Jump to content

Αθόρυβη 4850 ή 4870

Galioni

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Με ενδιαφέρει να αγοράσω μια από τις δύο κάρτες. Δεν έχω καταλήξει ακόμα σε ποια (θα την δουλεύω σε 22άρα οθόνη στο σύστημα της υπογραφής μου). Έχετε να προτείνετε κάποια με γνώμονα το αθόρυβο και αποδοτικό σύστημα ψύξης;

• Replies 51
  • Created
  • Last Reply

και οι 2 που αναφερεις εχουν το ιδιο θορυβωδες συστημα ειδικα στις υψηλες στροφες...

απο κει και περα κοιτας τι θες να κανεις...

games?? 4870

κατι πιο mainstream 4850...

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις

Ωραίο εργαλείο μόνο που θέλω να τσεκάρω αν θα έχω πρόβλημα με το κουτί γιατί μου φαίνεται μεγάλη...

Είναι προτιμότερα τα παραπάνω ανεμιστηράκια από αυτό;

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.650116

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις

Ωραίο εργαλείο μόνο που θέλω να τσεκάρω αν θα έχω πρόβλημα με το κουτί γιατί μου φαίνεται μεγάλη...

Είναι προτιμότερα τα παραπάνω ανεμιστηράκια από αυτό;

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.650116

Σαν τιμή ναι, σαν απόδοση όχι. Γνώμη μου να κοτσάρεις πάνω ένα nexus στα 8v/650rpm. Θα γλυτώσεις 4,5 euro, και θα έχεις καλύτερη απόδοση...;)

συμφωνώ και γω με άλλα ανεμιστηράκια από τα turbo..Αθόρυβα και κρύα! Καλοδούλευτη!:T:

Gainward 4850 Golden Sample με 1G Ram και o/c απ τη μάνα της 180ευρώ ή GIGABYTE RADEON HD4870 230ευρώ (+20ευρώ για την s1); Αξίζουν τα 70 ευρώ παραπάνω για την 4870..;

Ανάλογα με την ανάλυση που παίζεις, και τις απαιτήσεις σου. Πάντως, 230euro για την απόδοση της 4870 είναι απόλυτα λογική τιμή...

Galioni φίλε μου, για να σου απαντήσω και να σου πω και εγώ τη γνώμη μου θα ήθελα να πεις μόνο μέχρι πόσα χρήματα διαθέτεις.

Εχω τη sapphire 4850 dual slot. Είναι η απο τις πιο φτηνές 4850 και έχει custom pcb. Έχει ψύκτρα του στυλ των intel core duo. Είναι αθόρυβη. Ακούγεται βέβαια το flow του αέρα αλλά δεν έχει υψίσυχνους σπαστικούς ήχους άλλων ανεμιστήρων. Απο oc πάει, με 1.23vgpu, 720 σταθερά(bios moded - 1.158 voltage profile selected). Μετά lockάρει.

Η 4870 είναι απο τη μάνα της στα 750 core + έχει gddr5.

Αν θές απόδοση χωρίς πολλά πολλά mod πάρε 4870. Αλλιώς μια φτηνή αθόρυβη την 4850.

Μέχρι 250 μαζί με την ψύξη. Θα αγοράσω μαζί με την κάρτα και μια οθόνη 22". Η κάρτα λοιπόν θα πρέπει να είναι αθόρυβη και να μπορεί σήμερα και για τουλάχιστον ένα εξάμηνο να μπορεί να υποστηρίξει τη συγκεκριμένη ανάλυση σε high details...

Αν αυτά μπορεί να τα κάνει μια 4850 τότε φυσικά δεν θα σκάσω 250 ευρώ για να τρέχω το 3d mark. Σε ένα 6μηνο (λέμε τώρα) πουλάω την 4850 και παίρνω την τότε κάρτα.

Λοιπόν φίλε μου, αφού είναι να δώσεις 250 και για την ψύκτρα μαζί και είναι γεγονός ότι οι ati είναι πολύ ζεστές κάρτες τότε ή παίρνεις μια 4850 και μια ψύκτρα ή παίρνεις μια 9800GTX+ χωρίς ψύκτρα (άμα θες παίρνεις και ψύκτρα αλλά δεν είναι απαραίτητη αλλά πάντα καλό κάνει) και μέσα από review είναι λιγο καλύτερη (και για αυτό την πήρα και εγώ).

Μέχρι 250 μαζί με την ψύξη. Θα αγοράσω μαζί με την κάρτα και μια οθόνη 22". Η κάρτα λοιπόν θα πρέπει να είναι αθόρυβη και να μπορεί σήμερα και για τουλάχιστον ένα εξάμηνο να μπορεί να υποστηρίξει τη συγκεκριμένη ανάλυση σε high details...

Αν αυτά μπορεί να τα κάνει μια 4850 τότε φυσικά δεν θα σκάσω 250 ευρώ για να τρέχω το 3d mark. Σε ένα 6μηνο (λέμε τώρα) πουλάω την 4850 και παίρνω την τότε κάρτα.

Έχω μια 4850 sapphire με τον Zalman VF900CU και μια 4850 gainward με την accelero S1 fanless (σε σύστημα όμως με καλό airflow). Και οι 2 προτάσεις είναι πολύ αθόρυβες (η δεύτερη είναι απόλυτα αθόρυβη), θερμοκρασίες στην πρώτη 45-64 και στην δεύτερη 60-80 (δεν είναι τραγικό να βάζεις fanless και να έχει καλύτερες θερμοκρασίες από το stock cooler της 4850?).

Και οι 2 δουλεύουν με 22αρες οθόνες, μια 2232 και μια 2253 (η δεύτερη βγάζει και dual screen μαζί με μια eizo 1911). Απόλυτα ευχαριστημένος με απόδοση, δεν θέλω κάτι παραπάνω για τα παιχνίδια (crysis ολα high DX9 - stalker clear sky ολα high και full dynamic lighting).

Μαρέσει η λογική σου για το θέμα κάρτα γραφικών, kudos. Πράγματι, για τον mainstream gamer το σωστότερο είναι να αγοράζει μια κάρτα που να τον καλύπτει στην ανάλυση, και αργότερα να την πουλάει και να πηγαίνει στην επόμενη. Η τεχνολογία καλπάζει σε αυτόν τον τομέα, και τα high end parts απαξιώνονται σε χρόνο dt (ρώτα τα παιδιά που πλήρωσαν τις 260 και 280 προ RV770). Κατά την γνώμη μου, η 9800GTX+ δεν είναι καλή επιλογή από άποψη value/cost, προχώρα σε μια πιο φθηνή 4850...:daisy:

Την περίπτωση να πάρεις μια nVidia 260 την σκέφτηκες? Επιδόσεις όμοια με 4870, μικρότερη κατανάλωση, λιγότερη θερμότητα, λιγότερος θόρυβος. Ούτε aftermarket ψύκτρες ούτε τίποτα. plug'n'play και στα λεφτά που λες. Έχεις και CUDA/physX support.

Φιλε μου τσιμπα τη sapphire 4870 απο το πλαισιο με την ψυκτρα της sapphire.Ιdle 43βαθμους κελσιου και Load 60-65.Απιστευτη καρτα.Απο το internet δεν την βρισκεις πια αλλα αν πας απο κανα καταστημα θα τη βρεις 100%.Ειναι αυτη εδω http://www.sapphiretech.com/gc/products/products_overview.php?gpid=245&grp=3.

με τη μαυρη ψυκτρα.Ειναι στο κουτι το δεξιο το καθετο που ειναι καπως μικροτερο.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.