BalosGR Οκτώβριος 10, 2008 Author #21 Κοινοποίηση Οκτώβριος 10, 2008 Σχεδόν ίδια components με τον Nephilim δεν έχω?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
angel_f Οκτώβριος 10, 2008 #22 Κοινοποίηση Οκτώβριος 10, 2008 BalosGR τωρα ειδα απο εκει που σου σταμάτησε το μονό Orthos οτι εχεις αφήσει το multiplyer του επεξεργαστή στα 8.5 ! Οπότε εισαι τα 3731Mz και οχι 3.6...Άλλαξε το multiplyer στο 8 και δοκίμασε πάλι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BalosGR Οκτώβριος 10, 2008 Author #23 Κοινοποίηση Οκτώβριος 10, 2008 2 orthos είχα και μου κόλλαγε το ένα μετά το άλλο. Επίσης 8x είχα βάλει. Ακριβώς τα settings που μου έστειλες.(χωρίς το τελευταίο bios screen που μου έστειλες) Link to comment Share on other sites More sharing options...
angel_f Οκτώβριος 10, 2008 #24 Κοινοποίηση Οκτώβριος 10, 2008 Ναι αλλα στο fine Cpu clock ratio το εχω +0.0Ενω στο δικο σου πρεπει να ειναι +0.5 .. οποτε εχεις 8.5 multi.To orthos αυτο λεει Link to comment Share on other sites More sharing options...
BalosGR Οκτώβριος 10, 2008 Author #25 Κοινοποίηση Οκτώβριος 10, 2008 Ι will check that... Link to comment Share on other sites More sharing options...
BalosGR Οκτώβριος 10, 2008 Author #26 Κοινοποίηση Οκτώβριος 10, 2008 Ο Q9550 8.5χ default δεν έχει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nephiλiμ Οκτώβριος 10, 2008 #27 Κοινοποίηση Οκτώβριος 10, 2008 ναι.για την Asus Maximus II Formula bios settings (απο XS member)για 3.6 GHZ. Extreme TweakerAi Overclock Tuner : ManualOC From CPU Level Up : AUTOCPU Ratio Control : Manual- Ratio CMOS Setting : 8FSB Frequency : 450CPU Clock Skew : NormalNorth Bridge Clock Skew : NormalFSB Strap to North Bridge : 333DRAM Frequency: DDR2-1081Dram Clock Skew CH1 A1 : Advanced 300psDRAM Clock Skew CH1 A2 : Advanced 300psDram Clock Skew CH1 B1 : Advanced 300psDram Clock Skew CH1 B2 : Advanced 300psDRAM Timing Control: ManualCAS# Latency : 5RAS# to CAS# Delay : 5RAS# Precharge : 5RAS# ActivateTime : 15RAS# to RAS# Delay : 3Row Refresh Cycle Time : 55Write Recovery Time : 6Read to Precharge Time : 3Read to Write Delay (S/D) : 8Write to Read Delay (S) : 3Write to Read Delay (D) : 5Read to Read Delay (S) : 4Read to Read Delay (D) : 6Write to Write Delay (S) : 4Write to Write Delay (D) : 6Write to PRE Delay : 14Read to PRE Delay : 5PRE to PRE Delay : 1ALL PRE to ACT Delay : 5ALL PRE to REF Delay : 5DRAM Static Read Control: EnabledDram Read Training : AUTOMEM OC Charger : AUTOAi Clock Twister : StrongerTransaction Booster : ManualCommon Performance Level [8]Pull-In of CHA PH1 DisabledPull-In of CHA PH2 DisabledPull-In of CHA PH3 DisabledPull-In of CHA PH4 DisabledPull-In of CHA PH5 DisabledPull-In of CHB PH1 DisabledPull-In of CHB PH2 DisabledPull-In of CHB PH3 DisabledPull-In of CHB PH4 DisabledPull-In of CHB PH5 DisabledPCIE Frequency : 101CPU Voltage : 1.35CPU PLL Voltage : 1.50FSBT : 1.33850DRAM Voltage : 2.12North Bridge Voltage : 1.39150South Bridge Voltage 1.5 : 1.5South Bridge Voltage 1.1 : 1.1CPU GTL Reference 0 : +20mvCPU GTL Reference 1 : +10mvCPU GTL Reference 2 : +10mvCPU GTL Reference 3 : +20mvNorth Bridge GTL Reference : AUTODDR2 Channel A REF Voltage : AUTODDR2 Channel B REF Voltage : AUTONorth Bridge DDR Reference : AUTOLoad Line Calabration : EnabledCPU Sread Spectrum : DisabledPCIE Spread Spectrum : Disabledangel_fναι 24/7.3η συνεχομενη ημερα ανοιχτο το pc,και εχω τρεξει πολλες φορες orthos.κανενα προβλημα ως τωρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
