spc Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 14, 2008 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 14, 2008 Το λεπόν, με αυτή την μητρική (και έναν Q9300 – αλλά αυτό λογικά δεν έχει σημασία), έχω το εξής θέμα:Βάζοντας κανονικά FSB / Multiplier στο BIOS, στο post η CPU φαίνεται κανονικα 7,5 x 333 = 2.5 GHz αλλά στα win με ότι πρόγραμμα και να δοκιμάσεις (cpuid κλπ) το bus φαίνεται στο μισό (166) και κατά συνέπεια και η CPU επίσης (1,25 GHz).To ίδιο (1,25 GHz) φαίνεται και στο ίδιο το report των win (My Computer – Properties ʽIntel Q9300 @ 2.5 Ghz – 1.25 GHz)Μόνη εξαίρεση αποτελεί το utility της ίδιας της MSI που κάνει report τα νούμερα: 666 – 2,5G.Το πρόβλημα είναι γνωστό και στο Internet.Ενεργοποιώντας το EIST από το BIOS τα ίδια τα Win (My Computer – Properties) κάνουν πλέον report την CPU στα 2,5 αλλά όλα τα υπόλοιπα προγράμματα (cpuid κλπ) εξακολουθούν να διαβάζουν μισό fsb (166) και κατά συνέπεια μισή cpu (1.25G).Αν έχει κανείς καμία ιδέα την λέει (αν και απ΄ όσο διάβασα, δεν βλέπω να υπάρχει λύση).Επίσης, η βασική ερώτηση: Ποιον τρόπο θεωρείτε ως τον πλέον σίγουρο για να τσεκάρω με σιγουριά που παίζει πραγματικά η CPU μου; Link to comment Share on other sites More sharing options...
spc Οκτώβριος 15, 2008 Author #2 Κοινοποίηση Οκτώβριος 15, 2008 Κανείς; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chosen Οκτώβριος 15, 2008 #3 Κοινοποίηση Οκτώβριος 15, 2008 Τρέξε κανα SuperPi ή κάτι άλλο, και σύγκρινε το αποτέλεσμα με κανένα υπάρχον score. Αν έχεις κανένα άλλο μηχάνημα με επεξεργαστή έστω και διπύρηνο με 6Mb cache, τρέξτον στα 2.5 και μετά στα ~1.25 και δες περίπου τι νούμερα βγάζουν.Η διαφορά μεταξύ 1.25GHz και 2.5Ghz θα είναι λογικά μεγάλη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
spc Οκτώβριος 15, 2008 Author #4 Κοινοποίηση Οκτώβριος 15, 2008 Μερικές φορές (πολύ σπάνια όμως) είσαι καλός άνθρωπος τελικά (εν αντιθέσει με τον μετανάστη / εστιάτορα (βλ. Nourish) συνάδελφό σου) Κάτι τέτοιο σκεφτόμουν κι εγώ αλλά δεν έχω ασχοληθεί ποτενές με σουπερπιαγια κλπ. Έχεις ιδέα αν υπάρχει κάποια database με τα υπάρχοντα σκορ για να συγκρίνω; Κάτι άλλο που σκέφτηκα είναι μία ʽεσωτερική' σύγκριση: Να τρέξω το spi μία με το EIST off και μία on (όπου τα win – και μόνο αυτά – κάνουν report την ʽσωστήʼ συχνότητα) για να δω αν υπάρχει διαφορά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dellman Οκτώβριος 15, 2008 #5 Κοινοποίηση Οκτώβριος 15, 2008 www.hwbot.org Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chosen Οκτώβριος 15, 2008 #6 Κοινοποίηση Οκτώβριος 15, 2008 Άστο βρε, θα τρέξω ένα στα 2.5 κι ένα στα 1.2 απόψε και θα σου πω. Εσύ τρέξε ένα όπως είσαι και πες μου τι χρόνο βγάζεις. Τρέξε πχ SuperPi 4Μ ή 8Μ και γράψτο εδώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
spc Οκτώβριος 15, 2008 Author #7 Κοινοποίηση Οκτώβριος 15, 2008 ΟΚ, σας μερσώ τα μάλα (στον κ. Πέτρο αναφέρομαι, οχι στον εξυπνάκια από πάνω που με κοροιδεύει (και ο οποίος θα δει το 1,5Τ του να γίνεται 1,5Κ ). Link to comment Share on other sites More sharing options...
