greekfragma Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 28, 2008 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 28, 2008 Ύστερα από πολλαπλές αναφορές και συζήτηση σύνταξης επιστολής, μία μερίδα συνδρομητών του παρόχου Forthnet προχωρούν σε μαζική διαμαρτυρία λόγω των ιδιαίτερα σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει το δίκτυο της εταιρείας τους τελευταίους 2 μήνες. Πιο συγκεκριμένα, η διαμαρτυρία αφορά προβλήματα με χαμηλές ταχύτητες & υψηλά pings κατά τις ώρες αιχμής που έχουν διαπιστωθεί ότι οφείλονται σε υπερφόρτωση των εθνικών & διεθνών κυκλωμάτων της εταιρείας.Όσοι είστε συνδρομητές και αντιμετωπίζετε επιβεβαιωμένα τέτοιου είδους προβλήματα (όχι άλλου είδους, όπως χαμηλό συγχρονισμό ή αποσυγχρονισμούς), είστε καλοδεχούμενοι να συμμετάσχετε μαζί μας στην διαμαρτυρία που θα σταλεί στην Forthnet και θα κοινοποιηθεί σε αρμόδιους φορείς (ΕΕΤΤ, ΚΕΠΚΑ, ΕΚΠΟΙΖΩ, ΙΝΚΑ, Υπ. Ανάπτυξης, Συνήγορο του Καταναλωτή, ADSLgr) καθώς και σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.Παρακαλείστε όσοι συνδρομητές, επιθυμείτε να συμμετέχετε, παρακαλείστε να στείλετε το συντομότερο τα εξής στοιχεία στην nmavro73: * Ονοματεπώνυμο συνδρομητή (πχ Γιάννης Παπαδόπουλος) * Το Forthnet e-mail σας (πχ giannispap60@ath.forthnet.gr) * Περιοχή-Πόλη (πχ Ψυχικό, Αθήνα)Σημείωση: τα προσωπικά στοιχεία των συνδρομητών θα χρησιμοποιηθούν μόνο για την παρούσα επιστολή και θα σταλούν μόνο στην Forthnet & στην ΕΕΤΤ, σε κανέναν άλλο φορέα.κάνω απλά μια αναδημοσίευση από το forum του adslgr.comΟι συμμετοχές κλείνουν την ΠαρασκευήΠηγήhttp://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=241998:help1:Υ.Γ. σαν είδηση στην κεντρική δεν θα ήταν άσχημη ιδέα νομίζω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aligator21 Οκτώβριος 29, 2008 #2 Κοινοποίηση Οκτώβριος 29, 2008 Ήδη έχω στείλει τα στοιχεία μου στην nmavro73. Η κατάσταση της Forthnet είναι απελπιστική τις τελευταίες εβδομάδες. Σε ώρες μη αιχμής από rapid χτυπάω 1.3 - 1.9 mb/s. Σε ώρες αιχμής... άστα να πάνε... πάνω από 100-110 kb/s δεν βλέπω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekfragma Οκτώβριος 29, 2008 Author #3 Κοινοποίηση Οκτώβριος 29, 2008 μακάρι να ήταν μόνο τα download speeds το πρόβλημά μας...... η όλη κίνηση γίνεται για πολύ πιο σημαντικούς λόγους από ένα απλό μπούκωμα ταχυτήτων. packet loss ~10% europe pings >120ms us pings >250ms γενικά πάνε άχρηστα τα voip instant messaging και web browsing με το εξωτερικό. μακάρι να βγάλουμε γρήγορα άκρη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
junior-21- Οκτώβριος 29, 2008 #4 Κοινοποίηση Οκτώβριος 29, 2008 fragma, βλέπεις διαφορά και στο που συγχρονίζεις? Εγώ από 19500 έχω πέσει 14300 Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekfragma Οκτώβριος 29, 2008 Author #5 Κοινοποίηση Οκτώβριος 29, 2008 εγώ έπεσα από τα 15900 στα 11800:( Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aligator21 Οκτώβριος 29, 2008 #6 Κοινοποίηση Οκτώβριος 29, 2008 μακάρι να ήταν μόνο τα download speeds το πρόβλημά μας......η όλη κίνηση γίνεται για πολύ πιο σημαντικούς λόγους από ένα απλό μπούκωμα ταχυτήτων. packet loss ~10% europe pings >120ms us pings >250ms γενικά πάνε άχρηστα τα voip instant messaging και web browsing με το εξωτερικό. μακάρι να βγάλουμε γρήγορα άκρη. Ι νοου... ούτε ένα γκαιλτγουορς δεν μπορείς να παίξεις... Pings 300-350 σιχτίρια Link to comment Share on other sites More sharing options...
