Jump to content



raid 0+1 σε aw9d-max


emm_stra

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

καλησπερα

θα ηθελα να ρωτησω κατι σχετικα με τον τιτλο του θεματος.

Εχω 2 δισκους στα 120gb σε raid 0 και την μητρικη abit aw9d-max.

θελω να παρω αλλους 2 και να κανω raid 0+1 .

δεν βρισκω 120gb , μπορω να παρω αλλης χωρητικοτητας??

επισης αν αντι να χρησιμοποιησω τους 4 δισκους σε 1 συστοιχια στον ιδιο controller, να χρησιμοποιησω

ανα 2 στον intel και στον silicon immage ??

μπορει να γινε κατι τετοιο??

ευχαριστω για οποια απαντηση!!!

Υ.Γ. Εναλλακτικο σεναριο

σκεφτομαι να κανω τους 2 120αρηδες σε raid 0 στον controller της intel και τους αλλους 2 500αρηδες που θα αγορασω στον silicon image σε raid 1..

Για να μην χασω χωρητικοτητα .. αυτο γινεται????

Raid 0+1 με δίσκους στον ICH7R και τον sil δεν παίζει...

Μπορείς να κάνεις raid 0+1 με τους 2 120άρηδες και 2 500άρηδες και από τους 500άρηδες να πάρεις μόνο 120gb από τον κάθε ένα, ενώ το υπόλοιπο χώρο να τον κάνεις ότι θες, ακόμα και άλλο ένα rail...

Βέβαια διατηρώ κάποιες αμφιβολίες, αλλά μάλλον γίνεται...

Με το Matrix της Intel γίνεται - το έχουν κάνει εδώ στο Lab άτομα, αλλά θεωρώ ότι είναι περίπλοκο, με ότι αυτό συνεπάγεται "όταν σπάσει ο διάολος το ποδάρι του". Μιλάω για το να έχεις διάφορα RAID σε ένα ζευγάρι δίσκων.

π.χ. να πάρεις από 120 από τους δύο 500άρηδες για τη δουλειά που θες (να κάνεις mirror το RAID0 που έχεις), και τα υπολοιπα 380 του κάθε 500άρη να τα κάνεις π.χ. RAID0 για να έχεις 760 αποθηκευτικό.

Γίνονται αυτά (νομίζω ο junior21 το είχε κάνει) αλλά θέλει ψάξιμο το πώς θα κινηθείς αν κάτι παέι στραβά. Στα χαρτιά είναι ωραία ιδέα. Στην πράξη... χωρίς λύση backup νομίζω έχει αρκετό ρίσκο.

Τα υπόλοιπα από τα 500 του κάθε δίσκου τα κάνεις Raid 1 και είσαι και από εκεί σίγουρος...

ευχαριστω ολους για τις απαντησεις

θα σταθω σε αυτο :

τους 2χ120 να τους αφησω ως εχουν σε raid 0 στον intel

και τους αλλους 2χ500 να τους κανω raid 1 στον silicon ,

αυτο γινεται????

εννοω εφοσον υπαρχουν 2 ξεχωριστοι raid controllers (intel/silicon) μπορω να το εκμεταλλευτω με αυτον τον τροπο και ετσι να εχω την ταχυτητα των 120αρηδων (χωρος 240) και την ασφαλεια των 500αρηδων(χωρος 500)....

μου φαινεται λογικο να γινεται ετσι.. ειναι αληθεια αυτο???

Γίνεται όπως τα λες και μάλιστα χωρίς επιπλέον controler - δύο ξεχωριστά και ανεξάρτητα RAID ζευγάρια στον Intel controler.

Απλά σκέψου μια λύση back-up του RAID0 ώστε να μη σου στοιχίσει (σε χρόνο κυρίως, καθώς τα data σου μάλλον θα τα έχεις στο περισσότερο ασφαλές RAID1 ζευγάρι).

Γίνεται όπως τα λες και μάλιστα χωρίς επιπλέον controler - δύο ξεχωριστά και ανεξάρτητα RAID ζευγάρια στον Intel controler.

Απλά σκέψου μια λύση back-up του RAID0 ώστε να μη σου στοιχίσει (σε χρόνο κυρίως, καθώς τα data σου μάλλον θα τα έχεις στο περισσότερο ασφαλές RAID1 ζευγάρι).

κοιταξε στο raid-0 θα εχω το λειτουργικο μονο... στο raid-1 θα εχω τα data..

δλδ. μπορω σε ενα controller (intel) να εχω 4 δισκους και ανα 2 σε διαφορετικο raid..???

Βασικά μπορείς αρκεί να έχεις κάποιο ICHxR (x = 7, 8, 9, 10).

Πρόσεξε όμως... αν χτυπήσει ο ένας δίσκος χάνεις το Λειτουργικό εγγυημένα (λόγω RAID0) και μπαίνει θέμα πώς θα δεις το mirrored partition που θα έχεις τα data. Θα βάλεις έναν από τους δύο δίσκους σε άλλο PC? Δε λέω ότι δεν γίνεται, απλά έχουν αναφερθεί διάφορα ευτράπελα εδώ κατά καιρούς.

Θα έλεγα μόλις στήσεις το OS και φτιάξεις τα partitions όπως τα θες, να προσομοιώσεις μια κατάσταση καταστροφής (π.x. απλά βγάζοντας τον ένα Νο1 δίσκο) και να δοκιμάσεις σενάριο λήψης των δεδομένων από το RAID1 partition του Νο2 δίσκου.

π.χ. να βγάλεις τον Νο2 δίσκο (που υποτείθεται είναι ο καλός) και να στήσεις OS στον Νο1 από την αρχή. Με αυτό το OS να προσπαθήσεις να δεις τα data του RAID1 partition του Νο2. Αν δε δουλεύει αυτό το ρεαλιστικότατο σενάριο το ρίσκο είναι μεγάλο. Σε κάποιους εδώ στο Lab δε δούλεψε αλλά δεν είμαι σίγουρος κατά πόσο το σκηνικό ήταν έτσι και γι αυτούς.

σκεφτομαι να παρω image backup του λειτουργικο με acronis οποτε νομιζω δεν θα υπαρχει προβλημα!!!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.