Jump to content

Μεταφορα αρχειων απο ubuntu σε xp με lan

BeetleJuice

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

εχω το κατεβαστηρι μου με ubuntu

οτι κατεβαινει μπαινει σε δικο του φακελο μεσα σενα φακελο στο desktop

θελω να μεταφερω τα αρχεια μου μεσω λαν στο μεγαλο pc για να βλεπω τις ταινιες ή να τρεξω καποια αρχεια ή να κανω καποιο image burn

το θεμα ειναι οτι οταν παω να κανω browse απο το ubuntu στο pc μεσω network , οκ βλεπει windows network , βλεπει sharing folders , αλλα αμα παω να κανω paste ή drag n drop μου λεει κατι για δικαιωματα και τετοια και δεν με αφηνει

τι πρεπει να κανω βρε παιδια για να μην με ρωταει τιποτα και να γινεται ενα ωραιοτατο copy?

επισης γινεται να το κανω αυτο απο τα xp και οχι απο το ubuntu?

δλδ να κανω browse το κατεβαστηρι μεσα απο το καλο pc και να "τραβαω" τα αρχεια στο καλο pc

Παντως τα xp δεν βλεπουν το client που ειναι με ubuntu καν .δλδ αν παω my network places -->workgorup computers δεν βλεπει τιποτα

ευχαριστω

Καλημέρες!

Λογικά, για να βλέπεις φακέλους κλπ. από το ubuntu στα XP, το SAMBA είναι up and running.

Για να δεις λοιπόν το Ubuntu από τα Windows, αρκεί να το ρυθμίσεις κατάλληλα (/etc/samba/smb.conf λογικά είναι το configuration αρχείο του).

Καλύτερα δες κάποιες από τις έτοιμες οδηγίες που κυκλοφορούν, για να ξέρεις τι να κάνεις:

https://help.ubuntu.com/6.06/ubuntu/serverguide/C/configuring-samba.html

http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=202605

http://ubuntu-8-1.blogspot.com/2008/07/how-to-share-domain-in-ubuntu-with.html

http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=971602

Για τα δικαιώματα που λες, είτε αρκεί να κάνεις ένα chmod στον φάκελο που θες, ή θα πρέπει να το ρυθμίσεις κι αυτό μέσω samba.

Με το:

chmod 777 fakelos

δίνει δικαιώματα ανάγνωσης / εγγραφής / εκτέλεσης σε όλους.

ρε παιδια ελεος

να σας πω

ξεχαστε το να βλεπω απο ΧΡ το ubuntu

ας παμε στο αλλο

πως θα γινει να μπορω οταν ειμαι στο κατεβαστηρι να ΣΤΕΛΝΩ τα αρχεια ΣΤΑ ΧΡ με ενα απλο copy paste

δλδ ανοιγω το κατεβαστηρι οκ

ειμαι μεσα

θελω να στειλω ενα φακελο με αρχεια στο καλο μηχανημα

μεσω του δικτυου το βλεπει το καλο μηχανημα

μετα τι πρεπει να κανω για να δεχτει το paste

ειναι δυνατον να θελει τοση δουλεια ενα απλο πραγμα?

Έχεις ενεργοποιήσει την κοινή χρήση στα windows;

Έχεις επιλέξει κάποιον κοινόχρηστο φάκελο; Αν ναι, έχεις τικάρει την επιλογή που λέει να επιτρέπεται η αλλαγή των αρχείων απ΄το δίκτυο;

Αν τα έχεις κάνει όλα αυτά, Μήπως έχεις απενεργοποιήσει την απλή προβολή στον windows explorer και έχεις την καρτέλα Ασφάλεια στις ιδιότητες του φακέλου;

Έχεις καταχωρήσει όνομα χρήστη και κωδικό τα αντίστοιχα που δίνεις στα windows στην samba στο linux;

Παλικάρι, κάποια στιγμή είπα κι εγώ ότι θέλω να έχω ένα φάκελο κοινόχρηστο σε όλο το μικρό μου δικτυάκι.

