junior-21- Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 8, 2008 #1 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 8, 2008 Καλημέρα παίδες! Οι μούτζες συνεχίζονται. Θέλω να αλλάξω πλακέτα σε έναν WD 6400AAKS αλλά ο προβληματικός δίσκος έχει επακριβώς τον κυκλωμένο στην παρακάτω φώτο με κόκκινο κυκλάκι κωδικό ενώ ένας spare 640 διαφέρει στα 2 πρώτα ψηφία. Έχει 22 αντί για 00. Να προχωρήσω στην επέμβαση ή να βρώ με ακριβώς ίδιο κωδικό? Τα δεδομένα είναι ζωτικής σημασίας.
kingrim Οκτώβριος 8, 2008 #2 Οκτώβριος 8, 2008 ΑΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ SERIAL NUMBER ΤΟΥ ΔΙΣΚΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΠΟΤΕ ΙΔΙΑ ΑΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΤΥΠΟ ΤΟΥ ΣΚΛΗΡΟΥ ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙΔΙΑΟΠΤΙΚΑ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ KOMATIA ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ (ΙΔΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΑ ΚΩΔΙΚΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΩΝ)????
Daytime Dreamer Οκτώβριος 8, 2008 #4 Οκτώβριος 8, 2008 Εχω 5 τετοιους που καθονται σπιτι μου ... θα τους δω το απογευμα και θα σου πω
junior-21- Οκτώβριος 8, 2008 Author #5 Οκτώβριος 8, 2008 εγώ έχω 4, οι 3 είναι σπίτι μου. Οι 2 από τους 3 είναι 22 και ο χαλασμένος 00. Ο 4ος δίσκος είναι στα Καλύβια και είναι 00. Απλά αύριο θα πάω Καλύβια και έχω αγωνία για τα δεδομένα... Να κάνω υπομονή , ε?
Daytime Dreamer Οκτώβριος 8, 2008 #6 Οκτώβριος 8, 2008 Εννοειται οτι θα κανεις υπομονη!! Ποια ειναι τα συμπτωματα του δισκου? Δεν τον βρισκει στο bios? Παιζει "συμφωνια" με τα platters? Εξηγησε λιγο την κατασταση ...
junior-21- Οκτώβριος 8, 2008 Author #7 Οκτώβριος 8, 2008 Καμμένη πλακέτα από τροφοδοτικό.... Μακελιό χθες, 3 δίσκοι off σε 3 λεπτά! Η πλακέτα τους σε 5 δευτερόλεπτα απλά δεν μπορούσες να την ακουμπήσεις. Δεν γυρίζει ο δίσκος καθόλου! Η πείρα σου τι λέει? Λογικά με αλλαγή πλακέτας θα είναι όλα ΟΚ? Θα είναι οκ τα δεδομένα?
felix Οκτώβριος 8, 2008 #9 Οκτώβριος 8, 2008 Καμμένη πλακέτα από τροφοδοτικό.... Μακελιό χθες, 3 δίσκοι off σε 3 λεπτά! Η πλακέτα τους σε 5 δευτερόλεπτα απλά δεν μπορούσες να την ακουμπήσεις. Δεν γυρίζει ο δίσκος καθόλου! Η πείρα σου τι λέει? Λογικά με αλλαγή πλακέτας θα είναι όλα ΟΚ? Θα είναι οκ τα δεδομένα? Κατα πάσα πιθανότητα καμμένο controller processor για το μοτέρ... Άνοιξα πρόσφατα έναν παλιό 20άρη για να δώ και ήταν λες και το συγκεκριμένο τσιπάκι το είχες βασανίσει με torch....σαν κακοφτιαγμένο ποπ-κορν...Ο κωδικός καθορίζει Main Controller, Spindle motor Controller και firmware. Είναι θέμα τύχης πιστεύω να δουλέψει με πλακέτα με άλλο κωδικό. Αν ο daytime έχει σωστό δίσκο θα κάνεις δουλειά....εκτός και αν έχει βαρέσει το ίδιο το μοτέρ....
junior-21- Οκτώβριος 8, 2008 Author #10 Οκτώβριος 8, 2008 Αν ο daytime έχει σωστό δίσκο θα κάνεις δουλειά....εκτός και αν έχει βαρέσει το ίδιο το μοτέρ....έχω κι εγώ ίδιο δίσκο αλλά αύριο θα τον "ανταμώσω". Δλδ 50-50 είναι η φάση ή λιγότερο?