dellman Οκτώβριος 15, 2008 #8 Κοινοποίηση Οκτώβριος 15, 2008 Oύτε floppy να ήταν ουάου ps Δεν είναι 1,5tb είναι 2,250tb Link to comment Share on other sites More sharing options...
spc Οκτώβριος 15, 2008 Author #9 Κοινοποίηση Οκτώβριος 15, 2008 Oύτε floppy να ήταν ουάου ps Δεν είναι 1,5tb είναι 2,250tb Ε, βγάλε τον έναν που ξέχασα (και τον πήρε άλλος), βάλε και την fomatted χωρητικότητα κάπου κοντα στα 1,5Τ είσαι Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Οκτώβριος 15, 2008 #10 Κοινοποίηση Οκτώβριος 15, 2008 Πώς μου ξέφυγαν εμένα αυτοί οι δίσκοι δεν μπορώ να καταλάβω. Έχε χάρη που δεν περισσεύει στο stacker ούτε μισό bay. . . Μερικές φορές (πολύ σπάνια όμως) είσαι καλός άνθρωπος τελικά (εν αντιθέσει με τον μετανάστη / εστιάτορα (βλ. Nourish) συνάδελφό σου) Κάτι τέτοιο σκεφτόμουν κι εγώ αλλά δεν έχω ασχοληθεί ποτενές με σουπερπιαγια κλπ. Έχεις ιδέα αν υπάρχει κάποια database με τα υπάρχοντα σκορ για να συγκρίνω; Κάτι άλλο που σκέφτηκα είναι μία ʽεσωτερική' σύγκριση: Να τρέξω το spi μία με το EIST off και μία on (όπου τα win – και μόνο αυτά – κάνουν report την ʽσωστήʼ συχνότητα) για να δω αν υπάρχει διαφορά. Δηλαδή κι εγώ έτσι θα γίνω μια μέρα????? Θα τα ξεχάσω όλα????? Ήδη από linux θυμάμαι τις μισές εντολές. . . Link to comment Share on other sites More sharing options...
spc Οκτώβριος 15, 2008 Author #11 Κοινοποίηση Οκτώβριος 15, 2008 Οντως τωρα που το σκέφτομαι, το πως σου ξεφυγαν οι δισκοι ειναι άξιο αποριας! Δεν ξερω αν θα τα ξεχάσεις, εγω παντως ποτε δεν τα εμαθα Κατα τα αλλα ου(γκ) γαρ ερχεται μόνον Link to comment Share on other sites More sharing options...
spc Οκτώβριος 15, 2008 Author #12 Κοινοποίηση Οκτώβριος 15, 2008 Λοιπόν, στα Vista Ultimate που δοκίμασα, το superpi 1,5 mod, το προγραμμα κολλαει μετα από μερικα (οχι παντα τα ιδια) loops (τα win συνεχιζουν και παιζουν κανονικα, το spi κολλαει). Μια φορα μονο καταφερε να τελειωσει το 4Μ (με το EIST disable – aka παντου (και τα win) το fsb φαινεται μισο (εκτος bios βεβαια και util msi (το οποιο πλεον εχω απεγκαταστησει) )) και το αποτελεσμα ηταν: 3,50,778. Με το EIST enable (aka μονο τα Win κανουν report 2.5) σχεδον τα ιδια : 3,41,52. Ειναι η ιδεα μου η τα νουμερα ειναι τραγικα; Αλλα αν ειναι, δικαιολογειται τετοια διαφορα απο το μισο fsb; Κατι δεν παει καλα ή μου φαινεται; Γενικως το μηχανημα δεν κανει κολλήματα αλλα γενικα σαν να μην πηγαινει σφαιρα (ως θα οφειλε από το config (2xVelociraptor @ Raid 0) (no ssd yet ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
