manolaskakis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 19, 2008 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 19, 2008 Θα ήθελα την γνώμη σας για την εν λόγω φωτογραφική μηχανή..Την έχει κάποιος?Φαντάζομαι να τα αξίζει τα 360Ε που θα δώσω..Κάποια άλλη καλύτερη πρόταση σε αυτά τα λεφτά? Link to comment Share on other sites More sharing options...
performer Οκτώβριος 19, 2008 #2 Κοινοποίηση Οκτώβριος 19, 2008 εχω δει ενα videακι που κυκλοφορει απο τη συγκεκριμενη μηχανη τραβηγμενο και ομολογωπως με εντυπωσιασε! Link to comment Share on other sites More sharing options...
manolaskakis Οκτώβριος 19, 2008 Author #3 Κοινοποίηση Οκτώβριος 19, 2008 Απλα θελω να ειναι ευκολη στην χρήση, γιατι η αγορα αυτη θα γινει για τους γονεις μου...Για αυτο δεν θέλω και κατι με πολυ μεγάλο φακό μπροστά.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Οκτώβριος 19, 2008 #4 Κοινοποίηση Οκτώβριος 19, 2008 αν ειναι για γονεις και για απλη χρηση δες την κατα 100Ε φτηνοτερη (αισιως μιας και τωρα επεσε η canon) nikon P5100.Mπορεις να δεις και την λιγο πιο μικρη σε διαστασεις(και πιο "πλαστικη" απο τις αλλες δυο) canon A650is στα ιδια λεφτα.(εχει σαν πλεονεκτημα το μεγεθος-βαρος και τη μεγαλυτερη αυτονομια εναντι των αλλων δυο (400 pics νομιζω, εναντι 250)Καλες αγορες και οι 3..με τη g9 να φανταζει καπως ακριβη (με τοσα παιρνεις dslr) Link to comment Share on other sites More sharing options...
manolaskakis Οκτώβριος 20, 2008 Author #5 Κοινοποίηση Οκτώβριος 20, 2008 θα τα τσεκαρω αλλα μάλλον θα πάω για την G9..Είδομεν!!Ευχαριστω πολύ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
neuromancer Οκτώβριος 21, 2008 #6 Κοινοποίηση Οκτώβριος 21, 2008 G9 για τους γονείς.... too much, άσε που είναι παλιό σαν μοντέλο και έχει αντικατασταθεί από το G10. Επειδή "θες να τα σκάσεις" μάλλον, ως Canon fan θα πρότεινα την αξεπέραστη PowerShot S5 IS αλλά αν θες τελευταία μοντέλα μόνο, πήγαινε για την αντικαταστάτρια PowerShot SX10 IS (DiGiC 4, 20x optical zoom, 16:9, κτλ)http://www.usa.canon.com/consumer/controller?act=ProductCatIndexAct&fcategoryid=113 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Οκτώβριος 21, 2008 #7 Κοινοποίηση Οκτώβριος 21, 2008 αντκατασταθηκε ναι....αλλα δε το λες και παλιο.Ακομα και h g7 καλα κρατιεται ποιοτικα!(σαν αποελεσμα κυριως το οποιο κοιταζουμε ολοι) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dolly Οκτώβριος 21, 2008 #8 Κοινοποίηση Οκτώβριος 21, 2008 +1 για γονείς είναι και για μένα λίγο πολύ κάτι τέτοιο. Άνετα παίρνεις κάτι για να υπερκαλύπτει τις απαιτήσεις πάνω κάτω οποιουδήποτε γονέα με 100ευρώ λιγότερα, και μάλιστα δεν ξέρω πόσο ‘computer literate΄ είναι οι γονείς σου, άλλα με κάτι που έχει 10000 μενού οι δικοί μου τα χάνουν. Γιά γόνεις η PowerShot SD790 IS είναι μια πχ εξαιρετική επιλογή. και εννωείται δεν θα τους λήψουν τα 2 MP Aν και εγώ για τους γονείς μου πήρα απο την σειρά 'μ' της Οlympous για να αντέχει στο ξύλο Link to comment Share on other sites More sharing options...