angel_f Οκτώβριος 10, 2008 #28 Κοινοποίηση Οκτώβριος 10, 2008 Εισαι τυχερός , πέτυχες διαμάντι. Ο δικός μου δεν παει ουτε 3.6 με 1.4... δεν τρώει fsb wall, απλα δεν ανεβαίνει, εχω πετύχει τρελη μπανάνα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BalosGR Οκτώβριος 10, 2008 Author #29 Κοινοποίηση Οκτώβριος 10, 2008 Εχει πολλά διαφορετικά settings απο αυτά της Gigabyte. Επειδή δεν έχω εμπειρία στον υπερχρονισμό, και δεν θέλω να , θα κάνω upload photos του bios μου για να μου υποδείξετε τα settings ένα-ένα αν μπορείτε βέβαια... Σας ευχαριστώ πολύ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bleo8onhs Οκτώβριος 10, 2008 #30 Κοινοποίηση Οκτώβριος 10, 2008 Και γώ δεν νομίζω ότι είναι θέμα επεξεργαστή. Οι περισσότεροι από μας με τετραπύρηνο έχουμε τις 8500 corsair και P45 μητρική. Τα 3,5 πρέπει να έρχονται με stock ρυθμίσεις και 12-15mV στον επεξεργαστή. Όσο ανεβαίνεις παίζει σημαντικό ρόλο το GTL απ ότι καταλαβαίνω.Εγώ ας πούμε μάλλον έχω πρόβλημα μητρικής. Μπορεί να μπουτάρω 10 φορές με 500fsb και όταν ανοίξω το cpuz να κολλήσει, να κάνω reset τα settings και να βάλω 3G και 800 στις μνήμες και να μην ξεκινάει καθόλου. Όσο ρεύμα και να του δώσω. Ή αυτό ή το oc στους 4 πυρήνες είναι πολύ περίεργο.Βλέπω και κάτι 600άρια με Ε και παλαβώνω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
BalosGR Οκτώβριος 29, 2008 Author #31 Κοινοποίηση Οκτώβριος 29, 2008 Eπισυνάπτω photos απο το bios του M/B. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BalosGR Οκτώβριος 29, 2008 Author #32 Κοινοποίηση Οκτώβριος 29, 2008 και οι 2 τελευταίες. Όποτε μπορείτε στείλτε μου κάποιες ρυθμίσεις. Σας ευχαριστώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BalosGR Οκτώβριος 31, 2008 Author #33 Κοινοποίηση Οκτώβριος 31, 2008 Help plz... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Koeman Νοέμβριος 3, 2008 #34 Κοινοποίηση Νοέμβριος 3, 2008 Google φίλε και ψάξε και σε ξένα forums. Υπάρχουν άπειρες συζητήσεις που μπορούν να σε βοηθήσουν. Μην τα περιμένεις όλα στο πιάτο και δεν στο λέω για να σε ξενερώσω. Το να σου πει ο άλλος τα settings του μπορεί να μην ωφελήσει σε τίποτα κι ας έχετε παρόμοια ή ακριβώς ίδια κομμάτια. Παίζουν διάφορα πράγματα ρόλο και ο μόνος τρόπος είναι να την ψάξεις την φάση μόνος σου διαβάζοντας από δω κι από κει όσο μπορείς και να πειραματιστείς. Το κάθε component είναι μοναδικό οπότε μην απογοητεύεσαι, με δοκιμές θα βρεις το ταβάνι του o/c του pc σου. Για μένα το πρόβλημα μου μοιάζει για μνήμη. Από ρυθμίσεις μέχρι faulty dimmακια. Κανα prime έτρεξες να τεστάρεις τις μνήμες σου; Link to comment Share on other sites More sharing options...
