Jump to content

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΓΩΝΙΑΣ ΘΕΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΣΗΣ

koufman

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

εδω και μιαμιση βδομαδα θελω να αγορασω οθονη και δεν μπορω να καταλιξω.

ειμαι μεταξυ της samsung t220hd και της lg m2294d.

και ιο δυο ειναι 22αρες με τηλεοραση.η πρωτη ειναι 170/160 γωνια θεασης και 10000/1 δυναμικη αντιιθεση ενω η δευτερη 176/170 και 20000/1 δυναμικη.τελος η samsung εχει φοβερο disain.κατ ταλα ειναι ιδιες.

εχει μεγαλη σημασια η γωνια θεασης και η δυναμικη για την ποιοτητα της οθονης?

οι διαφορες τους ειναι μεγαλες?:help:

η γωνια θεασης εχει σημασια αν πχ θες να βλεπεις τηλεοραση στην οθονη απο αποσταση με αλλους..τα νουμερα της αντιθεσης παλι ειναι,για να το πω ευγενικα,στα ορια της διαφημιστικης υπερβολης.Διαλεξε αυτη που παιζει καλυτερα τσοντες.

για τι αποσταση μιλαμε?την θελω για το δωματιο

αν ειμαι δηλαδη στην αλλη ακρη του δωματιου με 170/160 γωνια θεασης θα εχω προβλημα?

Για γωνία μιλάμε... όχι απόσταση. Αν η γωνία είναι μικρή τότε αν πας πλαγίως (πρώτος αριθμός) η ποιότητα εικόνας πέφτει αρκετά (ξεπλυμένα χρώματα, χαμηλό contrast, κτλ).

Το καλύτερο είναι να τις δεις να παίζουν δίπλα-δίπλα γιατί υπάρχουν και υποκειμενικά πράγματα.

Ειμαι νεο μελος και δεν το κατεχω πολυ.ευχαριστω παντως.

αν εχεις και κατι παραπανω μα μου πεις θα εισαι πρωτος!:banging:

Ο αδελφός μου αγόρασε το Σάββατο μια samsung 22'' με ενσωματωμένο δέκτη TV και ηχεία, αλλά δε θυμάμαι μοντέλο, θα τον ρωτήσω και θα σου πω.

Εντυπώσεις:

1. Στα σκοτεινά πλάνα, στις άκρες της οθόνης μπορούσες να διακρίνεις μια κοκκινίλα, σαν να φώτιζε ένα φωτοστέφανο, αχνό βέβαια, αλλά υπαρκτό.

2. Η μετακίνηση των ματιών σου κατά μόλις 6-7 εκατοστά πάνω-κάτω, επέφερε αλλαγές στη φωτεινότητα και στο contrast που έβλεπες στην οθόνη.

3. Αν δουλεύεις σε απόσταση 40-50 εκατοστών από την οθόνη, όπως εγώ, θα παρατηρήσεις αλλαγές στη φωτεινότητα και στο contrast στα άκρα σε σχέση με το κέντρο.

4. Το πάνελ της δεν είναι full HD, έχει native ανάλυση 1680 x 1050 (HD Ready δηλαδή).

5. Τα ενσωματωμένα ηχειάκια της δεν είναι πολύ καλά.

Πάντως έχει ωραίο design. Τελικά αυτή πρέπει να είναι, τη βρήκα στο eshop(PER.156542) SAMSUNG LE22S81 22'' LCD TV

EDIT: Δεν είμαι 100% σίγουρος ότι είναι αυτή, θα ρωτήσω και θα σου πω, πάντως τόσο έκανε.

2. Η μετακίνηση των ματιών σου κατά μόλις 6-7 εκατοστά πάνω-κάτω, επέφερε αλλαγές στη φωτεινότητα και στο contrast που έβλεπες στην οθόνη.

oυoυoυoυoυou!!!!!! :TD:

3. Αν δουλεύεις σε απόσταση 40-50 εκατοστών από την οθόνη, όπως εγώ, θα παρατηρήσεις αλλαγές στη φωτεινότητα και στο contrast στα άκρα σε σχέση με το κέντρο.

oυoυoυoυoυou!!!!!! :TD:

απαράδεκτο!

[Πάντως έχει ωραίο design. Τελικά αυτή πρέπει να είναι, τη βρήκα στο eshop(PER.156542) SAMSUNG LE22S81 22'' LCD TV

EDIT: Δεν είμαι 100% σίγουρος ότι είναι αυτή, θα ρωτήσω και θα σου πω, πάντως τόσο έκανε

αυτην που λεω ειναι η τ220hd.μαθε και πες μου γιατι με κεει αμεσα

Δηλαδή θες να πεις ότι δεν είναι όλες οι LCD έτσι; Γιατί και σε EIZO 19'' 4:3 που έχω δει, τα ίδια είναι. Ευτυχώς η δικιά μου στο δικό μου PC σπίτι αλλά και στο γραφείο είναι CRT.

