Jump to content

Νεούδη σε Vista - Εντυπώσεις.

neuromancer

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Μετά από 3 weeks, ελαφριάς είναι η αλήθεια, χρήσης των Vista στο laptop αναρωτιέμαι και λέω τα εξής:

Τα Vista με θεωρούν ηλίθιο?

Μήπως είμαι ηλίθιος ρομαντικός τεχνοφρίκουλας που τα βλέπω όλα από την τεχνική και όχι από τη χρηστική σκοπιά?

Ή μήπως προσπαθώ να παραστήσω τον ηλίθιο για να δουλέψω με τα Vista?

Κάποιος πρέπει να κόψει λίγο τον αέρα στο Human Computer Interaction τμήμα εκεί στο Rendmond. Μετά αναρωτιούνται γιατί διστάζει ο κόσμος για τα Vista. Nα βάλω δηλαδή εγώ τώρα τη γυναίκα μου που έχει μάθει τα βασικά (web + office) και ανοίγει το PC μέρα παρά μέρα, να δουλέψει σε Vista και σε Office 2007. Δε γίνονται αυτά τα πράγματα!

Έχω φάει το Word με το κουτάλι από την έκδοση 2. Έχω γράψει πτυχιακές, διπλωματικές, διδακτορικά, βιβλία 1000 σελίδων, you name it - I've done it. Έχω διδάξει word εκατοντάδες ώρες και με βρίσκουν στο δρόμο και μου λένε ευχαριστώ. Ε! το πολιτισμικό σοκ που έχω φάει με το 2007 δεν περιγράφεται.....

anyway... ετεροχρονισμένα τα σχόλια, φαντάζομαι τα έχετε πει πριν 1-2 χρόνια - απλά έπρεπε να τα πω να μου φύγει.. :bye:

Τουλαχιστον για το Office 2007 το "Ribbon" gui του ειναι κατα γενικη ομολογια εξαιρετικο. Τωρα αν καποιος δεν μπορει να κανει την αλλαγη ειναι αλλο θεμα. Μπορει να μεινει με το 2003 ή το 97....

Για το ribbon... είναι όντως εντυπωσιακό και "προφανές" για τον νέο χρήστη του office.

Αν σου πω όμως ότι έψαχνα μισή ώρα το παλιό Tools>Options για να customάρω και δεν το έβρισκα θα με πιστέψεις? Παραλίγο θα έκανα uninstall, μα την Παναγία!

Και τι κάνω με custom buttons/macros που είχα και έκανα παπάδες στα γρήγορα? Μπορώ να customarω κάπως το ribbon (είμαι διατεθειμένος να τα ξαναφτιάξω αν χρειαστεί)? Το πρόβλημαμου είναι ότι ενώ πριν είχα ένα - δύο toolbars με όλα τα κόλπα ένα κλικ μακριά, τώρα θέλω δύο κλικ γιατί πρώτα πρέπει να διαλέξω το σωστό ribbon... is it me or....

It is not just you...there are plenty of us...

Κάποιος στη δουλειά με λέει δεινόσαυρο, για αυτό ακριβώς το λόγο, δεν μου αρέσουν οι άλλαγές στα προγράμματα που έχω μάθει για να δουλεύω.

Το office πάντα ήταν ...προέκταση των windows :hehe:

Βασικά θα στήσω νέο μηχάνημα προσεχώς και είχα αποφασίσει (στα χαρτιά) να γίνω μοδάτος με Vista κτλ, ειδικά τώρα που με το laptop θα γνωρίza και από κοντά τα Vista. Με το χέρι στην καρδιά λέω XP και πάλι XP (με ψιλο Vista look). Θα τους δώσω όμως μια ευκαιρία ακόμη, σκαλίζοντας λίγο παραπάνω στα Vista και καθυστερώντας λίγο το νέο μηχάνημα.

Oπως σε πολλά άλλα...ο χρόνος ειναι ο καλυτερος γιατρός...

Ολα με τον καιρό μαθαίνονται απλά πρέπει να τους δώσουμε χρόνο...Και εγώ τσίναγα με τα Vista αλλά πλέον τα έχω συνηθίσει και ούτε καν σκέφτομαι να γυρίσω σε XP... Δε, τις σπάνιες πλέον περιπτώσεις που θα χρησιμοποιήσω το laptop για δουλειά μπορώ να πω οτι με ξενίζουν τα XP.

Θέμα συνήθειας για μένα λοιπόν ;)

Όπως λέει και ο perp, είναι θέμα συνήθειας.

Κι εγώ όταν πρωτοείδα τα Vista σε ένα Laptop Που αγόρασα, έπαθα ένα σοκ!

Καθώς περνούσε ο καιρός, τα συνήθισα και πλέον κάνω την δουλειά μου το ίδιο γρήγορα όπως και στα XP.

Όμως για το Office 2007, θα συμφωνήσω! Δεν με βόλεψε σχεδόν καθόλου και γύρισα πάλι πίσω στο 2003.

Καλημέρα από τον περίεργο εμένα και πάλι.