BalosGR Νοέμβριος 3, 2008 Author #35 Κοινοποίηση Νοέμβριος 3, 2008 Φίλτατε Koeman έψαξα και αλλού. Δεν τα περιμένω στο πιάτο. Και google και άλλα forum εχω δεί αλλα λόγω φόβου και απειρίας θέλω και άλλες γνώμες (κοντινότερα στα δικά μου components).ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jumex Νοέμβριος 5, 2008 #36 Κοινοποίηση Νοέμβριος 5, 2008 Φίλε μου τώρα βρήκα λίγο χρόνο...:happy2: Λοιπόν.. Για αρχή βεβαιώσου ότι έχεις περάσει το τελευταίο bios στη μητρική. 1) Advanced BIOS Features Από το ‘’HDD SMART Capability’’ και κάτω όλα Disabled *Init Display First [PEG] 2) MB Intelligent tweaker RGB [Auto] CPU Clock Ratio [8 x] Fine CPU Clock Ratio [0.0 x] CPU Host Clock Control [Enabled] Frequency [400] PCI Express Freq [101] C.I.A.2 [Disabled] Performance Enhance [Normal] System Memory Multiplier [4D *1066/400mhz strap] Από το ‘’DRAM Timing Selectable (SPD)’’ και κάτω τα αφήνεις όλα ‘’auto/normal’’ εκτός από : DDR2 Overvoltage Control [2.10] Loadline Calibration [Enabled] * ‘’CPU/PCIEX Clock Driving Control’’ το αφήνεις στη default ρύθμιση Άρα τώρα έχεις CPU στα 3200Mhz (8x400) και μνημες default στα 1066 Τσεκάρεις για σταθερότητα με quad prime (torture test-large FFT) για καμιά ώρα…αν είναι ΟΚ βάζεις manually τα timmings των μνημών (5,5,5,15) και ξανατεστάρεις με quad prime (torture test-blend)…αν αντέχει πόσταρε και συνεχίζουμε… Link to comment Share on other sites More sharing options...
BalosGR Νοέμβριος 6, 2008 Author #37 Κοινοποίηση Νοέμβριος 6, 2008 Θα το τεστάρω σήμερα και θα ποστάρω αύριο νέα μου. Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nephiλiμ Νοέμβριος 6, 2008 #38 Κοινοποίηση Νοέμβριος 6, 2008 *Init Display First [PEG] αυτο γιατι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jumex Νοέμβριος 6, 2008 #39 Κοινοποίηση Νοέμβριος 6, 2008 αυτο γιατι?Με αυτή τη ρύθμιση ορίζεις ως πρωτεύον δίαυλο για VGA το pci ή to pci express...ουσιαστικά δεν κερδίζεις τπτ αλλά αφού έχεις pci-e vga καλό είναι να το βάζεις PEG... Link to comment Share on other sites More sharing options...
BalosGR Νοέμβριος 7, 2008 Author #40 Κοινοποίηση Νοέμβριος 7, 2008 Δυστηχώς μου έβγαλε πρόβλημα το prime (4o λεπτό)... Με ακριβώς αυτά τα settings και τις μνήμες στο Auto (1066). Οι θερμοκρασίες μέν, απίστευτα χαμηλές (27 idle - 32-37 full load) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.