Jump to content

Καμένη MSI αλλάζεται με άλλη μάρκα?? (εντός εγγύησης!)

ΒΑΒΑ84

Recommended Posts

Καλησπέρα!

Έχω μια MSI 6800GT η οποία κάηκε. Είναι εντός εγγύησης. Την πήγα για αλλαγή, το επιβεβαίωσαν, και τώρα μου λένε ότι θα μου την αλλάξουν με μια 7600 GT άλλης μάρκας. Γίνεται αυτό?? Δε λέω από θέμα ποια είναι καλύτερη, αλλά αν στέκει, γιατί απότι ξέρω αν δεν υπάρχει το ίδιο το προιόν γίνεται πίστωση του ποσού.

• Replies 77
  • Created
  • Last Reply

Ναι το ρώτησα για πίστωση γιατί ξέρω απο προηγούμενες περιπτώσεις κ από άλλους... και μου λέει ότι είναι το πιο κοντινό chipset που βρήκαν γιατί η ίδια δεν υπάρχει stock.... και μετά είπαν θα το ξαναδούν. Σήμερα είπαν να πάω να την πάρω την 7600... αν είναι δυνατόν

Ναι φίλε δεν αντιλέγω στο αν είναι καλύτερη η 7600, απλά το θέμα είναι αν γίνονται έτσι αυτά? γιατί μου κάνει πολύ περίεργο... και διαφορετική μαρκα και διαδορετικό chipset απτη στιγμή που είναι εντός εγγύησης!

LOL ! Ε ναι αν δεν έχουν που να τη βρούνε χαίρω πολύ! Απλά ξέρω ότι σε αυτές τις περιπτώσεις κάνουν πίστωση, απτη στιγμή που δεν υπάρχει το ίδιο προιον. Αnyway, το θέμα είναι αν μπορώ να τους πω κάτι πιο επίσημα, σε περίπτωση που κάποιος έχει αντιμετωπίσει παρόμοια περίπτωση. Δεν είχα σκοπό να κάνω συγκρητικό!

Εσύ κάνεις ότι θέλεις και αποφασίζεις τι θες!Δηλαδή άμα θες παίρνεις αυτήν που σου δίνουν ή παίρνεις το πιστωτικό και διαλέγεις μία άλλη και προσθέτεις την διαφορά.

Μιας και το λες, η απόδειξη γράφει πολλά... τότε βλέπεις ήταν απτις καλές! γύρω στα 300Ε....

Λες να παίχει εκεί κάτι?

Αν και ενός φίλου που του είχε καεί motherboard, το είχε πάρει 200Ε και του βαλαν πιστωτικό κανονικά! βέβαια και τότε το επόμενο που πηρε ήταν πιο φτηνό και πολύ καλύτερο, και του έμειναν χρήματα να πάρει και κάτι άλλο!

Μιας και το λες, η απόδειξη γράφει πολλά... τότε βλέπεις ήταν απτις καλές! γύρω στα 300Ε....

Λες να παίχει εκεί κάτι?

Αν και ενός φίλου που του είχε καεί motherboard, το είχε πάρει 200Ε και του βαλαν πιστωτικό κανονικά! βέβαια και τότε το επόμενο που πηρε ήταν πιο φτηνό και πολύ καλύτερο, και του έμειναν χρήματα να πάρει και κάτι άλλο!

Βασικά το πιστωτικό που δικαιούσαι είναι η τιμή που είχε στην αγορά πριν αποσυρθεί και όχι όσο την αγόρασες.Δηλαδή αν την είχες πάρει 300e και τώρα έχει ή αποσύρθηκε με χαμηλότερη τιμή τότε το πιστωτικό σου θα είναι αυτό και όχι όσο την είχες πάρει.(με την προυπόθεση ότι έχει πέσει και αλλάξει η τιμή της γιατί στην περίπτωση που δεν έχει αλλάξει τότε θα πάρεις πίστωση όσο την είχες αγοράσει).

Βασικά το πιστωτικό που δικαιούσαι είναι η τιμή που είχε στην αγορά πριν αποσυρθεί και όχι όσο την αγόρασες.Δηλαδή αν την είχες πάρει 300e και τώρα έχει ή αποσύρθηκε με χαμηλότερη τιμή τότε το πιστωτικό σου θα είναι αυτό και όχι όσο την είχες πάρει.(με την προυπόθεση ότι έχει πέσει και αλλάξει η τιμή της γιατί στην περίπτωση που δεν έχει αλλάξει τότε θα πάρεις πίστωση όσο την είχες αγοράσει).

Ετσι ακριβως ειναι !!

ΔΕΝ ισχύει αυτό, αν δεν υπάρχει το ίδιο προιόν ειναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ βασει νόμου να σου δώσουν πιστωτικό στην τιμή ΑΓΟΡΑΣ.Άρθρο 547 νόμου 3043.

Έχω γράψει σε άλλο φορουμ αναλυτικά, δεν ξέρω αν αφήνουν οι Mod να βάλω λινκ, αν δεν υπάρχει πρόβλημα πείτε μου να το βάλω.:hmm:

ειχα παρει μια καρτα γραφικων προσφατα απο το e-shop και η καρτα ηταν για τον λουτσο...μεσα σε μια εβδομαδα μεχρι να κοπει το πιστωτικο ειχε πεσει η τιμη της 15 ευρα και μου εκοψαν πιστωτικο την τιμη που ειχε τοτε δλδ μειωμενη κατα 10 ευρω.....

Λοιπόν, με τη σειρά:

1ον - Η τιμή της απόδειξης μετράει, ΤΙΠΟΤΑ άλλο. Αν και εφόσον ΑΝΕΒΕΙ η τιμή του προϊόντος στο ράφι, δικαιούσαι τιμή απόδειξης, δεν πα να χτυπιέσαι κάτω. Αντίστοιχα και το ανάποδο (και πιο συχνό).

2ον - Αυτό ΔΕΝ σημαίνει ότι "τι ωραία τι καλά, θα τα κονομήσουμε". Τι εννοώ?

Το κατάστημα βάσει νόμου έχει 3 επιλογές:

- Αντικατάσταση με το ακριβώς ίδιο προϊόν.

- Αντικατάσταση με παρόμοιας/αντίστοιχης αξίας/επιδόσεων προϊόν.

- Πίστωση στην τιμή απόδειξης.

ΑΝ και εφόσον ένα εκ των τριών εκπληρωθεί, ο πελάτης ΔΕΝ μπορεί να ζητήσει κάτι άλλο.

Το ότι σε αρκετά καταστήματα δεν το κάνουμε αυτό, αλλά προσφέρουμε και την πιθανότητα επιλογής στον πελάτη του τι αυτός επιθυμεί, είναι καθαρά πολιτική του εκάστοτε καταστήματος.

Ο νόμος πάντως είναι ξεκάθαρος.

Του τέστειν - αν σου προσφέρει το κατάστημα απευθείας πιστωτικό, δικαιούσαι τιμή απόδειξης.

Είναι μια επεξήγηση που προστέθηκε πρόσφατα (από όσο μου είπαν). Κανονικά έχεις δίκιο, ήταν αντικατάσταση με ίδιο και πίστωση στην τιμή απόδειξης. Αυτό με το παρόμοιων επιδόσεων/αξίας ακούγεται αρκετά "φλου" και πολλοί το ερμηνεύουν διαφορετικά.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.