αυτην που λεω ειναι η τ220hd.μαθε και πες μου γιατι με κεει αμεσα

Ε, τι "δικιά σου" δεν την έχω δει. Πήγαινε σε ένα κατάστημα, πάρε μαζί δισκάκι DVD με περιεχόμενο HD με patterns αναφοράς για να τη ρυθμίσεις σωστά (γιατί standard θα δείχνει ό,τι να ναι) και διάλεξε μόνος σου, αν σου αρέσει αυτό που βλέπεις.

EDIT Υπομονή μέχρι αύριο να ξυπνήσει ο brother να τον ρωτήσω.

> paterns αναφορας

κάτι τέτοιο: http://feldoncentral.2150.com/HDNet/large/TestPattern_01.jpg

> Δηλαδή θες να πεις ότι δεν είναι όλες οι LCD έτσι;

όχι βέβαια! Έχει να κάνει με την τεχνολογία του panel. Τα ΤΝ είναι τα χειρότερα σε συνολική ποιότητα εικόνας (αλλά είναι γρήγορα και φτηνά). Τα S-IPS έχουν super εικόνα, 178 γωνία θέασης, αλλά είναι λίγο αργά (και ακριβά).

Δες εδώ: http://www.hardforum.com/showthread.php?t=1039222 για panel types.

Ψάξε εδώ http://www.prad.de/en/index.html να βρεις τι panel έχει η "δική" σου, αν και ποτέ δεν είσαι σίγουρος με τις εταιρίες (π.χ. έχει αναφερθεί αλλαγή panel σε ίδιο μοντέλο).

εδω και μιαμιση βδομαδα θελω να αγορασω οθονη και δεν μπορω να καταλιξω.

ειμαι μεταξυ της samsung t220hd και της lg m2294d.

Αυτή που λες, την samsung t220hd πήρε ο αδελφός μου.

Μου είπε ότι την παρακολουθεί από 50 πόντους μακρυά και αυτό που σου έλεγα για πτώση φωτεινότητας και αλλαγή κοντραστ στα άκρα, δεν το παρατηρεί πολύ, παρά μόνο σε μια γωνίτσα, από τους 50 πόντους μακρυά που την δουλεύει. Και είναι ελάχιστο, δηλαδή δεν τον ενοχλεί, δεν του δίνει σημασία.

Εγώ είμαι απλώς υπερβολικός και δε θα την άντεχα, από τους 40 πόντους που θα την κοίταγα.

Επίσης, εγώ δεν θα την έπαιρνα γιατί δεν είναι FULL HD, δηλαδή ΔΕΝ έχει ανάλυση 1920χ1080.

Ωραία, κι εγώ χθες πήρα την lg m2294d. Πολύ ωραία εξωτερικά, ΠΑΡΑ πολύ καλή σαν τηλεόραση (τουλάχιστον εγώ δεν περίμενα να έχει τόσο καλό δέκτη και τόσο καλές ρυθμίσεις), πολλές εισόδους. Εγώ τη χρησιμοποιώ μόνο σαν τηλεόραση, οπότε δεν είμαι και ο πιο κατάλληλος για να σου πω για τη χρήση της με υπολογιστή. Λίγο που έπαιξα πάντως, δεν ενθουσιάστηκα. Δλδ έχει λίγο backlight bleeding και αν κουνηθείς αριστερά δεξιά έχουν κάποια απόκλιση τα χρώματα, παρόλα αυτά έχω την αίσθηση πως δεν είναι υπερβολικό. Σκεφτόμουν κι εγώ για τη Samsung. Πάντως η LG φαίνεται λίγο καλύτερη και από τα χαρακτηριστικά και από αυτά που λέει ο φίλος από πάνω.

Όσον αφορά στο full hd, είναι τελείως μάταιο να ζητάς κάτι τέτοιο από μια 22άρα. Το pixel στην 22άρα είναι ήδη πάααρα πολύ μικρο. Δεν έχει απολύτως κανένα νόημα το full hd σε αυτή την περίπτωση (εκτός αν έχεις μάτι αετού και βλέπεις τηλεόραση από τα 30 εκατοστά - τότε μη σε νοίαζει, έτσι κι αλλιώς σε 2-3 βδομάδες θα στραβωθείς και δε θα μπορείς να δεις full hd!!! :upside:)

ερωτηση=εχω μια 19 tft και την δουλευω στα 35 cm αποσταση απο τα ματια μου ,με παιρνει για αγορα μεγαλυτερης η θα κανουν πουλακια τα ματια μου:look:

Στα 35 cm.... σαν να την έχεις αγκαλιά δηλαδή...! Τωρα 22άρα π..χ στα 35 εκατοστά.... είναι λίγο κοντά δε νομίζεις?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.