Jump to content

Προβλημα ΧΡ & Vista

niklaspapas

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Γεια σας!

Ειμαι καινουργιος στο Forum σας και ερχομαι εδω με ενα προβλημα και παρακαλω αν καποιος ξερει να μου το λυση.

Πρι απο καιρο ειχα εγκαταστηση μαζυ με τα ΧΡ που εχω και τα Vista στον αλλο δισκο που εχω.Οταν λοιπον ανοιγα τον Η/Υ στο με πηγαινε στην επιλογη του Boot ποιο απο τα δυο ηθελα να συνεχισω (XP h Vista).

Μετα απο λιγο ομως δεν μου αρεσε αυτη η επιλογη που εκανα και μεσα απο Disk Managment εσβυσα τα Vista.Καλως μεχρι εδω.Αλλα εξακολουθει να με παραπεμπει στην επιλογη XP η Vista,κι'αυτο μου ειναι πολυ ενοχλητικο.Ξερει κανεις να μου λυση το προβλημα,δηλ να μπουταρη οπως πριν στα ΧΡ κατευθειαν!

Ευχαριστω εκ των προτερων για οποιαδηποτε απαντηση-λυση του προβληματος μου

Νικλας Παπας:getlost:

λοιπόν φίλε πρέπει να επαναφέρεις το MBR (Master Boot Record) που είχαν τα ΧΡ.

Μπορώ να πω ότι είσαι και τυχερός, γιατί υπήρχε μια μικρή περίπτωση να σβηνόταν και αυτό των Vista οπότε θα έμενες χωρίς PC.

πως θα γίνει αυτό:

1)βάζεις στο pc το cd των ΧΡ και εκκινείς τον υπολογιστή με το δισκάκι

2)επιλέγεις το Repair Console με το πλήκτρο R όταν στο αναφέρει

3)πληκτρολογείς fixmbr και επιλέγεις ποια είναι η εγκατάστασή σου

4)πατάς exit και κάνει επανεκκίνηση

(αν δεν γίνει τότε μετά το FIXMBR δίνεις και το FIXBOOT)

Πηγαινεις στο εικονιδιο στην επιφανεια εργασιας "Ο Υπολογιστης μου" - My computer και πατας ΔΕΞΙ κλικ και ιδιοτητες.

- Πηγαινεις στην καρτελα για προχωρημένους

- Κανεις κλικ στο κουμπι Ρυθμιση στην επιλογη Εκκινηση και αποκατασταση

- Εκει πατας το μοναδικο κουμπι που λέει επεξεργασια και σου βγαζει ενα παραθυρο απο το σημειωματαριο με το ονομα boot.

- Εκει σβήνεις την γραμμη που λεει για τα VIsta

Ενδεικτικα εμενα το αρχειο ειχε αυτα που ειναι με ενα λειτουργικο

[boot loader]

timeout=30

default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS

[operating systems]

multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect

post-1125-1416073720,2536_thumb.jpg

ναι, φίλε σκέψου όμως ότι χρησιμοποιεί το ΒΟΟΤ των Vista, θα γίνεται μέσα από τα XP αυτό???

ναι, φίλε σκέψου όμως ότι χρησιμοποιεί το ΒΟΟΤ των Vista, θα γίνεται μέσα από τα XP αυτό???

Φιλε μου δεν ξερω τι χρειαζεται ο υπολογιστης του, αν τον ειχα εδω θα σου απαντουσα στην ερωτηση.

Ας ξεκινησει με τα πιο απλα και γρηγορα tips, και αν δεν λυθει το προβλημα του ας προχωρησει και στις υπολοιπες ενεργειες.

*Παιζει ο Bootloader των vista να εμεινε στον δευτερο σκληρο του δισκο - που ειχε τα Vista.

Περιπου το ιδιο θεμα

http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=65826

πάντως με αυτό που προανέφερα γίνεται 100% γιατί συμβαίνει το ίδιο μετά από απεγκατάσταση linux και την επαναλαμβάνω τη διαδικασία αρκετά συχνά στα pc μου :)

Παιδια ευχαριστω για τις απαντησεις σας απ'ολους οσοι τις κανατε.Το ελυσα το προβλημα με το εξης προγραμμα τελικα.Πηγα στο σαιτ neosmarttechnologies και κατεβασα ενα προγραμμα που λεγεται easy bcd1.7.2. Το εγκαταστησα και πηγαινοντας στο ADD&REMOVE ENTRIES εντοπησα την επιλογη windows earlier entrys & Vista.Διεγραψα το Vista και ως δια μαγειας στην αμεσως επανεκκινηση μπουταρε κατ'ευθειαν στα XP.

Ευχαριστω για τις απαντησεις σας αλλη μια φορα

ΝικλαςΠαπας :jump1:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.