Sichoremenos Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 19, 2011 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 19, 2011 Πρώτο μου ποστ στο site και είπα να παρουσιάσω έναν ολιγόλεπτο οδηγό δημιουργίαςBSoD.Ο λόγος δημιουργίας είναι καθαρά για την δοκιμή των Windows με την επαναφορά συστήματος,με την εξοικείωση αυτής της "καταραμένης" μπλε οθόνης.(Δεν ξέρω αν είναι η σωστή κατηγορία για να το κάνω δημοσίευση εδώ,αν έχω κάνει λάθος ας με βρίσει ο admin.- συγνώμη εκ των προτέρων.. :-P ) Χρόνος: Λιγότερο από 15 λεπτά(εμένα μου πίρε πολύ λιγότερο)Α.) Κλικ σε Έναρξη(Start)>Εκτέλεση(Run).Β.) Στο παράθυρο της εκτέλεσης δώστε regedit ,και μετά πατήστε OK.Γ.) Βρείτε το "HKEY_LOCAL_MACHINE", πατήστε + για να αναπτυχθεί.Δ.) Μετά αναπτύξτε τους φακέλους μέχρι να φτάσετε στο: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\i8042prt .Ε.) Επιλέξτε Παράμετροι(Parameters) ston υπo-φάκελο του i8042prt.Z.) Με αυτόν τον φάκελο επιλεγμένο πηγαίνετε στην μπάρα των επιλογών και επιλέξτε Επεξεργασία(Edit)>Δημιουργία(New)>Τιμή DWORD(DWORD Value).Η.) Στον φάκελο Parameters θα εμφανιστεί μια νέα τιμή (πχ Νέα τιμή #1), μετονομάστε την σε CrashOnCtrlScroll .Σημαντικό είναι η τιμή να έχει αυτήν την ονομασία ακριβώς αλλιώς υπάρχουν ενδεχόμενα να μην δουλέψει.Θ.) Αφού τελειώσετε με την μετονομασία,κάντε διπλό κλικ στην τιμή και στο παράθυρο που θα εμφανιστεί αλλάξτε το "Δεδομένα τιμής"(Value Data) από 0 σε 1 και μετά πατήστε ΟΚ.Ι.)Κλείστε και τον Επεξεργαστή μητρώου(Reg. Edit), και κάντε επανεκκίνηση.ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφού κάνετε την επανεκκίνηση μην ξεκινήσετε κάτι το οποίο δεν θέλετε να χαθεί γιατί αφού πληκτρολογήσετε τον συνδυασμό και εμφανιστεί το BSoD θα κλειδώσει το σύστημα και θα χαθούν όλα γιαυτό να είστε σίγουροι ότι τα έχετε όλα αποθηκεύσει.Κ.) Τελευταίο βήμα και το πιο συναρπαστικό μετά όλη αυτή την "μεγάλη κούραση" είναι: Κρατώντας το ctrl πατημένο, πιέζετε 2 φορές με ελάχιστο διάστημα ανάμεσα τους το πλήκτρο Scroll Lock.Σημείωση: Αν η το BSoD εμφανιστεί για ένα ελάχιστο χρονικό διάστημα με αποτέλεσμα να μην προλάβετε ούτε να δείτε το ευχάριστο αυτό μπλε χρώμα,θα πρέπει να αλλάξετε την ρύθμιση της "Αυτόματης επανεκκίνησης σε περίπτωση αποτυχίας του συστήματος",με λίγα λόγια: Έναρξη(Start)>Πίνακας ελέγχου(Control Panel)>Επιδώσεις και συντήρηση(Δεν ξέρω με τι ορολογία το έχει στο αγγλικό μενού :Ρ )>Σύστημα(System)>Για προχωρημένους(Advanced)>Εκκίνηση και αποκατάσταση(StartUp and Recovery)>Ρυθμίσεις(Settings)>Αποτυχία συστήματος>[Ξετσεκάρετε το:] Αυτόματη επανεκκίνηση(Automatically restart). (Πατήστε ΟΚ στα παράθυρα.)Πλέον κάθε φορά που θα εμφανίζετε η blue screen of death θα πρέπει να κάνετε χειροκίνητη επανεκκίνηση.(ΓΙΑ WINDOWS XP)****Πηγή καθώς και ο οδηγός για την Αυτ.Επαν.Σε.Περ.Αποτ. για άλλες διανομές Windows. ->Link****ΠΡΟΣΟΧΗ: Κάντε πειράματα με δικιά σας ευθύνη,καθώς κάποιος μη εξοικειωμένος χρήστης του λειτουργικού συστήματος αυτού,μπορεί να προκαλέσει ζημιά στον υπολογιστή του.ΤΕΣΤΑΡΙΣΜΕΝΟ ΣΕ WINDOWS XP:smile021: Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgeVasil Αύγουστος 19, 2011 #2 Κοινοποίηση Αύγουστος 19, 2011 Oλη αυτη η διαδικασια για να δουμε αν η επιλογη της αυτοματης επανεκκίνησης σε περίπτωση BSOD ειναι Enabled ή Disabled? Παντως οσο ποιο πολλες BSOD τοσο ποιο αργο εν καιρο γινεται το συστημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sichoremenos Αύγουστος 19, 2011 Author #3 Κοινοποίηση Αύγουστος 19, 2011 Oλη αυτη η διαδικασια για να δουμε αν η επιλογη της αυτοματης επανεκκίνησης σε περίπτωση BSOD ειναι Enabled ή Disabled? Παντως οσο ποιο πολλες BSOD τοσο ποιο αργο εν καιρο γινεται το συστημα. ασικά πιο πολύ για να καταλάβει κάποιος τι είναι το BSoD...Με αυτό στην ουσία σου εμφανίζετε και απλά θα πρέπει να ξέρεις τι να κάνεις... πχ Restore κλπ.. και να το ψάξεις.. Αυτό δεν το ήξερα :Ο, πάλι καλά που χρησιμοποιώ vm...στο κανονικό μέχρι στιγμής δεν μου έχει παρουσιαστεί... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.