Jump to content

WD 250GB RE3 Platters?

Shadowjump

Recommended Posts

η σειρά RE 3 της WD φυσάει . Έχετε βέβαια υπόψη σας ότι προορίζονται (και είναι φτιαγμένοι) για raid αλυσίδες και μάλιστα harware raid (δηλ. με controller XOR και λοιπά ) .Οπότε το κόστος ανεβαίνει σημαντικά , αφού μόνο οι controlles είναι αρκετά τσουχτεροί . Εδώ που τα λέμε , αν κανείς θέλει να είναι σοβαρός θα πάει σε hardware raid και όχι στις μούφες τύπου ICH5-6-7-8-9R κ.λ.π. Τόχουμε ξανασυζητήσει το θέμα πολλέ φορές εδώ στο φόρουμ .

Αυτό που λέει ο τύπος για τον 250 RE3 σχετικά με platers αλήθεια είναι , αλλά δυστυχώς η χωρητικότητά τους είναι μικρή , εκτός κιαν τους προορίζεις μόνο για system disks.

Αυτό που λέει ο τύπος για τον 250 RE3 σχετικά με platers αλήθεια είναι , αλλά δυστυχώς η χωρητικότητά τους είναι μικρή , εκτός κιαν τους προορίζεις μόνο για system disks.

Εγώ θα το έθετα: "η χωρητικότητά τους είναι καλή εκτός κι αν τους γεμίσεις με ταινίες και web σαβούρα". :hm: Έχω 250άρη δίσκο με ένα σκασμό λογισμικό και τα 100GB είναι άδεια. Αν στήσω και το 0+1 με 4 RE3 250άρηδες θα έχω 500GB. Χάος....

Με τί τους γεμίζετε ήθελα νά'ξερα...!

Με τί τους γεμίζετε ήθελα νά'ξερα...!

με 0 & 1.....:crazy_pilot:

Μια χαρα ειναι παντως τα 250GB....με 2 δισκάκια παίζεις και ένα ψομβο 0,1 Raid και είσαι αρχηγός...

0+1 με 4 δίσκους. Το mixed raid 0 & 1 εννούσα...αυτό που είναι της μοδός (πώς λέμε "αυτό με τη λαβή)....:p

mixed εννοείς με 2 δίσκους? Όχι δεν θα πάρω. Είναι λίγο μπερδεγουέι σε καταστάσεις προβλήματος. Ο jounior21 πρόσφατα ανέφερε τρελές ιστορίες με χαμένα data στο τέλος. 4 δισκάκια WD να γουργουρίζουν με τρέλα :crazy_pilot:

4 δισκοι σε 0+1 δεν παιζονται, ειναι πολυ γρηγορο και αξιοπιστο.. Το ειχα κανει αυτο με τεσσερις 320αριδες αλλα μου χαλασε ο ενας (φυσικα τα δεδομενα δεν τα εχασα!!:D;)) αλλα το πλαισιο δεν ειχε πια 320αριδες, ειχει μονο 640.. Στην ιδια τιμη βεβαια.. Οποτε πηρα το θηριο τον 640αρη και κανω image καθε εβδομαδα με το acronis το RAID 0 που εχω με τους δυο 320αριδες..

Δεν μπορείς με το Matrix να πάρεις 250ΜΒ από τα 640 για να το δώσεις στο RAID 0+1 και τα υπόλοιπα να τα έχεις χύμα για storage/back-up/whatever? Νομίζω υποστηρίζει τέτοια περίεργα σκηνικά το Matrix.

Λες?? Λολ μπορει αλλα τωρα τον αλλο 320αρη τον εχω σε αλλο PC με λειτουργικο πανω.. Αν εχω χρονο μπορει να κανω καμμια τετοια καγκουρια.. Το θεμα ειναι θα κανει rebuild ας πουμε απο το υπαρχον RAID 0 ή θα μου σβησει τα δεδομενα?!?

Πρέπει να γίνεται. Εδώ κάποιοι έχουν κάνει:

DiskA: partition A1, partition A2

DiskB: partition B1, partition B2

με Α1=Β1 και τα Α2=Β2 στο μέγεθος

Μετά έκαναν RAID0 με τα Α1 και Β1 για να βάλουν OS και εφαρμογές (για ταχύτητα), και RAID1 με τα A2 και Β2 για τα data τους (για ασφάλεια).

Με αυτή τη λογική και αυτό που λέω παραπάνω πρέπει να γίνεται.

Ξερει κανεις τι platter εχουν οι δισκοι? Εχουν το 320αρι του 320 RE3 ή το 250αρι? Ή ακομα μικροτερο? :hmm:

http://www.savana.com.tr/BasinBultenleri/WD/2008/Agustos/27-08-2008/WDRE3_Spec_sheet_(250-1TB).pdf

1 platter σε 250άρη και 320άρη, 2 σε 500άρη, 3 παραπάνω

edit: ότι νά'ναι απάντησα... δεν κατάλαβα την ερώτηση - το αφήνω μήπως και θέλει κανείς τα specs side-by-side

http://www.savana.com.tr/BasinBultenleri/WD/2008/Agustos/27-08-2008/WDRE3_Spec_sheet_(250-1TB).pdf

1 platter σε 250άρη και 320άρη, 2 σε 500άρη, 3 παραπάνω

edit: ότι νά'ναι απάντησα... δεν κατάλαβα την ερώτηση - το αφήνω μήπως και θέλει κανείς τα specs side-by-side

1 platter, μα τί platter?....Δεν λένε τί παίζει στο spec sheet...

αυτά είναι εταιρικά μυστικά... δεν τα λένε

όμως... από τα υπόλοιπα specs μπορείς να κάνεις κάποιες λογικές εικασίες. Ας πούμε ο 750 και ο 1000 φαίνεται ότι είναι η ίδια συσκευή (3 plattes με 5 heads ο 750 - 3 platters με 6 heads o 1000 - δηλαδή άφησαν μια επιφάνεια εκτός). Το ίδιο και ο 250 με τον 320 που φάινεται να έχουν ίδια specs παντού εκτός από τη χωρητικότητα.

Αν κρίνω από το ότι ο 250 και ο 320 έχουν την ίδια stated επίδοση (118MB/s) και έχουν 1 platter και μόνο διαφορά στις κεφαλές, τότε μπορώ να πώ πως έχουν ίδιο platter density...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.