Jump to content

Πως ρυθμίζω στροφές σε Black & Decker;

fonzi

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Εχω ένα Black & Decker δράπανο 700w με 3000 στροφές max που έχει ρυθμιση στροφών με ένδειξη από 1-7. Πρέπει να κάνω μια λεπτοδουλειά σε τζάμι που η ταχύτητα να είναι λίγο κάτω από 1200 στροφές.

Πως να υπολογίσω την ρύθμιση στο διακόπτη; Να πώ ότι είναι περίπου 430 στροφές ανά σκαλοπάτι και άρα να το βάλω στο 3;

Trial & error μόνο...

Βρες ένα παρόμοιο κομμάτι γυαλιού και κάνε δοκιμές μέχρι να πετύχεις τη σωστή ταχύτητα.

Μεγάλο ρόλο παίζει και η ποιότητα του τρυπανιού.

The hard but ultimate way : Πάρε ένα ηλεκτρονικό κοντερ ποδηλάτου μαγνητικό και στερέωσε τον μαγνήτη με λίγη κόλα πάνω στο τσοκ του black&decker (δήλωσε ότι η περίμετρος της ρόδας είναι 1μέτρο για απλούστευση στους υπολογισμούς) και μέτρησε την ταχύτητα σε km/h στις 7 ρυθμίσεις που έχει. Μετά θές μια αριθμομηχανή και μαθηματικά γυμνασίου.

... manual δεν έχει το ρημάδι? Μέχρι και το budget που έχω έλεγε ποια υλικά κόβεις με κάθε ρύθμιση...:book:

... manual δεν έχει το ρημάδι? Μέχρι και το budget που έχω έλεγε ποια υλικά κόβεις με κάθε ρύθμιση...:book:

+1!

Δεν πρόκειται για τρύπημα ή κόψιμο. Θα βάλω ένα ειδικό σφουγγαράκι (σαν λεπτό γυαλόχαρτο) που τρίβει το τζάμι και φεύγουν τα γδαρσίματα. Μιλάω για γρατζουνισμένο παρμπριζ αυτοκινήτου.

Το manual δεν γράφει σε τι στροφές αντιστοιχεί η κάθε ρύθμιση...

ξεκίνα από το ποιο χαμηλό μέχρι να δεις που βγάζει τα γδαρσίματα

+1. ο ασφαλεστερος τροπος

Πήγαινε καλύτερα σε κανένα μάστορα να στο φτιάξει.

Το παρμπρίζ είναι πολύ ειδική περίπτωση και αν δεν το κάνεις καλά θα έχεις πρόβλημα το βράδυ μα κουλές αντανακλάσεις ή άλλα περίεργα.

Η καλύτερη λύση πάντως είναι ΜΙΑ.

«Θραύση κρυστάλλων» στην ασφάλεια του αυτοκινήτου. ;)

αρχίσαμε τις προτάσεις θα περάσω εγώ να στο κάνω κομμάτια :p :clap:

δεν στα κάνουν σκ@τ@ δοκιμασμένο από πολλούς :p

Με το σκ@τ@ εννοεί το πέρασμα του καινούργιου παρμπρίζ.

Καταρχήν η θραύση σημαίνει ότι σου το αλλάζουν ολόκληρο και όχι επισκευή.

Το «πρόβλημα» όμως είναι να βρείς καλό συνεργείο που να βάλει το νέο και θα το μονώσει σωστά.

Κακή εφαρμογή σημαίνει περίεργους θορύβους σε μεγάλες ταχύτητες και πέρασμα νερού όταν βρέχει.

Δεν υπάρχουν «εργοστασιακά» παρμπρίζ.

Το 90% τα φτιάχνει η carglass για όλους τους κατασκευαστές... ;)

Με το σκ@τ@ εννοεί το πέρασμα του καινούργιου παρμπρίζ.

Καταρχήν η θραύση σημαίνει ότι σου το αλλάζουν ολόκληρο και όχι επισκευή.

Το «πρόβλημα» όμως είναι να βρείς καλό συνεργείο που να βάλει το νέο και θα το μονώσει σωστά.

Κακή εφαρμογή σημαίνει περίεργους θορύβους σε μεγάλες ταχύτητες και πέρασμα νερού όταν βρέχει.

o fonzi είπε οτι φοβάται μην του τα κάνουν σκατ@ αν δηλώσει θραύση κρυστάλλων ε και εγώ του λέω δεν στα κάνουν σκατ@ δοκιμασμένο :whistling

Εννοώ ότι φοβάμαι μήπως δεν γίνει σωστή εφαρμογή. Τα παρμπριζ στο εργοστάσιο τοποθετούνται με τρόπο που δεν μπορεί να εφαρμόσει ο τοπικός παρμπριζάς. Μπορεί λοιπόν και νερό να μπάζει και ποιός ξέρει τι τριγμούς ή άλλα προβλήματα να παρουσιάσει...

Επίσης, οι ασφαλιστικές σε στέλνουν (έτσι γράφει το συμβόλαιό μου) σε δικά τους συνεργεία και το τζάμι το παραγγέλνουν οι ίδιοι με ότι αυτό συνεπάγεται!

αυτό δεν το ήξερα :/ τότε δοκίμασε να δεις με τις πιο χαμηλές στροφές και ανέβαζε μέχρι να δεις αν κάνει δουλειά και αν δεν δεις καλό κρατάς την θραύση σαν έσχατη λύση

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.