gns Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 22, 2008 #1 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 22, 2008 Γεια σας παιδια,Ενας φιλος εχει αυτο το laptop (Acer Travelmate 4050) αν και ειναι αρκετα παλιο σκεφτομαστε να του κανουμε μια μικρη αναβαθμιση σε περισσοτερη ram και ισως σε καινουργιο δισκο.Απλα για να αναφερω καποιες λεπτομεριες το συγκεκριμενο laptop περνει ram DDR SDram PC2700(333Mhz) και δισκο Ide 66/100.Θα ηθελα την βοηθεια σας για να μου προτεινετε καποια συγκεκριμενη ram και δισκο Συγκεκριμενα για δισκο ειμαι αναμεσα σε αυτον ή αυτονΕυχαριστω
gns Οκτώβριος 22, 2008 Author #3 Οκτώβριος 22, 2008 thx και απο μημες ξερετε κατι συγκεκριμενο (εταιρια...)
felix Οκτώβριος 22, 2008 #4 Οκτώβριος 22, 2008 Στο δικό μου Acer έχω τις Corsair VS1GSDS333 (αυτές), μια χαρά σε σχέση με τις 2x256MB Nanya που είχε πρίν...Έχει και πιό φτηνές, βέβαια... Δίσκο, αυτό που είπε ο greekfragma...Βέβαια ΑΤΑ έβγαινε μόνο στη σειρά Momentus 7200.1, η οποία είναι παλαιότερη...έχω τον ST980825A, σαφώς πιό γρήγορο από τον 4200rpm Toshiba που είχε...δες και ένα HD Tach...
sotiris Οκτώβριος 22, 2008 #6 Οκτώβριος 22, 2008 Δίσκο μην πας για 7200.Έχω τον Momentus 7200.1 και δε λέει και τίποτα από ταχύτητα.Ψάχνομαι να τον αλλάξω με Samsung, απλά δεν είναι διαθέσιμος at the moment.Ο πιο γρήγορος δίσκος σε IDE interface είναι ο samsung hm160hc στις 5400.Είναι single plattered με platter από 320gb sata, έχει χωρητικότητα 160GB και πάει σφαίρα (τηρουμένων των αναλογιών). Είναι πάμφτηνος, κάνει περίπου 50 ευρώ.Με 80 ευρώ παίρνεις τον μεγαλύτερο IDE δίσκο, τον wd scorpio 250GB, στις 5400 κι αυτός, ο οποίος συνδυάζει ταχύτητα και μεγάλη χωρητικότητα (είναι λίγο πιο αργός από το samsung).Στη μόνη μέτρηση που χάνουν είναι στο access time, και εκεί για πολύ λίγο (μιλάμε για 1-2 ms διαφορά, που δε νομίζω να παρατηρήσεις τη διαφορά).Αντίθετα ο 7200 ζεσταίνεται πολύ και κάνει και ένα μικρό θόρυβο.Για να μη λέτε ότι λέω μ***ίες, διαβάστε αυτό:http://forum.notebookreview.com/showthread.php?t=264209&highlight=HM160HC
felix Οκτώβριος 22, 2008 #7 Οκτώβριος 22, 2008 Δίσκο μην πας για 7200.Έχω τον Momentus 7200.1 και δε λέει και τίποτα από ταχύτητα. Ψάχνομαι να τον αλλάξω με Samsung, απλά δεν είναι διαθέσιμος at the moment. Ο πιο γρήγορος δίσκος σε IDE interface είναι ο samsung hm160hc στις 5400. Είναι single plattered με platter από 320gb sata, έχει χωρητικότητα 160GB και πάει σφαίρα (τηρουμένων των αναλογιών). Είναι πάμφτηνος, κάνει περίπου 50 ευρώ. Με 80 ευρώ παίρνεις τον μεγαλύτερο IDE δίσκο, τον wd scorpio 250GB, στις 5400 κι αυτός, ο οποίος συνδυάζει ταχύτητα και μεγάλη χωρητικότητα (είναι λίγο πιο αργός από το samsung). Στη μόνη μέτρηση που χάνουν είναι στο access time, και εκεί για πολύ λίγο (μιλάμε για 1-2 ms διαφορά, που δε νομίζω να παρατηρήσεις τη διαφορά). Αντίθετα ο 7200 ζεσταίνεται πολύ και κάνει και ένα μικρό θόρυβο. Για να μη λέτε ότι λέω μ***ίες, διαβάστε αυτό: http://forum.notebookreview.com/showthread.php?t=264209&highlight=HM160HC Θα συμφωνήσω με την λύση high-density & single-plattered δίσκου.... O 7200.1 σαφώς δεν είναι τοπ δίσκος...μιάς και είναι άλλης εποχής... Όμως, σε σύγκριση με τον Toshiba MK6021GAS που αντικατέστησε, είναι ανώτερος σαφώς και από πλευράς αυτονομίας,θερμοκρασίας & θορύβου δεν υπήρξαν μεγάλες μεταβολές...Περίπου 2-3 C παραπάνω σε load και ένα ελαφρό φύσημα που κάθε άλλο παρά εύκολα εντοπίζεται... Η λύση αυτή προέκυψε κάποια χρόνια πρίν, οπότε σίγουρα οι καινουριοι δίσκοι θα έχουν σαφώς καλύτερα χαρακτηριστικά... Ο samsung είναι αρκετά γρήγορος όντως και ίσως αν επέλεγα δίσκο τώρα (2 χρόνια μετά), μπορεί να επέλεγα αυτόν... Αν είχα € για σκότωμα, θα έπαιρνα έναν Mobi 3025-PATA...
sotiris Οκτώβριος 22, 2008 #8 Οκτώβριος 22, 2008 @felix: Μα κι εγώ πριν από 2 χρόνια, όταν η μέγιστη χωρητικότητα σε δίσκους ήταν στα 160GB @ 4200rpm, συνειδητά επέλεξα τον 7200.1 στα 80GB. Τώρα, προφανώς δεν είναι πλέον η λύση Επίσης δεν βρίσκεις μεγάλο 7200 ide δίσκο, νομίζω μέχρι 100GB έχω δει, οπότε είναι δώρον / άδωρον. Κι εγώ SSD θέλω, αλλά είναι πολύ ακριβά. Το ότι βγαίνουν και σε IDE, μάλλον θα πρέπει να ευχαριστούμε την APPLE και το macbook air που έχει PATA (!!!!!) δίσκο! Με 50 ευρώ πάντως πιστεύω ο Samsung είναι μια πολύ καλή αναβάθμιση που γίνεται αντιληπτή και σε καθημερινή χρήση
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.