Να κάνω μια σύντομη ερώτηση για το θέμα απόδοσης των Vista.

Στο νέο πι-σι ειδικά δεδομένου πως θα έχει 4 γίγα μνήμη, σκεπτόμουνα να εγκαταστήσω τα Vista Ultimate 64bit.

Η ερωτήσεις που έχω είναι οι εξής.

Θέμα απόδοσης, -επισημαίνω πως με απασχολεί κατά 95% για παιχνίδια και 5% για εφαρμογές (πχ Photoshop) είναι όντος 20-30% πιο ‘αργά’ από ότι τα ΧP στο ίδιο setup υπολογιστή?

Με 4 γίγα να τα βάλω, ή να μείνω με τα XP που δεν με χαλάει κιόλας.

Η εγκατάσταση είναι από άποψη τρόπου ίδια με τα ΧP? Απλό boot από cd δηλαδή και εγκατάσταση?

Ευχαριστώ εκ τον προτέρων.

Αν είσαι για games βάλε Vista ωστε να έχεις DX10 αλλά εφόσον βάλεις και καμμιά κάρτα της προκοπής. Εγώ δεν θα πήγαινα ακόμη σε 64 καθώς τα σχετικά λογισμικά είναι λίγα και σίγουρα δεν είναι games. Βεβαια θα χάσεις λίγο μνήμη απο τα 4 αν βαλεις 32άρια.

Για επιδόσεις: Προσωπικά βρήκα τα Vista (του φορητού μου) ταχύτατα. Στο laptop έχω 3GB ram με 2.5 γίγα cpu. Στο desktop έχω 2 ram με core2due στα 2.15. Καλοστημένα και τα δύο χώρις πολλά άσχετα στο background. Ε, τα vista μου δίνουν την αίσθηση ότι είναι 2 κλικ πιο μπροστά σε σπιρτάδα και ταχύτητα. (υπόψη ότι είμαι παλιά καραβάνα και XP οπαδός)

τα βιστα ήταν πισω στην αποδοση των παιχνιδιων στην αρχη της κυκλωφοριας τους, πραμα λογικο αφου ηταν καινουριο και αδουλευτο. οι προγραμματιστες των οδηγων των καρτων οδηγων χρειαστηκαν αλλη προσεγγηση. τωρα πια νομιζω ειναι καλυτερα κιολα...

Εγώ πάλι, έχοντας φάει τα MS OSes (win3, 3.11, 95, 95, 98, ME, NT3.5, NT4, Win2K, WinXP, Vista, 2003 - τα 2008 δεν τα έχω ψάξει αρκετα) στην μάπα τόσα χρόνια, σαν απλός χρήστης/power-user/gamer κτλ έκανα το "βήμα" να πάω σε linux στον προσωπικό μου υπολογιστή. Η μετάβαση από ΧΡ σε UBUNTU ήταν ένα σοκ (με την καλή έννοια) μιας και παλιότερα που είχα δοκιμάσει καποια ditros σε 10-30 μέρες έτρωγαν φορμάτ για πολλούς και διάφορους λόγους (ελαχιστο και κακό documentation, αδυναμια υποστήριξης h/w, δυσχρηστία, μικρή ποικιλία εφαρμογών) .

Τέτοια "διαφορά" σε ευκολία/επιδόσεις/εκμετάλλευση Η/W & ασφάλεια είχα να "νιώσω" από τότε που δοκίμασα τα Win2K και "ξεκόλλησα" από τα 98άρια. Αυτό δεν το είδα όταν (δυστυχώς) τα "έσκασα" για τα Vista και τα έβαλα σε 2ο δίσκο και τα δούλεψα δοκιμαστικά αντί για τα WinXP. Δεν κατηγορώ τα Vista ή την Microsoft αλλά σίγα σιγά αρχίζει να χάνει το "μονοπώλειο" στην κατηγορία καταναλωτών που ανήκω και για να με "ξανακερδίσει" πρέπει να προσπαθήσει πολύ - όχι ότι νοιαζεται και πολύ.

you can teach new tricks to an old dog απλά χρειάζεται λιιίιιγη περισσότερη προσπάθεια.

Τότε μείνε στα ΧΡ μέχρι που να μην μπορείς άλλο (πχ λόγω του ότι το hardware που θα χρειαστείς σε 3-5-10 χρόνια δεν θα τρέχει ΧΡ) Τότε θα αναγκαστείς να μάθεις νέα tricks.

To : "I am a PC. I am a Win PC." δεν το σχολιάζω και το εκλαμβάνω ώς αστείο. Είναι υποτιμιτικό για κάποιον να "φορά" ταμπέλα win/solaris/linux/mac/bsd/unix/otiallothete

Εκανα μετάβαση απο XP 32bit σε Vista 64bit. Παλέυω εδω και μια εβδομάδα να το συνηθισω. Αντιμετωπίζω προβλήματα και θα γυρίσω στα XP

Μπορει σε καποια πραγματα να είναι πιο γρήγορα π.χ στην αναζήτηση αλλα στο φορτωμα των windows είναι αργα κάνουν 2 λεπτα σε μένα χωρις να έχω εγκαταστήσει πολλά προγράματα και έχοντάς τα εγκααστήσει για δευτερη φορα.

