soysamias Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 13, 2008 #1 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 13, 2008 Καλησπέρα, Είμαι σε απόγνωση... έχω 2 seagate barracuda 160Gb έκαστος σε μια ASUS P5N32-Ε SLI μητρική με nForce 680i σε RAID 0. Ο ένας απο τους 2 δίσκους μόλις μου άφησε χρόνους.... Μπορώ να ανακτήσω δεδομένα απο τον άλλο?
neuromancer Οκτώβριος 13, 2008 #3 Οκτώβριος 13, 2008 sorry αλλά ....bye bye data! Μόνο σε ειδικούς ανάκτισης δεδομένων και με την προϋπόθεση ότι ο χαλασμένος δίσκος είναι ακόμη λειτουργικός ή μπορεί να καταστεί λειτουργικός μέσω π.χ. καμμιας "μεταμόσχευσης" εξαρτημάτων από άλλο ίδιο δίσκο.Πώς άφησε χρόνους ο δίσκος? Έκανες κάτι βαρύ? π.χ defrag, full virus scan?Το ότι είναι σε RAID0 περιπλέκει τα πραγματα. Τα αρχεία δεν είναι σε ένα δίσκο. Είναι σκόρπια και στους δύο. Αν τα data κοστίζουν πολύ, αυτές οι εταιρίες μπορεί να σε σώσουν (έναντι ενός όχι και τόσο ευκαταφρόνητου ποσού - βλέπε μερικές εκατοντάδες ευρώ, μπορεί και χιλιάρικα).
soysamias Οκτώβριος 13, 2008 Author #4 Οκτώβριος 13, 2008 Φωτογραφίες πιο πολύ και κάτι μικρές εργασίες είναι αυτά που ήθελα να σώσω... τα πιο πολλά υπάρχουν σε backup αλλά... τεσπα... Έτσι στα καλά καθούμενα όπως έβαλα μπροστά το PC σήμερα δεν ήθελε να bootάρει. Χωρίς κάποια προειδοποίηση... Ευχαριστώ για τις απαντήσεις πάντως!!! :T:
Qlim4X Οκτώβριος 13, 2008 #6 Οκτώβριος 13, 2008 έτσι την είχα πατήσει και εγώ με 2χ200gb αλλά ευτιχος έσωσα τα δεδομένα με restore tools.ps ο δίσκος είχε bad sectors όχι τελείως κλασμένος.
neuromancer Οκτώβριος 13, 2008 #7 Οκτώβριος 13, 2008 πες μας και τα tools για να έχουμε εικόνα... ?????
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.