Jump to content

Dell Monitor

itripman

Recommended Posts

Eγώ έχω περίπου ένα μέτρο απόσταση με την οθόνη.Πάντως συμφωνώ πως οι 24'' είναι η καλύτερη επιλογή σε οθόνη αυτή την στιγμή....

Με κάλυψε ο pitsirikos !

Δεν έχετε μέτρο... οθόνη υπολογιστή είναι που τη βαζεις στο γραφείο και κάθεσε 60-70εκατοστά μακρυά. Αν χρειάζεται να γυρνάω το κεφάλι μου δεξιά αριστερά για να τη δώ όλη... hello και γιούχου! Σα να πας cinema και κάθεσε 1η σειρά.

μέχρι 24 είναι καλά

Εσεις οι 2 δεν πατε καλα:p...η 24 μικρη ? μα καλα βρε παιδια...τα κακομοιρα τα ματακια σας δεν τα σκευτεστε καθολου....?

Δηλαδη αν εχεις 27αρα για το pc για το σαλονι τι εχεις ? 52 ?:p

Για μενα πανω απο 24 θεωρειται overkill παντος...το 24αρι παιζεται...αναλογα και οι αποστασεις...

Pc εχουμε και καθομαστε σχετικα κοντα...αλλιως αν γουσταρεις τα αραλικια και το φραπεδακι στον καναπε... τσιμπα ενα προτζεκτορα σαν τον dubber και καθαρισες;)

Μας παρεξήγησες...

Εγώ το λέω μόνο εξαιτίας της συνήθειας. Δεν είπα ότι θα πάω να αλλάξω την 24άρα που έχω να πάρω μεγαλύτερη, και ούτε ότι δεν είμαι ευχαριστημένος. Απλά όταν το μάτι συνηθίσει δεν του κάνει εντύπωση τπτ. Και σε αυτό συμφωνούν και άλλα παιδιά που έχουν μεγάλα monitor πιστεύω.

Δεν μπορω να καταλάβω γιατί όλοι νομίζουν πως η μεγάλη οθόνη κάνει κακό στα μάτια.. ίσα ίσα που το ότι το μάτι δεν θα μένει στάσιμο αλλά θα "κινείται" πάνω στη μεγάλη οθόνη, είναι καλό!

Στο σαλόνι δηλαδή γιατί έχουμε μεγάλη? Κι όλο θέλουμε μεγαλύτερη? Και μην πείτε ότι την βάζουμε μακρυά.. γιατί και 21'' που είχαμε κάποτε ή ακόμα και 14'', πάλι μακρυά την βάζαμε! Απλά στο pc δεν πάνε τα καλώδια μακρυά ή κάποιοι δεν βλέπουν την γραμματοσειρά! :p

Θεωρώ πως όσο μεγάλο είναι αυτό το "παράθυρο" επικοινωνίας.. είτε ειναι με game είτε με μια απλή εικόνα, μας φέρνει πιο κοντά στην πραγματικότητα του pc..το ζούμε! Χωρίς βέβαια να μου αρέσει να βλέπω άτομα "χωμμένα" εκει μέσα...

Bρε παιδες...εγω ειμαι ακομα στις 17 ιντσες....εχω μια Nec απο το 2002 :D αθανατη με 0 καμμενα pixel και νομιζω πως εχει και καλο πανελ γιατι δεν χαλανε τα χρωματα οταν παω πλαγια κτλπ...

Μας παρεξήγησες...

Εγώ το λέω μόνο εξαιτίας της συνήθειας. Δεν είπα ότι θα πάω να αλλάξω την 24άρα που έχω να πάρω μεγαλύτερη, και ούτε ότι δεν είμαι ευχαριστημένος. Απλά όταν το μάτι συνηθίσει δεν του κάνει εντύπωση τπτ. Και σε αυτό συμφωνούν και άλλα παιδιά που έχουν μεγάλα monitor πιστεύω.

Δεν σας παρεξηγω καθολου...απλα ειπα μια γνωμη...εγω εχω την οθονη στα 50-60 εκατοστα...και λεω πως πανω απο 22 δεν παιρνω...

Μην σας πιανει η καταναλωτικη μανια παιδια...ενγκρατεια..:fun:

Ουτε πολυ μικρη αλλα ουτε και πολυ μεγαλη δεν κανει καλο...μια μεση λυση...οταν επαιζα PS2 στην 14αρα στο δωματιο μετα απο κανενα 6ωρο ποναγανε τα ματια μου..ενω στο pc με την 17αρα ολοκληρες μερες να καθομαι δεν πονανε τα ματια μου...:fun:

Δεν μπορω να καταλάβω γιατί όλοι νομίζουν πως η μεγάλη οθόνη κάνει κακό στα μάτια.. ίσα ίσα που το ότι το μάτι δεν θα μένει στάσιμο αλλά θα "κινείται" πάνω στη μεγάλη οθόνη, είναι καλό!