Η λύση είναι να εισαγάγεις τις ακόλουθες γραμμούλες στο /etc/samba/smb.conf

[Πώς θες να φαίνεται το share]

path = /θέλω εύκολο/folder sharing

guest ok = yes

writable = no

Κι επίσης μέσα στο smb.conf αν δεν τα έχεις ως ακολούθως κάποια στοιχεία μετέτρεψέ τα

usershare allow guests = yes

guest account = nobody

invalid users = root

security = share

workgroup = MSHOME

Εξηγούμαι για να μην παρεξηγούμαι

Η ασφάλεια με αυτά που σου έγραψα πάει περίπατο

στο workgroup βάζεις ότι καταλαβαίνεις

Πες αν θες να σου στείλω έτοιμο το smb.conf

Παλικάρι, κάποια στιγμή είπα κι εγώ ότι θέλω να έχω ένα φάκελο κοινόχρηστο σε όλο το μικρό μου δικτυάκι.

Η λύση είναι να εισαγάγεις τις ακόλουθες γραμμούλες στο /etc/samba/smb.conf

[Πώς θες να φαίνεται το share]

path = /θέλω εύκολο/folder sharing

guest ok = yes

writable = no

Κι επίσης μέσα στο smb.conf αν δεν τα έχεις ως ακολούθως κάποια στοιχεία μετέτρεψέ τα

usershare allow guests = yes

guest account = nobody

invalid users = root

security = share

workgroup = MSHOME

Εξηγούμαι για να μην παρεξηγούμαι

Η ασφάλεια με αυτά που σου έγραψα πάει περίπατο

στο workgroup βάζεις ότι καταλαβαίνεις

Πες αν θες να σου στείλω έτοιμο το smb.conf

δεν με βοηθατε πολυ

ειμαι και εγω ασχετος

εγω εκανα μαουντ το ντραιβ που εβλεπα απο το λινουξ και μετα με αφηνει να κανω κοπυ

κατι τετοιο ηθελα

δεν κανω πολυπλοκα πραγματα

κανονικα δεν χρειαζομαι καν δικτυο με την ευρεια εννοια

απλα να κοπιαρω θελω...

καμια αλλα απλη ιδεα?

επισύναψε εδώ το /etc/samba/smb.conf

σου.

Θα σου επιστραφεί μαζί με την εντολή

sudo /etc/init.d/network restart

για να πάρει άμεσα τις αλλαγές το σύστημά σου

Θα χρειαστεί μόνο το όνομα του workgroup σου και η διαδρομή που θες να κάνεις share

• 3 weeks later...

Ρε παλικάρια της τεχνολογίας δέν χρειάζεται SAMBA server για να δεί απο το ubuntu τα XP.

samba client χρειάζεται...

BeetleJuice πηγαινε στα windows ανοιξε My Computer στο μενου πήγαινε στα Tools>Folder Options>View. Κάτω κάτω υπάρχει το Use Simple File Sharing που χρειάζεται να είναι τσεκαρισμένο. Κανονικά αν δεν έχεις αλλάξει permissions στα αρχεία σου θα μπορείς να αντιγράψεις απο το linux > windows άνετα.

Ρε παλικάρια της τεχνολογίας δέν χρειάζεται SAMBA server για να δεί απο το ubuntu τα XP.

samba client χρειάζεται...

BeetleJuice πηγαινε στα windows ανοιξε My Computer στο μενου πήγαινε στα Tools>Folder Options>View. Κάτω κάτω υπάρχει το Use Simple File Sharing που χρειάζεται να είναι τσεκαρισμένο. Κανονικά αν δεν έχεις αλλάξει permissions στα αρχεία σου θα μπορείς να αντιγράψεις απο το linux > windows άνετα.

εχει δικιο το παλικαρι

μια χαρα κανω copy απλα δεν με αφηνει παντα

καμια φορα τρωει φρικη κ μου λεει οτι δεν εχω δικαιωματα

αναλογα το που τολεω να τα αντιγραψει

αν φτιαξω ενα φακελο και τον κανω mount στο δικτυο μετα τα πεταω ολα εκει απροβ:happy2:ληματιστα

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.