Jump to content

SOS recovery ISO file μέσω εξωτερικού σκλήρου

Prof_Chaos

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

έχω ενα image 8gb το οποίο εχω αποθηκεύσει σε εναν εξωτερικό σκληρό

Εχω ενα lapτοπ στο οποίο θέλω να κάνω recovery με το παραπάνω img..

με πιο πρόγραμα θα ανοίξω το image που έχει κατάληξη nrg Ετσι ώστε να γίνει το ρεκοβερυ στο λαπτοπ?

Εχω δοκιμάσει acronis boot cd αλλα δεν ανοίγει το rng file..

καμία ιδέα; είναι επείγον :(

Τι image είναι αυτό; Με το nero το έχεις κάνει. Με το πρόγραμμα που το δημιούργησες θα το κάνεις και restore.

εγω αυτο το image το αντεγραψα απο ενα DVD 8.4 στον σκληρό σε μορφή ISO και με κατάληξη αρχείου nrg.

Επειδή έχω αρκετά τέτοια μεγάλα iso και δεν συμφέρει οπως αντιλαμβάνεστε να τα καίω σε διπλής οψης DVD..

Οπότε με ενα ISO 7gb που το έχω σε εναν σκληρό εξωτερικό , πώς μπορώ να το αξιοποιήσω και να το χρησιμοποιήσω μέσο σκληρού σε ένα λαπτοπ και να του κάνω recovery χωρίς να καίω διπλής όψης DVD.

Θέλεις να ξεκινήσεις δηλαδή τον υπολογιστή από ένα usb δίσκο που έχει το iso σε nrg μορφή;

Με όσα γνωρίζω δε πρόκειται. Καλύτερα να βρεις πως θα το μετατρέψεις το nrg σε κάτι άλλο που θα επιτρέψει τον usb δίσκο να μπουτάρει από κει.

οχι απαραίτητα..αν γίνεται γιατι οχι..

ομως το είχα ως εξής στο μυαλό μου ..

Να ξεκινήσω στο λαπτοπ με ενα boot cd ..οπως το acronis image boot cd μέσω του οποίου φορτώνεις αρχεία recovery .. ΑΛΛΑ οχι αρχεία ISO με μορφή nrg..

Πρέπει το boot αυτο πρόγραμμα να διαβάζει το iso ..

Υπάρχει κάτι τέτοιο ή πρέπει να καίω double layer..

δεν το ζητάω απο άποψη τσιγκουνιάς αλλά επειδή στον εργασιακό χώρο είναι αδύνατον να αναλώνω 10 ευρώ σε διπλής όψης DVD ...προσπαθώ να βρώ κάτι εναλλακτικό.

Ελπίζω να καταλάβατε τι ζητάω..

Να μπουτάρει ο υπολογιστής απο iso file απευθείας είτε αυτόνομα είτε μέσω boot cd προγράμματος. Νομίζω οτι τεχνολογικά είναι 100% εφικτό αλλά δεν έχω βρεί ακόμη τον τρόπο..

ένας τρόπος είναι να βάλεις τον δίσκο του λάπτοπ σε κάποιο pc (αν είναι sata δε θες και αντάπτορα) και να περάσεις ότι θες εκεί...

το ότι είναι από το nero με μπερδεύει ως προς το τι backup είναι ακριβώς, δεν είναι κ η ενδεδειγμένη λύση αλλά εσύ ξέρεις...:p

ένας τρόπος είναι να βάλεις τον δίσκο του λάπτοπ σε κάποιο pc (αν είναι sata δε θες και αντάπτορα) και να περάσεις ότι θες εκεί...

το ότι είναι από το nero με μπερδεύει ως προς το τι backup είναι ακριβώς, δεν είναι κ η ενδεδειγμένη λύση αλλά εσύ ξέρεις...:p

Λοιπόν εγω απλά πέρασα σε ISO μορφή το recovery DVD ενος HP στον εξωτερικό σκληρό..το αποτέλεσμα αυτού 7.5 gb.

επειδή περνάω recovery δεδομένα τέτοιου μεγέθους τουλάχιστον 5 φορές την ημέρα σε διαφορετικά laptop δεν μπορώ να καίω κάθε μέρα 5 Dual layer είναι ασύμφορο..Γι αυτό κάθομαι και το ψάχνω λίγο παραπάνω..

Λοιπόν εγω απλά πέρασα σε ISO μορφή το recovery DVD ενος HP στον εξωτερικό σκληρό..το αποτέλεσμα αυτού 7.5 gb.

επειδή περνάω recovery δεδομένα τέτοιου μεγέθους τουλάχιστον 5 φορές την ημέρα σε διαφορετικά laptop δεν μπορώ να καίω κάθε μέρα 5 Dual layer είναι ασύμφορο..Γι αυτό κάθομαι και το ψάχνω λίγο παραπάνω..

τώρα το πιασα τι θες να κάνεις αν κ μου δημιουργήθηκαν άλλες απορίες...

δλδ από τη στιγμή που είναι copy απο recovery dvd, γτ δε τα κάνεις από το αυθεντικό dvd κατευθείαν?

το να καταλάβουμε δεν είναι σίγουρο ότι θα βοηθήσει σε αυτό που ρωτάς συγκεκριμένα, αλλά ίσως βρεθεί καλύτερη λύση...

πάντως ουσιαστικά θες mount του iso σε dos περιβάλλον...

για δες αυτό: http://www.geocities.com/jadoxa/shsucdx/

σωστός..mount σε dos περιβάλλον..Δεν το κάνω απο τα original DVD γιατι ανοίκουν στο κάθε laptop που φτιάχνω..και δεν μένουν ποτέ στα χέρια μου..

Οπότε κρατάω έτσι αρχείο για μελλοντική χρήση..Στο περίπου για να καταλάβεις.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.