIL

ή να επενδύσω σε μια ASUS EN9800GTX+ DK/HTDI 512MB PCI-E RETAIL.

Οι δύο 9600 έχουν καλύτερη απόδοση απο μια 9800 ?

Η 9800 θα έχει πολύ πιο σταθερή και στο 95% των περιπτώσεψν ανώτερη απόδοση από τις 2 9600.

Πάντα προτιμούμε την μια κάρτα αντί για 2 εκτός και αν πρόκειται για extreme επιδώσεις. δηλαδή να συνδιάζεις ήδη δυνατές κάρτες π.χ. να βάλεις 2 9800 που είναι γρηγορότερες και από gtx280 (αν και η δεύτερη πάλι θα εχει πιο σταθερή απόδοση.)

Για το συστημά σου πάρε μια 9800gtx+, την πιο φτηνή που θα βρείς (δεν έχουν διαφορές ουσιαστικές). Εάν θέλεις να ανεβάσεις την απόδοση μπορείς να αλλάξεις τον επεξεργαστή με έναν 8400, αλλά τότε πάς μάλλον κοντά στα 320 ευρώ.

οπότε απλώς πάρε την κάρτα. :meeting:

Οι 9600GT σε sli σκοτώνουν πάντως μία 8800gts που είναι λίγο πιο πιο κάτω απο την 9800gtx+

Θυμάμαι που τα έψαχνα στο net

θα έχει πολύ καλύτερη επίδοση με SLI

ΑΛΛΑ όχι ότι δεν θα είναι "άνετος" και πιο "σίγουρος" με μιά 9800Gtx+ !

Kαι θα πρότεινα, αν έχει μικρή διαφορά, την 1GB αν είναι να πάει σε μία κάρτα τουλάχιστον (για να έχει καβάτζα για τα καινούρια games και για πιο μεγάλες αναλύσεις..)

Μου το θύμισες και μένα και έχεις δίκιο, η σιγουριά της 9800gtx+ έχει και το + ότι μπορεί να αναβαθμίσει μετά όμως φαίνετε ότι είναι πιο γρήγορες οι 9600 sli. υπόψην ότι η 9800gtx+ είναι πιο γρήγορη από την 8800gtx που έχει στα review αλλά σε ποσοστό 5-10 %

http://www.firingsquad.com/hardware/geforce_9600_gt_sli_performance/

http://enthusiast.hardocp.com/article.html?art=MTQ3MiwxLCxoZW50aHVzaWFzdA==

αν είναι να πας sli σκεψου και τις 9800gt είναι κοντά σε τιμή και πολύ ανώτερες....

Με το σκεπτικό ότο η μητρική σου είναι για sli και όχι για cf τότε θα σου πρότεινα προσωπικά μία 9800gtx+, αλλιώς πας για sli με την ίδια τουλάχιστον ή ανώτερες γιατί αλλιώς δεν αξίζει αλλά ξεφεύγεις στον οικονομικό τομέα με το sli!Παίρνεις την twintech και σου περισεύουν και 70e από αυτέ που έχει και από εκεί και πέρα παίρνεις μνήμες και έχεις 4gb και είσαι super duber!:T:

αν είναι να πας sli σκεψου και τις 9800gt είναι κοντά σε τιμή και πολύ ανώτερες....

Σωστό, αν και μετά μπαίνει στα χωράφια της GTX260...

Πάντως αν η ανάλυση που θα παίζει δεν θα είναι μεγάλη, αρκεί και με το παραπάνω εδώ που τα λέμε και μία 9800gtx+ 512mb που θα βγεί και πιο φθηνά

δικιο εχουν οι φιλοι απο πανω.αν παιζεις σε τιποτα 1280χ1024 ,παρε καμμια 8800gts πουχει περισσεψει στα μαγαζια και με 110 ευρωπουλα(skroutz it) εισαι υπερκαλυμμενος για το φιφα νομιζω-δεν ξερω τι απαιτησεις εχει το φιφα,αλλα αν η 7600 το τρεχει,η 8800 θα το "μασουλαει" και θα φτυνει τα κουκουτσια του.SLI εχει εξελιχθει και ειναι hype,αλλα ειναι too much για συστημα που δεν ειναι αποκλειστικα για (βαρια) παιχνιδια και σπαταλη ρευματος για συστημα που κανει δουλεια γραφειου.η 9800 παλι μια χαρα καρτα αλλα βολευεσαι και φτηνοτερα.Απο τροφοδοτικο τι εχεις?(θα σε καλυψει δηλ?)

Να θυμήσω ότι o άνθρωπος ζήτησε βοήθεια γιατί θέλει να παίζει FIFA... :flag:

Fifa παιζεις και με μια 8800GT δεν χρειαζεται αναγκαστικα να πας σε 9800GTX....τωρα αν νιωθεις που και που την αναγκη για λιγο Crysis τοτε ενταξει....:to_pick_ones_nose:

Παιδια σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις με καλύψατε ως προς το SLI.

Ξέχασα: Η οθόνη ειναι 22''.

Το Fifa τρέχει σε 1680Χ1050χ32Κ και σε medium detail τσουλάει καλά. Οχι πετώντας αλλα καλά.

Μάλον θα πάω σε μία και μάλον αυτή: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.516199

Μπορείτε να μου πείτε αν τα 512ΜΒ Ram σε σχεση 1GB αλάζουν πολύ την απόδοση μιας κάρτας ή ειναι σχετικό ανάλογα με το παιχνιδι?

Φιλε The_Blade για άλλη CPU το σκεφτόμουνα αλλα δεν θελω να μπλέξω ξανα με update στα bios κτλ που δεν θα μου δινουν και πολλά γιατι το mobo ειναι σχτικά παλιό και υπολογίζω οτι θα εχω bottle nek απο το mobo ουτως ή αλλως.

Σκέφτομαι πειριπου στο πάσχα να αναβαθμισω ολο το πατεκο (Mobo,CPU,Ram) οπωτε λεω να βολευτώ με την κάρτα για την ώρα. Απλά δεν θέλω τοτε να ψάχνω και για κάρτα πάλι.

:hehe::hehe:Οχι ρεσυ δωσε ακομη λιγα και παρε αυτη:rant::rant:

Λές να βγει μάπα φιλε MOD...

Τι καλό παιρνω με 200 ευρόπουλα?

Λές να βγει μάπα φιλε MOD...

Τι καλό παιρνω με 200 ευρόπουλα?

MOS*

πλακα κανω ρε......

Δεν βλεπεις ποια καρτα ειναι ??

Παντως αν θες την γνωμη μου, αυτη η καρτα για αυτο που την θες ειναι μια χαρα....

MOS*

πλακα κανω ρε......

Δεν βλεπεις ποια καρτα ειναι ??

Επειδη το ειδα και λεω ωχ! αν ειναι να εχω δυνατότητες σαν την 7800 μένω και με την 7600 που έχω :D

Η μνήμη της κάρτας απο 512 σε 1GB παίζει ρόλο στην απόδωση?

Επειδη το ειδα και λεω ωχ! αν ειναι να εχω δυνατότητες σαν την 7800 μένω και με την 7600 που έχω :D

Η μνήμη της κάρτας απο 512 σε 1GB παίζει ρόλο στην απόδωση?

θεωρητικα ναι πρακτικα οχι...για σενα δηλαδη θα κανει διαφορα μονο στην τσεπη...να επαιζες σε τιποτα τρελλες αναλυσεις (1920-2560 κλπ) τιποτα βαρια παιχνιδια να πω ΟΚ...αλλα τωρα δεν σε συμφερει.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.