perp Οκτώβριος 29, 2008 #7 Κοινοποίηση Οκτώβριος 29, 2008 Μέσα σε πόσο χρονικό διάστημα είδατε αυτή την πτώση? Εγω ειμαι στα 15.500 πάνω απο 1 χρόνο... η πτώση απο τα 17-18.000 σε έμενα έγινε οταν μπήκε και ο ΟΤΕ στο παιχνίδι των 24αρων... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aligator21 Οκτώβριος 29, 2008 #8 Κοινοποίηση Οκτώβριος 29, 2008 Για περίπου 7-8 μήνες ήμουνα σταθερός στα 15.000 - 16.000 kbps.Από τότε που ξεκίνησαν τα προβλήματα με την Forthnet μέγιστο έχω δει τα 14.000kbps με μέσο όρο τα 13.500 kbps. Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekfragma Οκτώβριος 29, 2008 Author #9 Κοινοποίηση Οκτώβριος 29, 2008 τους τελευταίους 2 μήνες κόβουν από τους περισσότερους 1-3 mbps ωστέ να περιορίσουν το μπούκωμα που τρώμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aligator21 Οκτώβριος 29, 2008 #10 Κοινοποίηση Οκτώβριος 29, 2008 Μα δεν το καταλαβαίνουν πως αυτό τους κάνει περισσότερο κακό;;;Αυτός που θέλει να κατεβάσει κάτι θα το κατεβάσει ούτως ή άλλως.Ίσως και πως μαμακία, αλλά δεν είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείς "full" την γραμμή σου για 15 λεπτά αντί για 20 λεπτά; (από την μείωση της ταχύτητας). Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekfragma Οκτώβριος 29, 2008 Author #11 Κοινοποίηση Οκτώβριος 29, 2008 όχι γιατί αυτό που τους ενδιαφέρει είναι κάθε δεδομένη στιγμή ο κάθε συνδρομητής να τραβάει λιγότερους διαθέσιμους πόρους ασχέτως χρονικής στιγμής και διάρκειας.για παράδειγμα σκέψου πόσο ελαφραίνει το δίκτυο εάν ρίξουν απο 3 mbps κάθε leecher που έχει το κατεβαστήρι ανοιχτό σε torrent και rapidshare links 24/7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aligator21 Οκτώβριος 29, 2008 #12 Κοινοποίηση Οκτώβριος 29, 2008 Ναι ίσως έχεις δίκιο.Αλλά το αποτέλεσμα είναι εντελώς διαφορετικό.... τέλος πάντων, ας ελπίσουμε ότι θα διορθώσουν τα προβλήματα τους σύντομα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Οκτώβριος 29, 2008 #13 Κοινοποίηση Οκτώβριος 29, 2008 Αυτός που κατεβάζει 24/7 κατεβάζει 24/7. Σε μεγάλο βαθμό ισχύει αυτό που λες, από την στιγμή δηλαδή που κάποιος θα τελειώσει το download θα ελευθερώσει το δικό του bandwidth, αλλά υπάρχει πολύ κόσμος που κατεβάζει απλά για να κατεβάζει.Αυτοί θα έχουν μόνιμα την βελόνα κολλημένη στο full speed. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cabdik Οκτώβριος 29, 2008 #14 Κοινοποίηση Οκτώβριος 29, 2008 δεν εχει σημασια αν καποιος κατεβαζει 24/7. σημασια εχει η Forthnet και η καθε εταιρια που δραστηριοποιειται στο χωρο των τηλεπικοινωνιων, να μπορει να καλυπτει το 110% των απαιτησεων των πελατων της και οχι να ψαλιδιζει απο δω κι απο κει το badwidth των πελατων. γι'αυτο πληρωνει!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ShadowRunner Νοέμβριος 3, 2008 #15 Κοινοποίηση Νοέμβριος 3, 2008 Μα τι λέμε τώρα εγώ πληρώνω για 24 και την ποτέ δεν είδα πάνω από 8.. και τελευταία συγχρονίζει πάντα στα 3 και κατεβάζω με 16-30Kb... και έχω την forthnet να μου λέει ότι φταίει το σπίτι μου... :fist: που συμπληρώνω ; :...: Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekfragma Νοέμβριος 3, 2008 Author #16 Κοινοποίηση Νοέμβριος 3, 2008 οι εγγραφες τελειωσαν.αναμενουμε αποτελεσματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hydra Νοέμβριος 5, 2008 #17 Κοινοποίηση Νοέμβριος 5, 2008 παιδια οντως η κατασταση δεν παει αλλο.Κατεβαζω με 45Κb το δευτερολεπτο εδω και κατι μερες Link to comment Share on other sites More sharing options...
sofos1990 Νοέμβριος 5, 2008 #18 Κοινοποίηση Νοέμβριος 5, 2008 Όντως η όλη κατάσταση είναι πολύ εκνευριστική, από εκεί που κατέβαζα με 500+ τώρα max με 70.ΕΛΕΟΣΚαι έτσι αναγκάζομαι να αφήνω το pc ανοικτό το βράδυ που πιάνω πιο σεβαστές ταχύτητες, οι οποίες όμως και πάλι δεν σχετίζονται με αυτές που είχα πρώτα.... ΗΜΑΡΤΟΝ......... Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgos th. Νοέμβριος 5, 2008 #19 Κοινοποίηση Νοέμβριος 5, 2008 εχω ping σε nvidia 27ms και σε otenet 311ms........ημαρτον.....down 17899,up 1024.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aligator21 Νοέμβριος 5, 2008 #20 Κοινοποίηση Νοέμβριος 5, 2008 εχω ping σε nvidia 27ms και σε otenet 311ms........ημαρτον.....down 17899,up 1024.. Μια χαρά είσαι!!!!!!!!!!!!!!!!! :sarcastic: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.