Jump to content

υδροψυξη με τριπλο ψυγειο με μεγαλες θερμοκρασιες

vagos456

Recommended Posts

βαλε τους ανεμιστιρες του ψυγειου να τραβανε αερα απο κάτω . ο αέρας στο πάτωμα ειναι πιο κρύος .

οι θερμοκρασίες ειναι μια χαρα για τετοια θερμοκρασία χώρου .

• Replies 141
  • Created
  • Last Reply

Αν έχει αέρα ακούγεται σαν τσιτσίρισμα.

Αν ακούγεται ένα βουητό... δεν είναι από αέρα αλλά επειδή ακουμπάει κάπου στο κουτί και ''συντονίζει'' (Σε αυτή την περίπτωση βάλε λίγο αφρολέξ έχει που ακουμπάει)

Πάντως οι θερμοκρασιες σου είναι καλές μ' αυτές τις ζέστες.

Παιδιά θέλω να κάνω αυτό το κύκλωμα προσθέτοντας 1 ψυγείο μονό χοντρό πίσω θα μπει και μια αντλία μαζί με reservoir.

Αυτή: http://www.eworld.com.gr/eworld/products/details/1562

Το κύκλωμα είναι αυτό..Θα αποδώσει αρκετά λέτε?

planwatercooling.png

Uploaded with ImageShack.us

http://imageshack.us/photo/my-images/8/planwatercooling.png/

george δεν τους άλλαξα..έχει πολύ φασαρία..πρέπει να τραβήξω το motherboard tray..!

Οπως και να τους έχω δεν επιρεάζει καθόλου γιατί τραβάει αέρα απ΄έξω,αφού δεν έχω το τζάμι..

έχεις τίποτα να προτείνεις για να κατέβει ξανά η θερμοκρασία στους 33? ή για το σχέδιο που έκανα?

tα φανς του ψυγειου φανταζομαι πως τραβανε απο το ψυγειο και φυσανε προς το εσωτερικο του κουτιου.
οι ανεμιστήρες φυσάνε προς τα κάτω οι 3 του ψυγείου...οι 2 μπροστά και ο ένα πίσω 'μεσα' και ο πάνω έξω.

Το ειπα στο 1ο ποστ του θεματος και το εχουν πει και οι αλλοι απο μια φορα ο καθενας.

Με την συγκεκριμενη φορα που εχεις στους ανεμιστηρες, δεν υπαρχει καθολου airflow.

Η ΣΩΣΤΗ ροη αερα (airflow) γινεται βαζοντας τους κατω και τους μπροστα ανεμιστηρες να βαζουν αερα, ενω οι πισω και οι πανω βγαζουν δημιουργωντας ετσι την ορθοτερη ροη αερα.

corsair_obsidian_airflow2.jpg

Οποτε, εκτος απο τα φανς του ψυγειου που πρεπει να αλλαξεις, πρεπει να αλλαξεις και τον πισω, ωστε να βγαζει τον θερμο αερα εξω.

Η τωρινη διαταξη, ποια ειναι;

Υ.Γ. τωρα μπορει να μην εχεις προβλημα γιατι εχεις ανοικτα τα πλαινα, οταν τα κλεισεις ομως θα φανει οτι υπαρχει λαθος ροη αερα.

saki θα το κάνω όταν το κλείσω...σχετικά με το κύκλωμα που θέλω να κάνω τι λες? θα έχω πολύ καλύτερες επιδόσεις?

Όπως έχω πει είχα 33c, για να τις ξαναφτάσω τις θερμοκρασίες τι άλλο να κάνω? Κάνω τίποτα λάθος τώρα?

---------- Post added at 02:30 ---------- Previous post was at 02:28 ----------

reservoir - αντλία - cpu - radiator -reservoir

Μην τα μπλέκεις όλα μαζί.

Βάλε τους ανεμιστήρες όπως πρέπει του ψυγείου.

Οι θερμοκρασίες αν τα έχεις βάλει σωστά θα είναι αυτές που είναι. Μην φανταστείς ότι το νερό έχει καμία τρελή διαφορά από τον αέρα. Max να έχεις 7-10C με μία καλή αερόψυξη.

reservoir - αντλία - cpu - radiator -reservoir

Μα καλα, εχεις το rad ΜΕΤΑ το CPU και αναρωτιεσαι για τις θερμοκρασιες;

Δεν νομιζω να εχει προτεινει κανενας εδω μεσα κατι τετοιο...

Λοιπον, για να εχεις την μεγιστη αποδοση, πρεπει να εχεις το radiator ΠΡΙΝ το μπλοκ.

η τωρινη συνδεσμολογια σου ειναι εντελως λαθος.

Εδω στο outofspecs υπαρχουν τουλαχιστον 5 stacker, δεν εχεις δει/διαβασει κανενα απο τα θεματα με τις παρουσιασεις των παιδιων;

Nομιζω πως η υλοποιηση του xrist ειναι η καλυτερη για να σου δειξω τι ακριβως πιστευω πως πρεπει να κανεις.

post-543-1414343586,4586_thumb.jpg

Φανταζομαι γνωριζεις ποια ειναι η εισοδος και ποια η εξοδος της αντλιας σου.

Επιπλεον, ψαξε να βρεις πως μπαινει σωστα το μπλοκ σου και ποια ειναι η εισοδος και ποια η εξοδος, εχεις BTX, ισως να πρεπει να το βαλεις αναποδα.

Το plan αυτό το προτείνεις επειδή βγάζει ζέστη η αντλία..? Εγώ έβαλα πρώτα την αντλία για να πάει με πίεση στο block..

