crio Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 8, 2008 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 8, 2008 1)Τι υλικό είναι καλύτερο να χρησιμοποιηθει (χαλκός ή αλουμίνιο)?2)Οι διαφορές τιμής ανάμεσα στα υλικά θα συμφέρουν?3)Άμα πάω τα σχέδια σε τόρνο πόσα θα μου πάρουν ώστε να το φτιάξουν?4)Καλύτερα ξηρός πάγος η ln2?5)Ποιο βρίσκεται πιο εύκολα?Ευχαριστώ πολύ όσους ασχοληθούν με το θέμα.Υ.Σ.:Προς αποφυγή περεξηγήσεων κτλ διάβασα διάφορα threads εδώ και στο xs σχετικά απλά θέλω την έμπειρη και εμπεριστατωμένη πλέον γνώμη μελών δικών μας σε live χρόνο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gprhellas Οκτώβριος 9, 2008 #2 Κοινοποίηση Οκτώβριος 9, 2008 1) Αν θες να χρησιμοποιήσεις ξηρό πάγο μπορείς (έστω και με κάποιες παραδοχές) να χρησιμοποιήσεις το κατά πολύ φτηνότερο αλουμίνιο, σε όλες τις άλλες περιπτώσεις χαλκός.2) εξαρτάτε από την τσέπη του καθενός ή αν έχει θείο τορναδόρο, πάντως ο χαλκός είναι κατά πολύ ακριβότερος.3) βλέπε απάντηση 24) το καλό με το ln2 είναι ότι μπορείς να το κοντρολάρεις όπου θες (αντίθετα με τον ξηρό πάγο που απλά σε πάει κατευθείαν –65 με –70)5) Πιο εύκολα παίρνεις ξηρό πάγο, για ln2 πρέπει να έχεις Εταιρεία γιατί δεν δίνουν τα εργοστάσια σε λιανική τιμή. Άσε που πρέπει να έχεις και δοχείο μεταφοράς που είναι πανάκριβα και δυσεύρετα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
crio Οκτώβριος 9, 2008 Author #3 Κοινοποίηση Οκτώβριος 9, 2008 6)Οπότε πάμε σε λύση ξηρού πάγου.Παίζουνε προβλήματα cold boot κτλ στους -70?7)Μήπως συμφέρει καλύτερα να πάω σε phase change? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mech5107 Οκτώβριος 9, 2008 #4 Κοινοποίηση Οκτώβριος 9, 2008 Είναι διαφορετική η λογική της χρήσης phase και dry ice...Θα έλεγα για dice πάντως...καθώς μάλλον θα πάει καλύτερα ο CPU/VGAΒέβαια με το phase, μπορείς να το έχεις και για κάθε μέρα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgos th. Οκτώβριος 9, 2008 #5 Κοινοποίηση Οκτώβριος 9, 2008 αν θες να παιζεις μια στο τοσο,πας σε ξηρο παγο...αν θες να ασχοληθεις περισσοτερο με το θεμα και να εχεις κατι ευκολα προσβασιμο,φτιαξε ενα μονοβαθμιο να το εχεις στην ντουλαπα σου και να το κουμπωνεις οποτε θες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mech5107 Οκτώβριος 9, 2008 #6 Κοινοποίηση Οκτώβριος 9, 2008 Check this.Δεν ξέρω αν το φτιάχνει ακόμα βέβαια... Link to comment Share on other sites More sharing options...
crio Οκτώβριος 9, 2008 Author #7 Κοινοποίηση Οκτώβριος 9, 2008 Αθήνα που έχει σοβαρούς και φτηνούς τορνους? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mech5107 Οκτώβριος 9, 2008 #8 Κοινοποίηση Οκτώβριος 9, 2008 Οποιοδήποτε μηχανουργείο μπορεί να σου κάνει την δουλεία που θες...Δεν απαιτεί ούτε μεγάλη ακρίβεια, ούτε παράξενες διαστάσεις...Το μόνο "πρόβλημα" είναι πως αν πας να το κάνεις μονοκόμματο, δεν ξέρω πως μπορεί να γίνει η εσωτερική τόρνευση σε μεγάλο βάθος που απαιτείται...βέβαια αν γίνει μόνο η βάση και μπει με σφικτή συναρμογή ο σωλήνας, τότε είναι αρκετά πιο εύκολο...Δες και αυτό νομίζω είναι το καλύτερο βήμα, ώστε να πάρεις μια ιδέα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
crio Οκτώβριος 9, 2008 Author #9 Κοινοποίηση Οκτώβριος 9, 2008 Βρήκα κατι σχέδια στο web οπότε προχωράω.Ένας φίλος θα το πάει σε μηχανουργείο γνωστού.Σε δύο βδομάδες πιστεύει θα το έχω.Άντε να ξεκινάμε.Σε λίγο μάλλον θα γίνει και αγορά άλλης μητρικής (χωρίς εγγύηση και λίγο πιο παλιά) ώστε να κάνω πρώτα εκεί δοκιμές και μετά στην Rampage formula. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.