Jump to content

Kingston KVR800D2N5/2G 2Gb PC6400 Meltdown

MadBrainiac

Recommended Posts

Πριν τρείς εβδομάδες περίπου έστηνα ενα HTPC για ενα φίλου με μια ASUS M3N78-EM μητρική και είχα αγοράσει και την εξής μνημουλα απο το γνωστό μας κατάστημα...

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.553829

Η μνημούλα ήταν σεταρησμένη απο την μητρική με όλα στο Auto και δούλευε μια χαρα χωρίς κανένα πρόβλημα εδώ και τρείς εβδομάδες. Για να είμαι και ευθύς νομίζω οτι για budget μνημούλα είναι μια χαρά και δεν έκανε τίποτα παραπάνω απο το να δουλεύει τέλεια στο μηχάνημα.

Χτές βράδυ όμως είναι άλλη ιστορία.... Πάμε να ανοίξουμε το PC να δούμε καμια ταινειούλα και το μηχάνημα δεν έκανε POST. Βρε καλό μου βρε χρυσό μου, τίποτα.... Με το δεύτερο άναμα, αρχίζει και βγαίνει ενα ωραίο άρωμα απο το κουτί.. Εδώ είναι που λέμε ωχ ωχ ωχ και κλείσιμο ρεύματος κατευθείαν.. Ανοίγουμε το κουτί και η μνήμη βασικά είχε γίνει λίγο φρυγανιά για κάποιο περίεργο λόγο και σας παραθέτω τις εξής φωτο.

img1068vm9.th.jpg

img1076ec4.th.jpg

Τα serial numbers φαίνονται με ενα φακό και επειδή ξέρω με μεγάλη σιγουριά οτι για κάτι τέτοιο το e-shop θα παραθέσει μια δικαιολογία ότι έκανα κάτι τραγικό με την μνήμη που δεν παίζει το σκηνικό και έχω και μάρτυρες για αυτή τη φάση. Απλά θεωρώ οτι αν ήταν καμιά μητρική γ' κατηγορίας να πώ οκ αλλά για ASUS και να παίξει τέτοιο σκηνικό τι να πώ. Άρα κάποιο κατασκευαστικό λάθος θεωρώ οτι υπάρχει στην όλη κατάσταση. Έστειλα και ενα support email στην Kingston για να δώ τι θα μου πουν. Είχε γέλιο πάντως να βλέπω το τσιπάκι της μνήμης να έχει φύγει απο το circuit board. Μιλάμε για ball grid array solder να λιώνει απο τη ζέστη :clap:

μην είσαι σίγουρος(για την μητρική). εγώ στο κατάστημα που δουλεύω οι asus είναι αυτές που χαλάνε πιο συχνά και ούτε αναφέρομαι στο αν πουλάμε περισσότερες ή λιγότερες από κάποιες άλλες μάρκες αλλά δεν αναφέρομαι μόνο στα φθηνά μοντέλα αλλά σε ολόκληρη την γκάμα. τη μνήμη που έχεις την έχω βάλει κι έχω δει σε πάνω από 500 μηχανήματα και πρόβλημα ειδικά με kingston δεν έχω δει ποτέ και ιδίως σ' αυτήν την κατάσταση.

λογικά ναι. απλά περίμενε μπορεί να ψηθεί σιγά σιγά:)

και δεν είπα ότι είναι 100% η μητρική απλά είπα ότι πιο σπάνια συναντάς μία μνήμη καμμένη παρά μία μητρική. εξαιρείται το overclocking

πρέπει να είχα καταγράψει video μου φαίνεται παιδιά. Η μητρική είχε ολα τα settings σε Auto, οπότε oveclocking out of the question. Απλά ή μνήμε τα τίναξε γιατι η μητρική είναι μια χαρά και μόλις δοκιμάσαμε και άλλη μια Kingston που πήρα σήμερα και πάλι όλα ΟΚ. Απλά ατυχία... Αλλά πρέπει να παραδεχτείτε οτι είναι απο τα ακραία σκηνικά να βλέπεις τέτοιου είδους καταστροφή :bigsmile:

Για το 20αρικο που έκανε η μνήμη, η βενζίνα και ο κόπος να κάτσω να ασχοληθώ με κάποιον απο το e-shop για να του εξηγήσω την όλη φάση... νομίζω δεν μπορείς να κάνεις την σύγκριση. Πήρα απο άλλο μαγαζί μια πιο καλή μνημούλα με heatspreader (just in case) και πάει μια χαρά. Εάν έχω πάντως κάτι νεώτερο απο την Kingston πάνω στο θέμα θα κάνω ενα post.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.