neuromancer Οκτώβριος 21, 2008 #9 Κοινοποίηση Οκτώβριος 21, 2008 Αν τα DiGiC 4, 20x optical zoom, 16:9 και αποσπώμενο/περιστρεφόμενο LCD δε σου λένε τίποτε τότε κάνε όπως καταλαβαίνεις. :crazy_pilot: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dolly Οκτώβριος 21, 2008 #10 Κοινοποίηση Οκτώβριος 21, 2008 400$ vs 250$ και λέει για γονείς Mε εξαίρεση το οπτικό ζοομ (που μαμάει) στους δικούς μου γονείς δεν θα έλεγαν τίποτα. (και ναι, κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
neuromancer Οκτώβριος 21, 2008 #11 Κοινοποίηση Οκτώβριος 21, 2008 Κοίτα Dolly, είπα την SX10 IS γιατί ο manolaskakis είναι λίγο "κλειδωμένος" ΙΜΗΟ στη λογική του bigger is better. Κατά την ταπεινή μου γνώμη, όταν τυπώνεις μικρές φωτό ή τις βλέπεις στην οθόνη, οτιδήποτε πάνω από τα 5 megapixels είναι πεταμένα λεφτά. Απλά ΔΕΝ βρίσκεις 5άρες τώρα. Σου φορτώνουν την 10άρα λες και θα τυπώσεις poster A0 και θές και 10 γιγα μνήμη για σώζεις τα θηρία των 4000x3000 pixels και άντε γεια! Στην κατηγορία με τις compact powershot η Canon έχει αστέρια μηχανές. Τώρα αν ο manolaskakis θέλει και λίγο "μούρη" μπορεί να πάει στη σειρά IXUS που είναι η καταλληλότερη για αυτό που θέλει να κάνει (καλό δώρο σε γονείς, κτλ).@DollyToσο οπτικό zoom (20x) είναι πρακτικά άχρηστο ακόμη και με το σταθεροποιητή που έχει. Μόνο αν στερεώσεις τη μηχανή ή κουβαλάς τρίποδα. Στα χέρια... ξέχνα το..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dolly Οκτώβριος 21, 2008 #12 Κοινοποίηση Οκτώβριος 21, 2008 Δεν διαφωνούμε πουθενά btw, απλά προσπαθώ και εγώ να δείξω ότι για αυτό που μας λέει ο φίλος δεν είναι bigger the better. Με μία IXUS είναι καλυμμένος και κατ’εμέ. Και στην περίπτωση που δεν κάνεις τρελά κρόπ ακόμα και 3-4 ΜΠ είναι more than enough και το επαυξάνω αυτό που λες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cosmic Οκτώβριος 21, 2008 #13 Κοινοποίηση Οκτώβριος 21, 2008 φίλε μου στα λεφτά που διαθέτεις πηγαίνεις ανετα σε entry level dslr η απόδοση της οποίας είναι μακαραν της g9. Link to comment Share on other sites More sharing options...
manolaskakis Οκτώβριος 22, 2008 Author #14 Κοινοποίηση Οκτώβριος 22, 2008 G9 για τους γονείς.... too much, άσε που είναι παλιό σαν μοντέλο και έχει αντικατασταθεί από το G10. Επειδή "θες να τα σκάσεις" μάλλον, ως Canon fan θα πρότεινα την αξεπέραστη PowerShot S5 IS αλλά αν θες τελευταία μοντέλα μόνο, πήγαινε για την αντικαταστάτρια PowerShot SX10 IS (DiGiC 4, 20x optical zoom, 16:9, κτλ)http://www.usa.canon.com/consumer/controller?act=ProductCatIndexAct&fcategoryid=113Είμαι άσχετος σε αυτό το κομμάτι!!Πριν 2 χρόνια είχα πάρει μια Sony Sybershot με 7,1Mp που ήταν η μούφα του αιώνα και δεν την ευχαριστήθηκα καθόλου..(Ο λόγος που την αγόρασα ήταν επειδή ήταν η πιο ακριβή στην κατηγορία της με τα περισσότερα Mp και πίστευα ότι ήταν η καλύτερη)Θέλω να πω οτι δεν την ξαναπατάω έτσι.. Όντως δεν τα χρειάζομαι τα 14+ Mp της G10(όχι οτι με χαλάνε αλλά θα μου είναι άχρηστα)Από όσο ψάχνω αυτές τις μέρες όλοι μιλάνε για τις dslr. Που πρέπει να είναι κορυφαίες αλλά και ογκώδεις.Οπότε λόγω μεγέθους και μόνο τις αφήνω απ'εξω (γονεις).Τώρα η Canon PowerShot SX 1 IS η καινούρια που μου λές κοστίζει κοντά στα 500Ε (150 πάνω από τα λεφτά που ξεκίνησα για την G9) (Και ξαναλέω δεν με πειράζει τόσο να δώσω και κάτι παραπάνω για κάτι κορυφαίο..Αρκεί να μην το μετανιώσω)Ίσως πάω και για μηχανάκι με 200-250Ε δεν ξέρω ακόμα.. Έχω μπερδευτεί!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.