Jump to content

AMD Deneb X4 (Update :officially Phenom II X4)

felix

Recommended Posts

• Replies 701
  • Created
  • Last Reply

Το έχω ξανα πεί.Έχω και την Destroyer.Έχω και την Μ3Α79-Τ.

Στα 3D,an h destroyer δεν τα πάει ελαφρά καλύτερα τότε είναι ακριβώς ίδιες.

Στα 2D δεν το συζητάμε,ότι βγάζει η μία βγάζει και η άλλη.Δοκιμασμένο.

Αναφερόμουν σε ΑΤΙ κάρτα γραφικών...Αναρωτιέμαι αν κάνεις pair τους επεξεργαστές με μια 4870 1gb ποια θα είναι η διαφοροποίηση των επιδόσεων σε σχέση με nvidia σε όλα τα συστήματα σε game benching.

1) Δεν είχαμε 9950, δυστυχώς :upside: Ξέρω ότι θα ήταν καλό να υπήρχε, αλλά απλά δεν είχαμε :/

2) Για τις θερμοκρασίες το σκεφτήκαμε όλοι, αλλά...δεν υπάρχει τίποτα που να τον διαβάζει! Η V8 γενικά φαινόταν ψυχρή (άντε να έπιασε καμιά 40-45άρα με το θερμόμετρο στα 3.7?), ενώ μακράν το πιο ζεστό ήταν το nForce 780a, που έπιανε και 60άρες στα άγρια load.

Fair enοugh, thanks...^^

Translated το review στο forum του hardocp ε? Αν και το χαρακτηριζουν semi-decent :rolleyes:

Οτιδήποτε δεν μπορούν να το διαβάσουν οι Αμερικάνοι οff the book είναι half decent. Ζώα.

αχ,γιατί με κάνετε να επαναλαμβάνομαι?

Έχω στην διάθεσή μου και μια M3A79-T(790FX + SB750).

Mε κάποιες δοκιμές που έκανα τα board έχουν ίδιες επιδόσεις.

Μπορεί στα 3d το Destroyer να είναι και κάτι ψιλά καλύτερο

αχ,γιατί με κάνετε να επαναλαμβάνομαι?

Έχω στην διάθεσή μου και μια M3A79-T(790FX + SB750).

Mε κάποιες δοκιμές που έκανα τα board έχουν ίδιες επιδόσεις.

Μπορεί στα 3d το Destroyer να είναι και κάτι ψιλά καλύτερο

ΟΚ.Σύγγνώμη δεν το είδα.Απλά είχα την εντ'υπωση ότι το 790 ήταν πιο γρήγορο.Και πάλι μπράβο.

Χεχ σιγα βρε AN7 OverClocker μη το δειρεις κιολας το παιδι :p

Απ'οτι φαινεται δεν εισακουσες στην λαικη εντολη που ζητησε 790 και νατα τωρα,σε πρηζουν! :haha:

Χωρίς να θέλω να γίνω ο κακός της παρέας έχω να δηλώσω τα εξής:

Ωραίο review, αρκετοί επεξεργαστές μέσα, αρκετά test, την παλεύει ο phenomII ΑΛΛΑ

που μας χρησιμεύουν τα υπόλοιπα benches εκτός των winrar/gaming;

Βλέπουμε το memory bandwidth, πόσο γρήγοροι είναι στο σκάκι κλπ αλλά δεν θα ήταν καλύτερο να είχαμε δύο τρία benchmarks με video/audio/image edit, ποσο γρήγορα φορτώνουν τα windows και άλλα που τα χρησιμοποιούμε καθημερινά.

Δεν λέω, αυτά τα benchmarks δείχνουν πόσο δυνατός είναι ο επεξεργαστής και τι δυνατότητες έχει ΑΛΛΑ τα καθημερινά προγράμματα έχουν χάλια κώδικα/έχουν άλλη φιλοσοφία διαχείρισης πόρων +++ και βγάζουν άλλα αποτελέσματα.

Ελπίζω να καταλαβαίνετε τι εννοώ. Για ΚΑΝΕΝΑ λόγο δεν υποτιμώ την ΧΡΗΣΙΜΗ και ταυτόχρονα ΧΡΟΝΟΒΟΡΑ δουλειά σας, απλά ήλπιζα να ξεφύγετε από το κατεστημένο και να κάνετε λίγο πιο χρήσιμες προς τον μέσο χρήστη μετρήσεις.

ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ REVIEW

Χωρίς να θέλω να γίνω ο κακός της παρέας έχω να δηλώσω τα εξής:

που μας χρησιμεύουν τα υπόλοιπα benches εκτός των winrar/gaming;

Βλέπουμε το memory bandwidth, πόσο γρήγοροι είναι στο σκάκι κλπ αλλά δεν θα ήταν καλύτερο να είχαμε δύο τρία benchmarks με video/audio/image edit, ποσο γρήγορα φορτώνουν τα windows και άλλα που τα χρησιμοποιούμε καθημερινά.

Δεν λέω, αυτά τα benchmarks δείχνουν πόσο δυνατός είναι ο επεξεργαστής και τι δυνατότητες έχει ΑΛΛΑ τα καθημερινά προγράμματα έχουν χάλια κώδικα/έχουν άλλη φιλοσοφία διαχείρισης πόρων +++ και βγάζουν άλλα αποτελέσματα.

Ελπίζω να καταλαβαίνετε τι εννοώ. Για ΚΑΝΕΝΑ λόγο δεν υποτιμώ την ΧΡΗΣΙΜΗ και ταυτόχρονα ΧΡΟΝΟΒΟΡΑ δουλειά σας, απλά ήλπιζα να ξεφύγετε από το κατεστημένο και να κάνετε λίγο πιο χρήσιμες προς τον μέσο χρήστη μετρήσεις.

ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ REVIEW

Κοίτα να δείς,Πρώτα απ όλα καλά κάνεις και επισημαίνεις ατέλειες και ελλείψεις :)

Το Everest μας δίνει μια γενική άποψη για την δύναμη του επεξεργαστή καθ αυτού και τις μνήμες με το ανάλογο τεστ.

Για το photo editing ας πούμε το subtest του Everest photoworxx αυτό κάνει :)

Κάνει πολλές διεργασίες photo editing

ill

Flip

Rotate90R (rotate 90 degrees CW)

Rotate90L (rotate 90 degrees CCW)

Random (fill the image with random coloured pixels)

RGB2BW (colour to black & white conversion)

Difference

Crop.

Video editing θα ανεβάσουμε σε μερικά μόλις λεπτά :)

Όντως τους περισσότερους τους ενδιαφέρουν τα τελευταία του review μα τα υπόλοιπα tests δε παύουν να αποτελούν ένδειξη του πώς επηρρέαζεται ο χρήστης καθημερινά.

Προσωπικά μ'ενδιαφέρει ας πούμε πολύ το photo editing και τα fractals (άλλα από αυτά που αναφέρθηκαν αλλά και πάλι..)

Έεεελα και το βελτιώνουμε

EDIT: @AN-7 Στο quote που έκανες έχεις αφαιρέσει μία σειρά που μειώνει την κακία του post μου :p

Τι ρόλο παίζει ρε l2phile ο επεξεργαστής στο θέμα του χρόνου που θέλει να κάνει boot το σύστημα ?

Να μας τρελλάνεις θες ?

Δεν ξέρω πλέον αν με τους καινούριους επεξεργαστές, η ισχύς είναι τόσο μεγάλη, που ο επεξεργαστής στο boot έχει bottleneck λόγω ταχύτητας σκληρού (οπότε και μία τέτοια μέτρηση είναι άχρηστη), αλλά όταν υπερχρόνιζα την pc-άρα μου, όσο ανέβαινα ο χρόνος μειωνόταν.

Αύριο κάποια στιγμή θα ανέβουν και 3(τελικά) επιπλέον παιχνίδια.

UT3 + Enemy Territory:Quake Wars + GTA iV αν όλα πάνε καλά.

Αυτά βέβαια θα ισχύσουν και στο clock to clock comparison όπου τελικά θα γίνει στα 3700mhz.

Επίσης θα προστεθεί και ο Agena 9950 στα 3G για clock to clock comparison με τον Deneb.

Αυτά :)

Αύριο κάποια στιγμή θα ανέβουν και 3(τελικά) επιπλέον παιχνίδια.

UT3 + Enemy Territory:Quake Wars + GTA iV αν όλα πάνε καλά.

Αυτά βέβαια θα ισχύσουν και στο clock to clock comparison όπου τελικά θα γίνει στα 3700mhz.