Chris Valis Οκτώβριος 8, 2008 #11 Οκτώβριος 8, 2008 3-phase motor driver είναι και σκάει σχετικά εύκολα με διαταραχές τάσης. Ο κωδικός που δείχνεις παραπέμπει στο firmware. Με διαφορετικό firmware δεν θα παίξει ο δίσκος αν δεν έχεις κάτι του στύλ PC-3000 για να τα παντρέψεις. Το καλό είναι ότι αν έχεις διαφωνία στο firmware, δεν θα αλλιωθούν τα δεδομένα σου, απλά ο δίσκος θα ακούγεται σαν χτυπημένος.Τα μοτέρ και διαφορετικά να είναι δεν υπάρχει πρόβλημα γιατι ο έλεγχος ταχύτητας είναι σε closed loop control. Το μοτέρ είναι αρκετά δύσκολο (απίθανο) να έχει καεί, αντέχει πολύ περισσότερο από το driver του.Να εύχεσαι μόνο να μην έχει χτυπήσει ο ενισχυτής των κεφαλών που είναι πάνω στο μπράτσο μέσα δίπλα στα platters....δοκίμασέ την αλλαγή και καλή τύχη,
felix Οκτώβριος 8, 2008 #12 Οκτώβριος 8, 2008 Για να μήν γυρίζει το μοτέρ αυτή που σου είπα είναι η λιγότερο οδυνηρή φάση..την έχει "κάνει" μόνο ο ελεγκτής του....Εμείς τώρα λέμε για ίδιο ακριβώς δίσκο --> ίδια ακριβώς πλακέτα...Αν είναι κάτι από την πλακέτα θα δουλέψει....αν είναι ζήτημα εγκεφαλικού που βάρεσε το ίδιο το μοτέρ, τότε ίσως να πρέπει να το ψάξεις παραπάνω...Χρειάζεσαι και torxaκια για να ξεβιδώσεις την πλακέτα...αν την ξεβιδώσεις θα δείς και τί φταίει κατά 90%....κάποιος "άμαχος" θα έχει γίνει φλαμπέ...
Chris Valis Οκτώβριος 8, 2008 #13 Οκτώβριος 8, 2008 Αν υπάρχει διαφωνία firmware - περιεχομένου platter, τότε ο δίσκος θα χτυπήσει 5-6 φορές τις κεφαλές σαν να είναι χαλασμενος και μετά θα κάνει spin down το μοτέρ του.
felix Οκτώβριος 8, 2008 #14 Οκτώβριος 8, 2008 Να εύχεσαι μόνο να μην έχει χτυπήσει ο ενισχυτής των κεφαλών που είναι πάνω στο μπράτσο μέσα δίπλα στα platters....δοκίμασέ την αλλαγή και καλή τύχη,Chris σε αυτήν την περίπτωση στροφάρει ή όχι ?
Chris Valis Οκτώβριος 8, 2008 #15 Οκτώβριος 8, 2008 Chris σε αυτήν την περίπτωση στροφάρει ή όχι ?Ναι και συνεχώς πάνε από ακρη σε άκρη οι κεφαλές
felix Οκτώβριος 8, 2008 #16 Οκτώβριος 8, 2008 Για παράδειγμα, δες το εν λόγω εξάρτημα σε έναν από τους δίσκους μου που έχουν εγκαταλείψει....είναι εμφανής ο τσαμπουκάς που έχει υποστεί...
junior-21- Οκτώβριος 8, 2008 Author #17 Οκτώβριος 8, 2008 Ξέχασα να σας πω : ο RaptorX που δοκίμασα τελευταίο, μύρισε άσχημα! ΚΑι όλοι, μολις τους ξαναέβαζα πάνω (ήταν ήδη dead) ζεσταίνοταν υπερβολικά η κάτω πλακέτα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα...
junior-21- Οκτώβριος 8, 2008 Author #18 Οκτώβριος 8, 2008 Για παράδειγμα, δες το εν λόγω εξάρτημα σε έναν από τους δίσκους μου που έχουν εγκαταλείψει....είναι εμφανής ο τσαμπουκάς που έχει υποστεί... με αλλαγή πλακέτας έπαιξε?
Chris Valis Οκτώβριος 8, 2008 #19 Οκτώβριος 8, 2008 Για παράδειγμα, δες το εν λόγω εξάρτημα σε έναν από τους δίσκους μου που έχουν εγκαταλείψει....είναι εμφανής ο τσαμπουκάς που έχει υποστεί... πάντως το κόλημα είναι πολύ άσχημο...
felix Οκτώβριος 8, 2008 #20 Οκτώβριος 8, 2008 Δεν κόλλησα τίποτε...ξεκόλλησα...Απλά βλέπεις τα πινάκια του σηκωμένα...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.