Κακο στο ματι κανει η μεγαλη οθονη που ειναι σε κοντινη αποσταση...και δεν υπαρχουν μεχρι τωρα οθονες για pc με μεγαλο refresh rate ( Hz ) με αποτελεσμα το ματι να κουραζεται να ''φωτογραφιζει'' συνεχως και με τον καιρο να παρουσιαζει προβληματα..

Στο σαλόνι δηλαδή γιατί έχουμε μεγάλη? Κι όλο θέλουμε μεγαλύτερη? Και μην πείτε ότι την βάζουμε μακρυά.. γιατί και 21'' που είχαμε κάποτε ή ακόμα και 14'', πάλι μακρυά την βάζαμε! Απλά στο pc δεν πάνε τα καλώδια μακρυά ή κάποιοι δεν βλέπουν την γραμματοσειρά!

Στο σαλονι την βαζουμε μακρια διοτι εχουμε χωρο...και καθομαστε στο καναπεδακι...

Επισης στην τηλεοραση δεν παρακολουθεις και την παραμικρη λεπτομερεια...

Βαλε εσυ μια 21'' σε αποσταση 2 μετρα και προσπαθησε να δεις την ωρα κατω δεξια..αμα την δεις..εισαι γατος..

Ουτε πολυ μικρη αλλα ουτε και πολυ μεγαλη δεν κανει καλο...μια μεση λυση...οταν επαιζα PS2 στην 14αρα στο δωματιο μετα απο κανενα 6ωρο ποναγανε τα ματια μου..ενω στο pc με την 17αρα ολοκληρες μερες να καθομαι δεν πονανε τα ματια μου...:fun:

Η 14άρα στο δωμάτιό σου, ήταν παλιά, με το "πολυβόλο", και γι'αυτό έκανε το κεφάλι σου καζάνι μέσα σε λίγες ώρες! Ψάξε λίγο πως δούλευαν τότε οι οθόνες.. Η 17άρα επίπεδη από την άλλη απλά στέκεται μπροστά σου κι αναβοσβήνει τα pixel της...

Κακο στο ματι κανει η μεγαλη οθονη που ειναι σε κοντινη αποσταση...και δεν υπαρχουν μεχρι τωρα οθονες για pc με μεγαλο refresh rate ( Hz ) με αποτελεσμα το ματι να κουραζεται να ''φωτογραφιζει'' συνεχως και με τον καιρο να παρουσιαζει προβληματα..

Στο σαλονι την βαζουμε μακρια διοτι εχουμε χωρο...και καθομαστε στο καναπεδακι...

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί με dvi οι οθόνες πάνε μέχρι 60Hz? Ψάξε το λίγο..

Στο σαλόνι επίσης καθόμασταν μακρυά, επειδή πάντα η οθόνη ήταν μεγαλύτερη και δεν έπρεπε να καθόμαστε κοντά επειδή θα μας "έψηνε" τον εγκέφαλο.. δεν έχεις ακούσει ποτέ καμιά γιαγιά/θεία να σου φωνάζει που λέγανε οι επιστήμονες τότε πως όσο είναι το βάθος της οθόνης, x10 πρέπει να καθόμαστε σε απόσταση?

Επισης στην τηλεοραση δεν παρακολουθεις και την παραμικρη λεπτομερεια...

Βαλε εσυ μια 21'' σε αποσταση 2 μετρα και προσπαθησε να δεις την ωρα κατω δεξια..αμα την δεις..εισαι γατος..

Στην τηλεόραση θες να παρακολουθείς λεπτομέριες.. γι'αυτό βλέπεις ταινίες και διαβάζεις γράμματα όπως στου pc.. και γι'αυτό τρέχουν όοολοι να πάρουν HD πάνελ για να βλέπουν καλύτερα το κωλαράκι του Φρόντο στον Άρχοντα.. :p

Την ώρα την βλέπω άνετα και σου ξαναλέω πως πρέπει να κινούμε τα μάτια μας και το κεφάλι μας στην "επιφάνεια" της οθόνης και να μη μένουμε γκαγκανιασμένοι να κοιτάμε μόνο στο άμεσο/απέναντι/κλειστό οπτικό μας πεδίο.. να βλέπουμε πιο "ανοιχτά" χωρίς να φοράμε παρωπίδες στα πλάγια..