Επίσης θα προστεθεί και ο Agena 9950 στα 3G για clock to clock comparison με τον Deneb.

Αυτά :)

Αυτά είναι!...:dance3:

Μιας και μιλάμε για OCed comparison από του χρόνου. Υπάρχουν σκέψεις για το παράλληλο OC στο nb του phII? To ρωτάω καθώς είναι ένα ακόμα από τα σημεία ενδιαφέροντος του phII, και θα ήταν ενδιαφέρον να δούμε αν και πόσο scaling υπάρχει στην απόδοση. Δεν χρειάζεται να προσθέσετε κατηγορία ή νούμερα στο review ντε και καλά, απλά μια δειγματοληπτική αναφορά θα ήταν υπεραρκετή.

Επίσης, θα ήταν εύκολο τουλ ένα συγκριτικό παιχνιδιών να το κάνετε και με κοινή ATI κάρτα? Το διαφημιζόμενο fusion του phII με την ATI και το 790fx/gx είναι κάτι επίσης ενδιαφέρον για τον επεξεργαστή, και όπως έχω γράψει και πιο πίσω μέσα στο thread, στην περίπτωση που υπάρχει διαφοροποίηση τότε έχετε βγάλει λαβράκι.

Αυτά είναι!...:dance3:

Μιας και μιλάμε για OCed comparison από του χρόνου. Υπάρχουν σκέψεις για το παράλληλο OC στο nb του phII? To ρωτάω καθώς είναι ένα ακόμα από τα σημεία ενδιαφέροντος του phII, και θα ήταν ενδιαφέρον να δούμε αν και πόσο scaling υπάρχει στην απόδοση. Δεν χρειάζεται να προσθέσετε κατηγορία ή νούμερα στο review ντε και καλά, απλά μια δειγματοληπτική αναφορά θα ήταν υπεραρκετή.

Επίσης, θα ήταν εύκολο τουλ ένα συγκριτικό παιχνιδιών να το κάνετε και με κοινή ATI κάρτα? Το διαφημιζόμενο fusion του phII με την ATI και το 790fx/gx είναι κάτι επίσης ενδιαφέρον για τον επεξεργαστή, και όπως έχω γράψει και πιο πίσω μέσα στο thread, στην περίπτωση που υπάρχει διαφοροποίηση τότε έχετε βγάλει λαβράκι.

To ο/ced comparison εννοείς το συγκριτικό @ 3700?

Ισως να σηκωθεί αύριο η μεθαύριο :)

To nb και το HT link του pii είναι ορισμένα στα 2250 με τις μνήμες στα 1200.Μου είναι όμως λίγο δύσκολο όμως να συγκρίνω default nb/htlink με o/ced nb/htlink λόγο πίεσης χρόνου

Να τρέξω εννοείς με την 4870 στο 790 και άλλη μια γύρα στην Evo με τον Q9550 ας πούμε?

Μόνο για 3d θα την παλέψω.

Ισως να σηκωθεί αύριο η μεθαύριο :)

:happy2:

To nb και το HT link του pii είναι ορισμένα στα 2250 με τις μνήμες στα 1200.Μου είναι όμως λίγο δύσκολο όμως να συγκρίνω default nb/htlink με o/ced nb/htlink λόγο πίεσης χρόνου

Δεν σου λέω συστηματικά (δλδ κατηγορία όπως το turbo στους i7), αλλά δειγματοληπτικά σε 2-3 tests. Δεν χρειάζεται καν να προσθέσεις νούμερα στο review, μια αναφορά στα συμπεράσματα θα ήταν αρκετή...

Να τρέξω εννοείς με την 4870 στο 790 και άλλη μια γύρα στην Evo με τον Q9550 ας πούμε?

Απλά λέω πιάσε ένα από τα παιχνίδια που τεστάρεις (ας πούμε αυτό με το πιο γρήγορο bench<---XD), και τρέξε τα ίδια benches με 4870 και 260 216. Αν βρούμε διαφορά στην διαφορά (lol) των επιδόσεων ανάμεσα τους, σημαίνει πως είτε η AMD έχει προχωρήσει σε κινήσεις για πιο smooth intergration των ATI μητρικών στην πλατφόρμα της, είτε η ATI ρίχνει τις επιδόσεις όταν γίνεται paired με intel cpu. Either way, ενδιαφέρον θα είναι....:victory:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.