LevelOne Οκτώβριος 16, 2008 #13 Κοινοποίηση Οκτώβριος 16, 2008 Να υποθέσω πως έχεις το τελευταίο BIOS της μητρικής...Απο θερμοκρασίες τι παίζει; Μήπως κανει κανενα throttling ο επεξεργαστής; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chosen Οκτώβριος 16, 2008 #14 Κοινοποίηση Οκτώβριος 16, 2008 Λοιπόν, στα Vista Ultimate που δοκίμασα, το superpi 1,5 mod, το προγραμμα κολλαει μετα από μερικα (οχι παντα τα ιδια) loops (τα win συνεχιζουν και παιζουν κανονικα, το spi κολλαει).Μια φορα μονο καταφερε να τελειωσει το 4Μ (με το EIST disable – aka παντου (και τα win) το fsb φαινεται μισο (εκτος bios βεβαια και util msi (το οποιο πλεον εχω απεγκαταστησει) )) και το αποτελεσμα ηταν: 3,50,778. Με το EIST enable (aka μονο τα Win κανουν report 2.5) σχεδον τα ιδια : 3,41,52. Ειναι η ιδεα μου η τα νουμερα ειναι τραγικα; Αλλα αν ειναι, δικαιολογειται τετοια διαφορα απο το μισο fsb; Κατι δεν παει καλα ή μου φαινεται; Γενικως το μηχανημα δεν κανει κολλήματα αλλα γενικα σαν να μην πηγαινει σφαιρα (ως θα οφειλε από το config (2xVelociraptor @ Raid 0) (no ssd yet ) Α) Αν έχεις ήδη το τελευταίο BIOS, τότε πέτα την MSI και πάρε μια κανονική μητρική. Β) Το σκορ σου είναι οκ... για 1.25GHz επεξεργαστή, αλλά το γεγονός ότι κρεμάει το SuperPi στα default -> goto A) Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgos th. Οκτώβριος 16, 2008 #15 Κοινοποίηση Οκτώβριος 16, 2008 το pi και τα Vista δεν εχουν καθολου καλες σχεσεις....συνεχεια κολλαει,πεταει λαθη κλπ κλπ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
spc Οκτώβριος 16, 2008 Author #16 Κοινοποίηση Οκτώβριος 16, 2008 Τελευταίο BIOS.ΤΤ Ultra 120 cooler Extreme (που παταει μια χαρα).Ειναι normal τα σκορ ακόμα και για μισή ταχύτητα; Δεν εχω ιδέα από αυτά αλλά μου φαινονται τραγικά ακόμα και για μισή ταχύτητα.Οπότε λέτε η MSI δεν την γλυτώνει, ε; Link to comment Share on other sites More sharing options...
racer Οκτώβριος 16, 2008 #17 Κοινοποίηση Οκτώβριος 16, 2008 Πέτα την MSI, μια απλή P5Q των 100€ καλύτερη είναι Link to comment Share on other sites More sharing options...
spc Οκτώβριος 17, 2008 Author #18 Κοινοποίηση Οκτώβριος 17, 2008 Καλα, δεν ειναι τόσο απλό, θέλω το Χ4/38 (2 x 4870) (ναι ξέρω, θα αφρίσει ο Πέτρος τώρα ) Τεσπα αναμένω μία Asus P5E να δούμε (γιατί η ιστορία μου βρωμάει πολύ και φοβάμαι μήπως δεν ειναι μόνο μητρική). Link to comment Share on other sites More sharing options...
spc Οκτώβριος 17, 2008 Author #19 Κοινοποίηση Οκτώβριος 17, 2008 Πριν βαλω την νεα μητρικη, θα μου πει καποιος ποιο ειναι το νορμαλ σκορ για τον 9300; Link to comment Share on other sites More sharing options...
spc Οκτώβριος 20, 2008 Author #20 Κοινοποίηση Οκτώβριος 20, 2008 Μπήκε η P5E και έστρωσαν όλα.ΥΓ Δεν καταλαβαίνω πως μπορεί να κατάφεραν να κάνουν τόσο μεγάλη πατάτα στην MSI... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.