Τέλος, επιμένω σε κάτι μεγάλο επειδή έχω την δυνατότητα να βάλω την οθόνη μου στο 1 μέτρο.. Άλλοι που έχουν μικρότερα γραφειάκια ή κατασκευές που έχουν από πάνω ράφια κλπ κλπ που είναι πιο στενά και πιο κλειστοί χώροι το θεωρώ δικαιολογημένο που μένουν στις 22''..

Η 14άρα στο δωμάτιό σου, ήταν παλιά, με το "πολυβόλο", και γι'αυτό έκανε το κεφάλι σου καζάνι μέσα σε λίγες ώρες! Ψάξε λίγο πως δούλευαν τότε οι οθόνες.. Η 17άρα επίπεδη από την άλλη απλά στέκεται μπροστά σου κι αναβοσβήνει τα pixel της...

Ναι ειναι καθοδικου σωληνα..''πολυβολο'' RGB οπως λες και εσυ ;)

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί με dvi οι οθόνες πάνε μέχρι 60Hz?

Αυτο ακομα δεν το εχω αναλυσει...θα το δω ψαξω ομως...Θα με βοηθουσε πολυ ομως εαν μου το εγραφες με λιγα λογακια :fun:

Μάλλον μας παρακολουθούν απο την DELL...:D

H 27άρα πλέον στα 699 σε 5-7 μέρες, ενώ η 24άρα με 669 σε 3+ weeks...

:offtopic2:

ProPitsiriko$ με ένα μικρό search βρήκα αυτά.. καλό διάβασμα:banging:

http://en.wikipedia.org/wiki/Refresh_rate

http://guildwars.incgamers.com/archive/index.php/t-360140.html συγκεκριμένα το ποστ του vikingod

και αυτό http://forums.techguy.org/hardware/757125-solved-switched-dvi-d-now.html

:offtopic2:

@Delijohn

Το μόνο που άξιζε από όσα είπες παραπάνω είναι το: "...για να βλέπουν καλύτερα το κωλαράκι του Φρόντο στον Άρχοντα.. ".

Είτε βάλεις την 27'αρα στο 1+ μέτρο, είτε βάλεις την 20άρα στα 60 εκατοστά, η εντύπωση (impression) που θα έχει το μάτι σου είναι πάνω κάτω η ίδια. Υπάρχει λίγο μεγάλύτερη πιθανότητα το text στο 1+ μέτρο να είναι λίγο δισδιάκριτο αλλά αυτό γενικά ρθυμίζεται. Άρα αν είναι να έχουμε το ίδο αποτέλεσμα, εγώ προτιμώ να το πληρώσω λιγότερο. Πόσο μάλλον αν είναι να έχω στις 27'' την ίδα ανάλυση που έχω και στις 24'' !

Επίσης, τα τελευταία 1000 χρόνια, τα γραφεία δεν τα φτιάχνουν με βάθος 1 μέτρο οπότε όπως καταλαβαίνεις, το πιο ρεαλιστικό σενάριο είναι το 20άρα στα 60cm και όχι 27άρα στο 1 μέτρο.

Αν θες 27άρα πάσει θυσία για να την έχεις μεγαλύτερη εγώ δεν θα σου όχι. Όταν με ρωτάει όμως ένας υποψήφιος αγοραστης για 24άρα ή 27άρα έχω να του παραθέσω επιχειρήματα. Τώρα αυτά που λες περι κινήσεως του ματιού και του κεφαλιού... LOL και γιούχου. Πήγαινε cinema πρώτη σειρά. Το μάτι σε ένα normal άτομο εστιάζει καλύτερα στα 50-70 εκατοστά γιατί έχει εκπαιδευτεί όλα τα χρόνια από το διάβασμα βιβλίων/περιοδικών που τα κρατάς σε αυτή την απόσταση. Τώρα αν περισσότερο παίζεις παιχνίδια αλλάζει το θέμα. Κάτσε να γράψεις κώδικα ή κανένα book ή να κάνει CAD στο ένα μέτρο που λες σε καθημερινή βάση και έλα να τα δούμε αν θα έχεις την ίδια άποψη.

Σύνοψη:

μεγάλη οθόνη μακρυά τοποθετημένη => λάθος, εκτός αν τη θες και για τηλεόραση, αραχτός από τον καναπέ.

μεγάλη οθόνη κόντα (60-70 cm) τοποθετημένη => το δέχομαι, εφόσον θες μεγάλο χώρο εργασίας για CAD, Photoshop, web design, GUI programming.

Αν η ανάλυση είναι ίδια μεταξύ 24 και 27 προτιμώ τις 24, εκτός ξαναλέω κι αν θέλω να είναι και τηλεόραση.

αυτα

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.