Έτσι όπως το λες μετά το block Θα πάει η ζέστη στο reservoir-και αντλία μετά..

OK θα το κάνω και αυτό που λες...Τώρα θα παραγγείλω ένα ψυγείο μονό και θα το βάλω πίσω.. είναι 29.6mm πάχος..

Υπάρχει κανένα άλλο από ελλάδα με μεγαλύτερο πάχος και δεν το έχω δει? Χάλκος ώμος.Όχι ορείχαλκος..

Όποιος βρει τίποτα LINK..

Είδα του george το stacker που έκανε και είδα ότι έχει το ίδιο σχέδιο...και του χρήστου είδα αλλά δεν θυμάμαι πως το είχε..

Πάντως και τα 2 κορυφή.! ΜΠΡΑΒΟ στα παιδιά...!

Το plan αυτό το προτείνεις επειδή βγάζει ζέστη η αντλία..?

Ετσι οπως το εχεις τωρα, το νερο ζεσταινεται στο τανκ και στην αντλια. Εαν πας για την μεγιστη αποδοση, πρεπει να το αλλαξεις.

OK θα το κάνω και αυτό που λες...Τώρα θα παραγγείλω ένα ψυγείο μονό και θα το βάλω πίσω.. είναι 29.6mm πάχος..

Υπάρχει κανένα άλλο από ελλάδα με μεγαλύτερο πάχος και δεν το έχω δει? Χάλκος ώμος.Όχι ορείχαλκος..

γιατι δεν δοκιμαζεις πρωτα να κανεις την αλλαγη και αν παλι δεν εισαι ικανοποιημενος να προσθεσεις και το μονο;

Σακη κ εγω ετσι την εχω τη συνδεσμολογια λολ(head pressure στο block)..με την αντλια αυτη που εχει ομωσ δεν κερδιζει κ πολλα.

Δεν νομιζω να κερδισεις κατι απο το να βαλλεις εχτρα ψυγειο..

Πρωτα πρεπει να δεις αν ζεστενεται υπερβολικα το ψυγειο σου σε load. Κοινως πρεπει να ελεγξεις αν οντως το μπλοκ που εχεις βαλλει μπορει να αναπεξελθει...κοινως (2) μπορει να βαλλεις κ το μονο κ να εχεις ακριβως τις ιδιες θερμοκρασιες γιατι πολυ απλα το μπλοκ "δεν μπορει.."! Κοινως (3) μπορει να εχεις καλυτερες θερμοκρασιες με την αγορα ενως καλυτερου μπλοκ πχ.

Για αρχη αλλαξε τους ανεμιστηρες..και αν εχεις χρονο την συνδεσμολογια.

Ελενξε στο λοαδ την εισαγωγη κ την εξαγωγη του ψυγειου πρεπει να εχουν διαφορετικη τεμπ.απο εκει θα καταλαβεις αν θες εχτρα ψυγειο.

Επισης απο και κλειετε να εχεις 33 idle με room temp 29-30.μαθηματικα αδυνατο. Η λαθος μετρηση ειναι..η ειχες τπτ c1e eist ανοιχτα και το cpu ηταν με <1 v και σου εδειξε στιγμιαια τοσο.

Θα τους αλλάξω όταν κλείσω το καπάκι τους ανεμιστήρες..BLOCK έχω αυτό εδώ: http://www.ekwaterblocks.com/shop/blocks/cpu-blocks/supreme-hf/ek-supreme-hf-acetal.html

Καλό δεν είναι?

Ελενξε στο λοαδ την εισαγωγη κ την εξαγωγη του ψυγειου πρεπει να εχουν διαφορετικη τεμπ.απο εκει θα καταλαβεις αν θες εχτρα ψυγειο.

Αυτό που έγραψες δεν το κατάλαβα... '' λοαδ '' τι είναι? άμα αντιστρέψω την εισαγωγή με την εξαγωγή του ψυγείου θα έχω καλύτερες θερμοκρασίες?

Αφού στα radiators δεν υπάρχει in -out..

Ήμουν στο bios για 6 δευτερόλεπτα και το έκλεισα..και έδειχνε τόσο..τι να πω..

Ετσι οπως το εχεις τωρα το ζεστο νερο που φευγει απο το μπλοκ οταν εχεισ load στον cpu( 100%) χρηση... πηγαινει στο ψυγειο. To νερο που μπαινει(in) εχει μεγαλυτερη θερμοκρασια απο αυτο που βγαινει(out). Το in και το out το καθοριζεις εσυ και προφανως αν τα αλλαξεις δεν θα δεις διαφορα. Αν βαλλεις το χερι σου στην αρχη και στο τελος του ψυγειου θα πρεπει να καταλαβεις διαφορα στην θερμοκρασια.

Αν το ψυγειο ειναι σε ολο του το μηκος ζεστο και εχεις υψηλες θερμοκρασιες σημαινει οτι το ψυγειο δεν μπορει να ανταπεξελθει.αν το ψυγειο ειναι στο in ζεστο και κατα το μηκος του κρυωνει..σημαινει οτι μπορει να ανταπεξελθει.

Στην πρωτη περιπτωση το block σου ειναι οκ και χρειαζεται να προσθεσεις αλλο ψυγειο ωστε να απαγει περισσοτερη θερμοτητα, στην δευτερη περιπτωση το μπλοκ εχει φτασει στα ορια του και δεν μπορει να παραλαβει περισσοτερο.

Sent from my iPhone 3GS using Tapatalk.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.