Δεν μπορω να βρω drivers για την Audiotrak καρτα ήχου με αποτελεσμα να δουλεύουν τα δυο απο τα 6 ηχεία.

Τελευταια πάιζω μικρα παιχνιδάκια της Alaware, Bigfish κλπ και δεν τρέχουν καθόλου ή κολλάνε το σύστημα.

Τα 64bit εν είναι όριμα ακόμα δεν έχει βγει flash ακόμα για τους browsers με αποτελεσμα να τρέχω τον ie πότε σε 64bit και πότε σε 32. Για firefox δεν το συζητάμε καθώς 64bit θα βγει μετα την 4 έκδοση όπως λένε στο forum του

Θα γυρίσω λοιπον τα Xp 32bit και ας χάνω το 1giga μνήμης που δεν θα αναγνωρίζεται

"Εκανα μετάβαση απο XP 32bit σε Vista 64bit."

+1:D Μπραβο

"Αντιμετωπίζω προβλήματα και θα γυρίσω στα XP"

Διαφωνω καθετα.(και ας εχεις το προσωπικο προβλημα με τη Audiotrack)

Τα Vista x64 Ultimate SP1 Integrated με 4GB σπερνουν και πλεον οι ασυμβατοτητες με drivers σχεδον δεν υπαρχουν.

Εγω δεν εχω κανενα προβλημα.

Και τι σε πειραζει να τρεχεις τον Firefox (και Explorer αν θες) με το 32-bit exe ? Σε μενα oλα τα 32bit προγραμματα που ειχα παιζουν μια χαρα.

Εγω ειμαι μονιμα με 32μπιτο Firefox, και ας υπαρχει ο 64μπιτος ΙΕ μεσα.

Η Audio track δεν εχει βγαλει στο σιτε της drivers για χ64 ?

Ε τωρα αν θες τα παιχνιδακια που λες, οκ καλυτερα γεια σενα να γυρισεις σε XP.

Μελλοντικα παντως θα αναγκαστεις να τα βαλεις, αν θες να παξεις κανα Crysis Warhead με καλα settings και αγορασεις καμια καρτουλα 4870X2 με 2GB RAM + 128K PCI + 128K RAID + SOUND = ~2.5GB.

Σε 32-μπιτο λειτουργικο θα σου μεινει 4-2.5 = 1.5GB διαθεσιμο για τα προγραμματα στην καλυτερη και ας εχεις >2GB RAM.

Dead end.

Η audiotrak έχει βγάλει beta drivers αλλα δεν δουλέουν σωστά.

Επισης με ενοχλει αρκετα που κολλάει στο welcome Screen για δυο λεπτα σε φρεσκοφορμαρισμένα windows. δηλαδη αργότερα όταν βαρύνουν θα κάνει 5-10

Τότε μείνε στα ΧΡ μέχρι που να μην μπορείς άλλο (πχ λόγω του ότι το hardware που θα χρειαστείς σε 3-5-10 χρόνια δεν θα τρέχει ΧΡ) Τότε θα αναγκαστείς να μάθεις νέα tricks.

Το new tricks αφορούσε το Linux. Καλό και χρυσό αλλά απλά δεν θα έχω ποτέ το χρόνο (ούτε τον είχα) να ασχοληθώ σοβαρά μαζί του. Έκανα μια απόπειρα πριν καμμια 10ριά χρόνια αλλά δεν είχε νόημα.

Για τα Vista, από τη στιγμή που είμαι win user αργά ή γρήγορα θα τα υιοθετήσω. Ήδη στο laptop άφησα τα Vista και στο νέο PC μάλλον Vista θα μπουν. Όχι ότι τα πολυσυμπαθώ αλλά όταν κάνεις δουλειές δεν μπορείς να είσαι με το παλιό OS και ο κόσμος γύρω σου να έχει Vista. Απλή λογική.

To : "I am a PC. I am a Win PC." δεν το σχολιάζω και το εκλαμβάνω ώς αστείο. Είναι υποτιμιτικό για κάποιον να "φορά" ταμπέλα win/solaris/linux/mac/bsd/unix/otiallothete
Για αστείο το είπα (αναφορικά και με το πρόσφατο MS campaign) αλλά εκ των πραγμάτων έτσι είναι από τη στιγμή που χρησιμοποιώ MS OSs εδώ και ...20 χρόνια.
Η audiotrak έχει βγάλει beta drivers αλλα δεν δουλέουν σωστά.

Επισης με ενοχλει αρκετα που κολλάει στο welcome Screen για δυο λεπτα σε φρεσκοφορμαρισμένα windows. δηλαδη αργότερα όταν βαρύνουν θα κάνει 5-10

δοκιμασε No gui boot, 2 πυρηνες ,και βγαλε διαφορα προγραμματα-services που δε χρειαζονται.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.